Skocz do zawartości

Ban dla stron emitujących linki SWL

rbpl

Rekomendowane odpowiedzi

Według moich obserwacji dziś poleciał ban na znaczącą ilość domen emitujących linki w jednym z systemów SWL (linki stałe). Czy ktoś zauważył podobne zjawisko u siebie?

U mnie poleciał na ~ 70% stron dodanych do sytemu.

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ad 1. Statlink

Ad 2. Duża część to Wordpress ale sporo też zwykły HTML

Ad 3. W większości między sobą z sitebara 1 link

Wszystkie były na 1 serwerze ale różnych IP. Możliwe że to tylko moje zaplecze poleciało :-( jjeśli nikt nie zauważył podobnego zjawiska.

Do każdej strony dodanej do GWT dostałem powiadomienie, że strona to "czysty spam"

...Do każdej strony dodanej do GWT dostałem powiadomienie, że strona to "czysty spam"

Strony na których podczepiłeś system wrzuciłeś do GWT? O matko i córko. A mówią, że jest coraz mniej ludzi z jajami ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Wystarczy jedna w gwt - reszta leci jak po sznurku :)

Ja dalej uparcie swoje tłumaczę i będę tłumaczył - gwt to prośba o filtra! Dodając stronę do gwt informujemy automat, że strona jest pozycjonowana, lub służy do pozycjonowana, w każdym razie nie jesteśmy zainteresowani kupnem reklam, tylko ruchem organicznym.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Ad 3. W większości między sobą z sitebara 1 link

B. mądre :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności