Skocz do zawartości

Filtr na frazę za 10 linków

unfair

Rekomendowane odpowiedzi

Wydaje mi się to troszkę dziwne, ale tydzień temu na pewną frazę dostarczyłem 10 linków z 4 forów, dzień później => filtr na frazę.

Teraz tak. Nie wiem do końca w czym tkwi problem, ale wpadłem na parę pomysłów. Proszę o rozjaśnienie mojego umysłu przez starszych SEO'wców :placze:

1. Ostatnio linkowałem głównie z forów i to najczęściej na jednym skrypcie (około 14 domen 40 linków?)

2. Z niczego innego nie linkowałem

3. Różnicowałem anchory

4. Fora tematycznie powiązane (przynajmniej 1/2)

5. Nie wiem, czy to może być powodem, ale topki (bardzo mało konkurencyjne frazy) mają po 5-10 linków, czasami więcej.

Kolejnym problemem, jest to gdy linkuję teraz inne frazy w ilości 2 linki/dzień fraza, albo się nie rusza (z niskich miejsc), albo spada...

1. Linki ze stópki czy w poście?

2. Dywersyfikacja by się przydała

3. Ale fora, to fora

4. Tyle dobrze

5. Może lepiej zoptymalizowane serwisy, a linki mają z mocniejszych źródeł?

Zapraszam na stronę grupy pozycjonerzy24 gdzie realizujemy pozycjonowanie w wyszukiwarce Google

Linki w sygnaturce.

Fora, fora, fora... ale wcześniej tym sposobem potrafiłem się nawet z 40 na 1 pozycję wybić, więc nie warto narzekać :D

No właśnie te topki, mają linki podobne do moich... (tam jakieś katalogi, ale sama moc i wygląd od strony seo jest tych katalogów etc. marna)

Gorzej zoptymalizowane.

ja tez kiedy jak pozycjonowalem bloga to albo mialem strone w okolicy 20 miejsca, potem spadek o kilka stron(czyli jakies 50-80 miejsc), następnie wogóle nie mogłem znaleźć znaleźć strony po przeszukaniu całości wyników, ale po czasie wskoczyla mi na jakies 20 miejsce

nie wiem jak sie teraz to robi, ale 10 linków to raczej mało i tydzień czasu to chyba za krótko na jakies wnioski

jak sprawdzasz czy Twoja strona ma filtr?

Wydaje mi się to troszkę dziwne, ale tydzień temu na pewną frazę dostarczyłem 10 linków z 4 forów, dzień później => filtr na frazę.

ehhhh .... jak by za 10 linków były filtry to w topach ..... to w google ..... nawet nie wiem jak to nazwać ale przewijał byś od razu na 140 stronę żeby zobaczyś pierwszy wynik ( pomijając adwordsy )

up, jest sens czekać z 10 linkami? może lepiej by dobić do 100-200 z tego forum

niby linki z forum to stopka, mało tekstu, jednakowy schemat linkowania itp, ale ktoś chwalący się blogiem na forum "przed znajomymi" wg mnie jest bardziej naturalnym zdobywaczem linków niż ktoś dodający do ogólnych katalogów

• 3 tygodnie później...

Teraz taki mały refresh i można zamknąć temacik

ehhhh .... jak by za 10 linków były filtry to w topach ..... to w google ..... nawet nie wiem jak to nazwać ale przewijał byś od razu na 140 stronę żeby zobaczyś pierwszy wynik ( pomijając adwordsy )

A wiesz, poczekałem i dostałem tego filtra za 10 linków ;D No chyba, że ktoś oprócz mnie linkował tą stronę

Może to konkurencja, bo coś na mnie krzywo zerka :D

A co to była za domena, nówka? używana? Sprawdziłeś profil linków, czy nie było dopalone przez kogoś innego? Pojawiło Ci się oficjalne powiadomienie w GWT? Co w nim jest napisane? Mogłeś dostać zupełnie za coś innego karę. Mnie się wydaje, że coś źle wyciągnąłeś wnioski i teraz szerzysz panikę na PIO :P Gdybyśmy dostawali bany za 10 linków, to by nikogo nie było w Google.

Odkrywam przed Tobą wszystkie karty na marketing BLOG. ;)Pozycjonowanie i optymalizacja stron internetowych

pozycjonowanie-chorzow.jpg

Ja zaplanowałem linkowanie serwisu, jeszcze zanim położyłem pierwszy link to dostałem filtr ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

A co to była za domena, nówka? używana? Sprawdziłeś profil linków, czy nie było dopalone przez kogoś innego? Pojawiło Ci się oficjalne powiadomienie w GWT? Co w nim jest napisane? Mogłeś dostać zupełnie za coś innego karę. Mnie się wydaje, że coś źle wyciągnąłeś wnioski i teraz szerzysz panikę na PIO :P Gdybyśmy dostawali bany za 10 linków, to by nikogo nie było w Google.

Nówka, pewnie dla tego ;) Powiadomienia jeszcze nie było.

Co masz na myśli - "Za coś innego?"

Treść unikalna, żeby nie było.

gdyby G dawało filtr za 10 linków, to forum byłoby jeszcze bardziej zgorzkniałe :) , za szybko, za mało linków aby algorytm to wyłapał.

Może skończył ci się FSB, bo 40 linków na kilka fraz to nawet nie jest pierdnięcie. No chyba ze dają filtra za samo podpięcie do GWT, bo to siedlisko spamerów :)

Może to nie linki ale przeoptymalizowana strona, w sensie za dużo słów kluczowych pasujących dokładnie do frazy na samej stronie i linkach wewnętrznych? Może to kara za D/C - kopiowałeś teksty/content z innych serwisów gdziekolwiek na swoim serwisie?

Już za kilka linków leciały filtry. Google czasami robi akcje sprząta w danych branżach i jeśli strona będzie wysoko nie ważne czy będzie miała 10 backlinków czy 1000, jeśli choć jeden link będzie niezgodny z wytycznymi dna strona otrzyma filtr.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności