Skocz do zawartości

Nazwa mojej strony w google jest od mojej domeny

penzel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam taki problem. Zmieniłem hosting i operatora domeny.

Domena leży na Nazwa.pl

Strona na Kei.pl

Do tej pory pozycjonowałem donene xxxxx.com.pl i taka się w google wyświetlała. Po zmianach hostingu w wyszukiwarce google mam zamiast mojej domeny czyli xxxxx.com.pl mam xxxxx.kei.pl. Wszystko jes tak samo tylko nazwa inna w wyszukiwarce.

Moje pytanie dla czego tak się stało. Jak mogę to zmienić.

Ogólnie to powinno to wyglądać tak:
W kei tworzysz konto z domeną twojadomena.com.pl (zakładam, że utworzyli ci automatycznie konto dla podanej przy rejestracji nazwy użytkownika i z tego konta korzystasz teraz) i na to nowe konto konto (a nie te pierwotne) wgrywasz pliki strony.
W nazwa.pl zmieniasz DNSy domeny na te kei, albo ewentualnie kierujesz rekord A na IP serwera, gdzie strona się znajduje.

Skoro już subdomena kei poszła w indeks G, to teraz obowiązkowo przekierowanie 301 z twojadomena.kei.pl -> twojadomena.com.pl.

Inna możliwość (gdy np. możesz mieć tylko 1 konto w kei, bez dodatkowych domen i tym kontem jest to w ich subdomenie) to zaparkowanie twojadomena.com.pl na tym koncie twojadomena.kei.pl i również wspomniane przekierowanie 301, by uniknąć dostępności strony pod tymi dwoma adresami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności