Skocz do zawartości

Mały problem ze stylem css

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie potrzebuję delikatnej pomocy przy stylach css otwartego dodałem w swoim katalogu miniaturki ale za cholere nie mogę się połapać się w bloku styli, potrzebuję drobnej pomocy przy zrobieniu aby tekstbył na tym samym poziomie co obrazek np tak jak jest to zrobione w katalogu Klikacz Pavla. pomocy please. :)

Wejdź nie trać czasu dodaj swój wpis Darmowy Katalog Stron

button.gif

Bo w pojedynkę wszystko jest trudne...

Zadbaj o swoje zdrowie Twoje Zdrowie - portal poświęcony medyczynie

Ja to zrobiłem na tabeli, tz. wstawiłem tabelę z dwoma komórkami, do jednej wrzuciłem miniaturke, a do drugiej opis i reszę...

A kolega Pavl, ma to na divach, co jest chyba lepszym rozwiązaniem. Nie jestem pewny, ale jesli ustawisz dla miniaturki: float: left; powinno zadziałać.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

No tak po dodaniu w css float left herezje mi wychodzą obrazki porozpierdzielały się

a no i w którym miejscu styli to wstawić :)

button.gif

Ustaw ten parametr tylko dla miniaturki, bezpośrednio w pliku. Albo zdefiniuj nową klasę dla tego obrazka.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Ustaw ten parametr tylko dla miniaturki, bezpośrednio w pliku. Albo zdefiniuj nową klasę dla tego obrazka.

Mar.

Heh programista ze mnie bardzo marny jakiś kod może byś mi podał ew jak to zrobić php= ciemna magia

Heh już zrobiłem ustawiłem ręcznie parametry obrazka a css ustawiłem na sztywno ostatnio dodane, kategoia, szczegóły dzięki za podpowiedź

button.gif

Heh programista ze mnie bardzo marny jakiś kod może byś mi podał ew jak to zrobić php= ciemna magia

Ale tu nie chodzi o php, a o html i klasy css. Do obrazka dodajesz np. class="obrazek1" i tą klasę definujesz w arkuszu styli css.

php=ciemna magia a google=rozwiązanie problemu :)

Mar.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności