Mar Opublikowano 14 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Te zapytanie nie bierz pod uwagę daty tylko wystąpienie rekordu który miał pozycję i raz zdarzyło się, że nie miał. Fakt, chyba się nadal nie zrozumieliśmy do końca, ja chciałem z tych rekordów dostać taki wynik: 1|NULL|2014-06-27 00:00:00 20|NULL|2014-06-21 00:00:00 Czyli, strony, które na chwilę obecną nie mają pozycji, ale chyba jest to niemożliwe. M. Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 15 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Czyli, strony, które na chwilę obecną nie mają pozycji, Dla mnie chwila obecna to chwila sprawdzania, więc możesz dodać warunek po dacie NOW(). Jeśli chcesz budować bardziej zaawansowane zapytania zainteresuj się procedurami składowanymi lub funkcjami. --- Tabela powinna być tak skonstruowana by mieć dane dla każdego słowa - pozycji od chwili dodania do teraz bez takich dziur jak masz w demo. HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar Opublikowano 15 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 My sie chyba nadal nie rozumiemy, to sie musi dać zrobić, i nie pisz, ze ma dać NOW(), napisałem, ze chodzi o aktualna/ostatnia pozycje, i to na poczatku z grupowanie miało sens.. Sortowanie po dacie, pogrupowanie, i wtedy warunek NULL, tak ja to widze, ale nie umie przelac tego w kod. M. Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 15 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Sortowanie po dacie, pogrupowanie, i wtedy warunek NULL, tak ja to widze, ale nie umie przelac tego w kodTeż ci piszę byś zastosował procedury składowane jako bardziej rozbudowane instrukcje SQL. HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 15 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 ale chyba jest to niemożliwe. SELECT * FROM ( SELECT p1.id_slowa, p1.pozycja, p1.data FROM pozycje p1 ORDER BY p1.data DESC ) tmp GROUP BY tmp.id_slowa HAVING tmp.pozycja IS NULL HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar Opublikowano 15 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Dokładnie mi o to chodziło, posortować po dacie, pogrupować i dać warunek NULL, ale moja niedzielna znajomość SQL to na to za mało i męczę to już od kilku dni Dzięki wielkie. M. Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.