Skocz do zawartości

co z CMS'em

FID

Rekomendowane odpowiedzi

Przesiadłem się z php-fusion na drupala.

Dla mnie rewelacja.

Nawet ja się w nim połapałem (nie dokonca:) ale w obsłudze jest bardzo prosty.

Na drupalu stoi to https://www.mtv.co.uk/

Ps. opinia Hellza

Niestety nie sprawdzałem go jeszcze w warunkach bojowych, tzn. przy bardzo dużej ilości odwiedzin, jednak narazie z czystym sumieniem mogę polecić Drupala. Trzeba mieć jakie takie pojęcie o php i rozumieć co się czyta po angielsku, więc nie jest to CMS dla każdego. Najbardziej cenię w nim to, że w standardzie dostajemy bardzo prościutki CMS, a potem dowolnie go rozubudujemy - zupełnie inne podejście do tematu, niż przy wielkich krowach, w których trzeba tylko wyłączać moduły.

Instalacja Drupala nie jest zbyt skomplikowana. Na jednej instalacji można oprzeć dowolną liczbę stron - raz instalujemy, a potem z tych samych plików korzystają wszystkie strony oparte o Drupala. Nową stronę dodaje się poprzez utworzenie folderu o nazwie domeny w odpowiednim miejscu i ewentualnie odrębnej bazy danych.

Łatwo instaluje się wszystkie moduły - najczęściej sprowadza się to do wgrania plików na serwer i uaktywnieniu w panelu admina, czasami trzeba jeszcze dodać tabelę do MySQL, co chyba nie powinno nikomu sprawić problemu. Podobnie łatwo instaluje się skórki, można skorzystać ze standardowego systemu szablonów, albo dosintalować inny np. Smarty.

Na koniec to, co na tym forum jest najważniejsze - Drupal jest SEO Friendly, po włączeniu odpowiednich modułów mamy przyjazne adresy oparte o mod_rewrite, do tego do każdej strony możemy dobrać unikalny tytuł, keywordsy, opis. Indeksuje się bardzo ładnie, mogę gorąco polecić dla kogoś, kto nie przepada za krowami typu Mambo.

Sprawdźcie zaindeksowanie w Google strony głównej CMS'a site:drupal.org .

Myślę, że przy takiej liczbie podstron i sprawnym działaniu strony oficjalnej można przypuszczać, że wytrzyma większość waszych projektów

Witam,

Popieram przedmówcę co do Drupala - ostatnio wybierałem CMS do mojego systemu

obsługi aukcji internetowych i znalazłem opracowanie dotyczące wyboru CMS,

które mnie przekonało do tego CMS'a:

https://www-128.ibm.com/developerworks/ibm/...ary/i-osource1/

całość (9 dużych artykułów) jest tu:

https://www-128.ibm.com/developerworks/ibm/.../implement.html

Oprócz modułów z zasobów Drupala zostały dopisane 2 własne do obsługi

moich aukcji i całość bardzo zgrabnie działa.

pozdrawiam,

Wojtek

www.wypoczynkowo.pl

Turystyczny portal aukcyjny

Wojtek,

Turystyczny portal aukcyjny

Wypoczynkowo.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności