Skocz do zawartości

Linkowanie z własnych, dobrych stron

klimek2008

Rekomendowane odpowiedzi

4 portale o tej samej tematyce z dobrą, codziennie aktualizowaną treścią i PR 2-4 - jak je podlinkować między sobą?

- site-wide dofollow do str. głównej między wszystkim stronami ale bez anchora tylko np. obrazek i alt jako nazwa domeny

- site-wide nofollow do str. głownnej między wszystkim stronami

- skupić się na 1 www i z pozostałych trzech do niej linkować site-wide dofollow/nofollow?

Widziałem jak duże portale skupione w 1 grupę, linkują między sobą site-wide dofollow i każdy na tym nieźle wychodzi, jakieś doświadczenia ktoś miał z tym?

Ale nie napisałeś najważniejszego, po co ci to. Jeśli masz zamiar przenieść tylko ruch to wystarczy nofollow. Jeśli zamierzasz pozycjonować to wszystkie pozostałe na docelową z dofollow ale ze zróżnicowanymi anchorami, czystymi url jak i poprzez grafikę. Do tego główna, kategorię i np wpisy.

Alkowiki - dla większego relaksu

Linki dofollow - to na pewno. Jeśli masz jakiekolwiek obawy co do reakcji Google, użyj linków graficznych z mieszanymi anchorami w postaci połączenia słów kluczowych (nieco inne na każdej ze stron) z nazwami serwisów. Jeśli site tych stron jest spory, to proponowałabym dodawać te linki stopniowo zamiast w jednym dniu podlinkować wszystkie strony site-wide.

Linkowałbym wyłącznie z artykułów do podobnych artykułów na innej domenie. Linki w treści, zdjęcia, dofollow.

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

Linki dofollow - to na pewno. Jeśli masz jakiekolwiek obawy co do reakcji Google, użyj linków graficznych z mieszanymi anchorami w postaci połączenia słów kluczowych (nieco inne na każdej ze stron) z nazwami serwisów. Jeśli site tych stron jest spory, to proponowałabym dodawać te linki stopniowo zamiast w jednym dniu podlinkować wszystkie strony site-wide.

Dzięki za odp. będą dofollow site-wide graficzne o różnych anchorach, tak jak chciałem ale wolałem się upewnić

Tylko najlepszą strategią mając grupę portali o podobnej tematyce jest linkować wszystkie miedzy sobą czy jedną z pozostałych?

Z mojego punktu widzenia podlinkowanie wszystkich między sobą może mieć sens bo wzmocnię zapewnę na każdą z nich a tym samym: frazy + long tail ale z drugiej strony może lepiej jest przekazać całą moc na jedną stronkę na której najbardziej zależy?

Tylko najlepszą strategią mając grupę portali o podobnej tematyce jest linkować wszystkie miedzy sobą czy jedną z pozostałych?

Jeśli ich jakość jest na tym samym poziomie, to ja bym linkowała wszystkie wzajemnie. Jeśli jednak jest jakiś lider, to wtedy lepiej jeśli 3 pozostałe strony do niego linkują i ewentualnie wzajemnie ze sobą, ale już ta strona lidera nie linkuje nigdzie. Robisz wtedy coś na zasadzie 1 poziomu zaplecza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności