Skocz do zawartości

Piramidy po 2014 roku...

Siciliano

Rekomendowane odpowiedzi

Jak wygląda sytuacja w naszej branży doskonale widzimy. Ci co cokolwiek wiedzą, podzielić się wiadomościami nie chcą. Osoby, które nic nie wiedzą - improwizują.

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom początkujących fachowców zajmę się dzisiaj zagadnieniem budowy piramid. Jak doskonale wiemy - wszystko musi być zgodne z wytycznymi google.

Na szczęście udało nam się dotrzeć do wysoko postawionych przedstawicieli tejże firmy, niestety nie w naszych okolicach lecz jakże odległym Egipcie.

Przygotowanie odpowiedniej piramidy wymaga ogromnej ilości czasów i środków a także pomysłowości.

Nie chcemy przecież korzystać z klasycznych i jakże ryzykownych schematów.

Zobaczmy jak więc wygląda budowa piramidy w praktyce w oparciu o różne aspekty.

1. CZAS

Czasu potrzebujemy sporo, nie jesteśmy w stanie przecież zbudować potężnej piramidy w dwa lub trzy dni.

Wszystko musimy dokładnie zaplanować, by każdą godzinę wykorzystać jak najefektywniej.

2. ZASOBY

Bez zasobów, mocy przerobowej nie jesteśmy w stanie zrobić nic. Wszystko rozbija się o czas i możliwości fizycznego wykonania określonych prac.

3. POMYSŁOWOŚĆ

Podczas budowy piramidy tak naprawdę ograniczają nas zasadniczo dwie rzeczy. Pierwszą z nich jest nasza kreatywność. Drugą rzeczą jesteśmy my sami. Boimy się zaryzykować, wyjść przed szereg i próbować czegoś nowego.

Teraz mamy mniej więcej zarys jak działać. Wszystko wydaje się niby takie proste, jednakże złożenie ogromnej ilości skalnych bloków o wymiarach 100x100x250 cm i wadze 18 ton nie jest przedszkolną wycieczką. Cały czas musimy się zmagać z buntem niewolników i warunkami atmosferycznymi i sabotażem innych władców, zatapiających nasze statki ze skałami.

Jeżeli niewolnicy nie będą wiedzieli co mają robić, to szansę na sukces naszego projektu jest dosyć nikły. Odpowiedni podział zadań i konsekwencja w ich realizacji może przynieść sukces.

Kolejna niezwykle ważna uwaga. Nie możemy zapomnieć o tym, że cały czas musimy trzymać rękę na

pulsie i sprawdzać, czy nasz sarkofag jest zgodny z planem.

Pewnie zastanawiacie się, o co chodzi w tym tekście. Przytoczyłem tutaj pewne zasady budowy klasycznych piramid, takich jak te spotykane podczas wycieczek do Egiptu. Pewnie administracja uzna to za żart i przeniesie do działu z dowcipami lub też najzwyczajniej w świecie ten post usunie. Stanie się tak, gdy któryś z moderatorów nie zauważy analogii do budowy seo piramidy.

Wiem, jak trudne dla adeptów jest rozpoczęcie budowanie własnej piramidy, dlatego na zasadzie analogii pozwoliłem sobie na przytoczenie takiego przykładu. Pewnie się zapytacie, po co to wszystko??

Odpowiedź może być o wiele prostsza, niż się to na pierwszy rzut oka może wydawać.

Nie zapominajmy o tym, że przede wszystkim musimy myśleć, analizować i wyszukiwać związków przyczynowo-skutkowych. Jeżeli tej sztuki nie opanujemy, wówczas nie mamy co liczyć na spektakularne (jak i też jakiekolwiek) sukcesy. Nie róbmy niczego bezmyślnie, działajmy precyzyjnie i miejmy wiedzę, co i w jaki sposób chcemy osiągnąć.

Potrzebujesz linków? Pisz!

jeżeli chodzi o analogię , to nie chce mi się już rozgryzać o co chodzi w tym tekście , możesz ująć to w skrócie ? bez owijanai w bawełne w jednym zdaniu

co do numeracji to 1,3,2

Podaruj 1% Oli Borwik

Wspieraj charytatywnie na SEO forum PIO

analogii do budowy seo piramidy

troszkę przesadzone porównanie bo bez pomocy maszyn nawet dziś piramid nie udało by się wybudować.

działajmy precyzyjnie

dla większości "precyzja" oznacza "systematykę" a ja jestem zwolennikiem chaosu - raz linkuje frazę 2 wyrazową anchorem 4 wyrazowym, raz jednowyrazowym , raz dodaje 2 posty w ciągu dnia, innym razem przez 2 tyg nie dodaję nic. Niestety większość odbiorców Twojego postu weźmie sobie do głowy regularne czynności i tak będzie robić.

Swoją drogą jak na post dla początkujących mogłeś napisać że piramida to nie tylko domeny z kilkoma artami i linkowanie do strony właściwej ale też linki do tych stron/artykułów i w sumie coś wyjaśnić a Ty tylko straszysz ;)

ps. czyż bym brał udział w jakiejś szeptance ? ;)

ps2. plusik za chęci ( wystraszenia młodzieży wykupującej mi domenki ;) )

troszkę przesadzone porównanie bo bez pomocy maszyn nawet dziś piramid nie udało by się wybudować.

to tylko kwestia ilości niewolników

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Piramidy, Egipt, wysoka temperatura ... No mi nic innego niż udar słoneczny nie wychodzi :D

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Tak w skrócie to myślmy, analizujmy, szukajmy dlaczego dzieje się tak a nie inaczej.

Arkaszka - nic nie biorę :)

Nie ma żadnej szeptanki, niczego nie sprzedaję ani nie próbuję wcisnąć.

Jeżeli ktoś precyzji nie odróżnia od systematyki to powodzenia i sukcesów życzę.

Chaos też można zaplanować.

Co do ciepłych krajów itp to Was zawiodę- siedzę w kraju.

Potrzebujesz linków? Pisz!

W tym upale gdy ktoś pyta o piramidy faktycznie można się zdezorientować. Ale jeśli chodzi o seo - piramidy zgodne z wytycznymi Google.

P.S. Jeśli chodzi o używki i dilerów to czasami trafia się nie chrzczony towar i też trzepie ponad normę ;) Czego po autorze tematu się nie spodziewam, wysokie temperatury też potrafią namieszać ;)

e: @pies no to zażyj coś, napij się chociaż piwa i przeczytaj jeszcze raz. Ja jestem po trzech zimnych bronkach i wydaje mi się, że sam zakładałem ten temat tak go świetnie znam :D

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

nie jesteś w stanie zapanowac na linkami w internecie . musiał byś mieć warunki labolatoryjne do których na bank nie masz dostepu bo umiesz mówić po polskiemu :)

JEŚLI nawet przyniesie korzyść - to na jakiś czas bo najpierw wychwyci to konkurencja , zacznie stosować, metodą łańcuszkową zaczną podłapywac inni - i tym sposobem stanie się to co Ty wymysliłeś dostepne dla każdego czyli innowacyjności w tym będzie tyle co przez pierwsze 3 miesiące . Później już zostanie to do dane do karty zadan na przyszłe pół roku :)

btw najlepsza piramitka :

seomatikiem linkuje statlinka, statlinkiem seopilota ( czy to sysetm ? - sorry jeśli się myle - gotlinkiem eweba - z eweba seomatika - / seomatika linkme / co tam jeszcze statlinkiem statlinka gold , golda daje na pałę na mój blog z dwoma stronami linkując taxonomie , z taxonomi przez wewnętrznelinkowanei do arta z anchortextem TUTAJ fajna strona - i macie na tacy całe zaplecze spamerów :)

żeby domoncić jeszcze dodam linkowanie przez 302 tak dla kuraszu zeby DC nie było ;0

Podaruj 1% Oli Borwik

Wspieraj charytatywnie na SEO forum PIO

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności