Skocz do zawartości

Uwagi i informacje na temat Google

ProWeb2

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem pierwszy raz u was. Chcialbym wymienic sie moimi uwagami oraz malymi odswiadczeniami jakie zdobylem. Chcialbym uzyskac wiecej informacji na temat pozycjonowania w google...

Mam nowa strone o PR 0, czy mam mozliwosc bez uzycia sztuczek oraz redirectow wypozycjonowac strone zeby byla w pierwszej 10 np pod haslem: Polityka. Uzywajac normalnego opisu, nie powtarzajac w kazdym zdaniu polityka?

Kiedys natrawilem na amerykanska strone, juz nie pamietam o jakiej tresc bo nie ona tu jest wazna. Ktora miala domene np. gry.gry.pl/gramy/gierki oczywiscie bylo robione przekierowanie do strony gry.pl ale dzieki temu strona ludzie na nia wchodzili go gry.gry.pl/gramy/gierki byla pierwsza na liscie pod haslem gry. Czy teraz nadal taki trick jest mozliwy i skuteczny? Czy google to rozpoznaje?

Nastepna moja uwage poswiece styla CSS, ktorych zauwazylem ze google nie czyta i nie rozpoznaje. Np. mam link do strony www.wp.pl z class = whi, w css whi jest rownemu temu samemu tlu co na stronie glowej i przez to staje sie nie widoczne, w moim przypadku google tego nie wykryl. Fart czy tak jest?

Nastepna rzecza ktora jest przydatna ale nie profesionalnie wygladajaca ze strony kodu to <divy poza strona> mam z tym poswiadczenie, chodz to latwe rozwiazania jest przydatne.

Zawsze zaczynalem pozycjonowac strone od PR 0, czy mam racje ze google patrzy na na nastepujace rzeczy (sortowanie wedlug waznosci)

-domene (url)

-tytul

-h1, anchor text

-pozostaly text

Ja np nigdy nie uzywalem tagow ALT czy to bardzo zmienia ranking w google, bo to chyba jest tylko potzrebne do wyszukiwania obrazkow przez google prawda?

Nastepna i przed-ostatnia rzecza jaka chcialbym sie podzielic to mechanizm ktory wpadm mi od nie dawna do glowy. Jest strona index php, wszelkie wyrazy oraz linki sa wywolywane przez rand() z DB mysql przez to mozna stworzyc na stronie linki z calego slownika polskiego... Np 10.000 linkow ktore by sie roznily tylko ID i dla lepszej wizualizacji w google dodac zmienna nic nie robiaca ktora by byla jednym z wyrazow. Kazdy link by prowadzil do tej samej strony ale z innym id (czyli juz index.php?id=12&slowo=pozycjonowanie) i przez to by byla wywolywana juz inna strona (inna tresc) dzieki rand(). Czy google by nie w skonczonosc podrozowal po takiej stronie, bo to jest petla nieskonczonosci. I czy by to pomoglo ??

Ostatnie to jest pytanie... Czy jesli ustawie sobie <iframe> o wymiarach px 1x1 i na stronie iframe umieszcze wszelkie slowa kluczowe to taka strona zostanie poprawnie przeczytana przez google?

Dziekuje wytwalym ktorzy mnie zrozumieli i odpowiedza oraz wymienia sie swoimi podobnymi uwagami...

[/b]

www.governo.it

wow - postaram sie chociaz na czesc odpowiedziec ;)

czy mam mozliwosc bez uzycia sztuczek oraz redirectow wypozycjonowac strone zeby byla w pierwszej 10 np pod haslem: Polityka

oczywiscie - wystarczy odpowiednia liczba linków prowadzacych do tej strony i nie trzeba sie bedzie w nic pakowac ;)

czy mam racje ze google patrzy na na nastepujace rzeczy (sortowanie wedlug waznosci) 

-domene (url) 

-tytul 

-h1, anchor text 

-pozostaly text

google patrzy na bardzo, bardzo duzo rzeczy i nikt ni jest w stanie ich wszystkich zliczyc i oszacowac ale z tych tutaj wymienionych kolejnosc jest chyba dobra ale najwazniejszy jednak jest tytul, tytul przed domena...

Ja np nigdy nie uzywalem tagow ALT czy to bardzo zmienia ranking w google, bo to chyba jest tylko potzrebne do wyszukiwania obrazkow przez google prawda?
tagi ALT i title sa przydatne i czytane przez google - tak wynika z kopii tekstowych stron, trudno jednak stweirdzic czy na podstawie altów google tworzy zbiór obrazków, moim zdaniem tez ale równiez sugeruje sie czasami nazwa obrazka...
Ostatnie to jest pytanie... Czy jesli ustawie sobie <iframe> o wymiarach px 1x1 i na stronie iframe umieszcze wszelkie slowa kluczowe to taka strona zostanie poprawnie przeczytana przez google?

google moze to i przeczyta ale kazdy uzytkownik który to wykryje zglosi spam report - nie polecam takich rozwiazan ;)

ogólnie ja bym nie radzil pakowac sie w zadne niedozwolone sztuczki - trzeba raczej skupic sie na linkach i na poczatku z duuzym umiarem bo na nowe strony czai sie sandbox,

pozdrawiam!

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności