Skocz do zawartości

301 daje jeszcze jakies efekty ?

gibon234

Rekomendowane odpowiedzi

Wszyscy widzą mrozy w serpach

właśnie tu jest problem, że wszyscy widzą. Jednak ktoś jest w tym topie. :)

Mrozy są, jak ktoś uważa, że jest inaczej to proszę bardzo tysiące bardzo dochodowych fraz jest do obsadzenia.

Kto robi dochodowe frazy nie widzi mrozów.

Pytanie.

Ktoś robi już przygotowania do zmiany algorytmu? Linki wcześniej czy później stracą na znaczeniu, czy prowadzicie przygotowania w tym kierunku?

Znów będzie płacz, że frazy zamrożone, że niedobre Google... ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

• Odpowiedzi 190
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A co to już za granicą nie napierdalaja linkami z zasyfiałych miejscówek i jak nic nie wchodzi to zmieniają domenę i nie napieprzają dokładnie z tych samych miejscówek ? Potem piszą o zamrożeniach ... :D

Te dochodowe frazy dlatego były dochodowe, bo robione były właśnie tak jak wyżej napisałem. Teraz przy coraz większych restrykcja przestają już tak być dochodowe bo trzeba zainwestować trochę więcej niż w rumaki i skejpboxy ;)

Linki wcześniej czy później stracą na znaczeniu

Z naciskiem raczej na później bo googlowa semantyka leży i kwiczy. :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

zarejestrowane po 1 czerwca 2014.

No i właśnie takie podejście świadczy o nie zrozumieniu tematu i tym, że niektórym trudno się pogodzić z tym, że "pewna epoka się skończyła" po prostu "to se ne wrati" ;)

Tak naprawdę to nie serpy zostały zamrożone ale myślenie niektórych ludzi którzy dalej są przekonani o skuteczności starych metod.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Po wprowadzeniu pandy 4 miesięczne zamrożenie to normalka (sandbox), i nawet wypasione linki prywatne w ilości tylko 10 na stronę po maju dają taki sam efekt mróz.

A linków nie będzie używać google, a nwet linków z facebook, g+ twitter

"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać innych rezultatów": Albert Einstein

pokaż mi topa na jakaś dochodową frazę gdzie są min.1-2 domeny zarejestrowane po 1 czerwca 2014.

Ładowanie domeny w topy w ciągu tygodnia, dwóch, trzech nie nazywa się pozycjonowaniem a spamowaniem. My rozmawiamy o pozycjonowaniu i SEO. ;)

Przez lata działalności google trzeba bylo nauczyć nadążać za trendami algorytmu. :)

Pomyśl sobie czy chciałbyś leczyć się u lekarza, który dysponuje wiedzą z lat 40 ubiegłego wieku.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

A jak różnica jest jak dodasz 1k linków w 1 dzień

Czy potrafisz zrobić nowy serwis i rozreklamować go aby użytkownicy dodali 1k linków w jeden dzień?

Nie liczy się ilość ale jakość. Jakość kosztuje jak wiemy. ;)

Po wprowadzeniu pandy 4 miesięczne zamrożenie to normalka (sandbox), i nawet wypasione linki prywatne w ilości tylko 10 na stronę po maju dają taki sam efekt mróz.

A linków nie będzie używać google, a nwet linków z facebook, g+ twitter

Kolega ma rację, to co działało przed majem nie działa teraz. mam setki przykładów, gdzie strona dostaje 1-10-100-1000-10 000 linków z dobrych miejsc, efekt nawet o oczko frazy nie drgnęły lub nawet nie wchodzi do setki, gdzie promocja nowych stron?. Dawajcie przykłady, że nie ma mrozów bo suche gadanie mnie już denerwuje. Udowodnijcie, a przyznam wam rację, bo póki co to tylko na pio są głosy, że mrozów nie ma.

Abstrachując trochę, stawia stronę przysłowiowy kowalski i jak ludzie mają znaleźć jego stronę? Bo teraz nawet dobra optymalizacja nie daje wejścia do setki na słabe frazy. Google woli promować duże serwisy na widok których odruch wymiotny się robi, bo porządnej na niej treści nie ma.

Dam pierwszy przykład z brzegu, wpisuje "tabletki na odchudzanie" wpisując to ma ma nadzieję, że znajdę jakieś sklepy z tabletkami recenzje produktów, a tymczasem dostaję Jakie tabletki stosują Polki czy Warszawiańke zabiły tabletki z internetu, już nie mówię, o wynikach gdzie promuje się wyniki wyszukiwania czy tworzenie sztucznych tagów dużych portali, gdzie tylko można kliknąć w reklamę.

@ janekszeryf

NIkt ci nic nie udowodni bo nie da się. Jak nie biorą nowych zleceń to coś to znaczy - Tak Czy nie.

Koleś mówi że się pozycjonowaniem nie zajmuje że tylko robi dla siebie. A Zgadnij na jakiej stronie telefon do niego znalazłem. Pozycjonowanie. Błagam was.

Dam pierwszy przykład z brzegu, wpisuje "tabletki na odchudzanie" wpisując to ma ma nadzieję, że znajdę jakieś sklepy z tabletkami

To Twoje subiektywne oczekiwania, gdy tymczasem jak pokazuje nam sieć, popularniejszymi oczekiwaniami są :

Jakie tabletki stosują Polki czy Warszawiańke zabiły tabletki z internetu

Bez urazy ale chyba nie rozumiesz jak teraz wygląda SEO i czym się rządzi ;)

PS

nawet na "tabletki na odchudzanie" masz stronę DOZu ;)

Dawajcie przykłady, że nie ma mrozów

Udowodnijcie,

Na forum większość ludzi żyje z pozycjonowania, nie traktują swojej pracy jako hobby a ciężki kawałek chleba.

Dlatego nie oczekuj, że ktoś zdradzi swoje metody.

Jeśli ktoś pisze, że można to pokombinuj może i tobie wyjdzie.

e:

Umów się na jakieś piwo, wódkę. W takiej atmosferze lepiej się rozmawia. ;)

Udowodnijcie, a przyznam wam rację, bo póki co to tylko na pio są głosy, że mrozów nie ma.

Sam sobie może udowodnić analizując słynną frazę "zakłady online" przeanalizuju jakość BL top 10 i poproś "zamrożonych" kolegów aby Ci podali adresy tych "zamrożonych stron" - ja tak zrobiłem i na szybko pokazałem wyniki tutaj https://seoinfo.edu.pl/dziadek-mroz-i-zamrozone-wyniki/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności