Skocz do zawartości

301 daje jeszcze jakies efekty ?

gibon234

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 190
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie chcecie się przenieść to się dopiszę tu :pada:

Kiedyś pozycjonowanie było takie: Robiłeś stronę - indeksacja - pozycja 200, 100, 30, 20, 10, 3, 7, 2, 1, 8, 3, 4,5, 6 (w skrócie myślowym) Nie ważne gdzie wylądowałeś ale była szansa dla nowych stron

Teraz pozycjonowanie wygląda tak

1. Wersja Robisz stronę - indeksacja. nie ma cię nie wiadomo ile - łapiesz topy i wtedy możesz pozycjonować dalej

2 Wersja Robisz stronę - indeksacja . Łapiesz pozycje 50+ , 20+ 30+ i niczym jej nie można ruszyć

Nie piszę o pigułach tylko o normalnych frazach komercyjnych dla przeciętnych firm

Wszystko rozbija się o kwestię "wartości/jakości" wersji strony ;)

Daj kontakt na pw to przekażę.

Kontakt masz podany na moich stronach w stopce, nie przewiduję otwierania jakichś specjalnych kanałów kontaktowych na próżno ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Wy tu walicie o jakichś pigułach czy hazardach, a ja mam takie laickie pytanie - zrobiłem sobie blogaska o stokrotkach, od 2 mies. mój blogasek jest ok. 50-80 pozycji na hasło "stokrotka polna biała" ale jak wpisuje samo "stokrotka polna" to nie ma wcale mojej strony. Sprawdziłem wszystkie wyniki, które google wyświetla (doszedłem do ostatniej strony).

Kto mi podpowie dlaczego tak jest?

Ja się nie pytam jak mam być w topie, nie pytam nawet jak się pojawić w tym top100 co to o nim piszecie, ale chciałbym żeby moja strona się wyświetliła na to hasło chociaż na ostatniej stronie wyników podawanej przez google.

Z góry dziękuje za wyjaśnienie dla laika.

Jak cały blogasek jest o stokrotkach to sukcesu nie widzę ale jeżeli zoptymalizujesz stronę i blogasek będzie o stokrotkach a zrobisz dedykowana podstronę poświeconą stokrotce białej to już będzie lepiej no i dodatkowo musisz odpowiednio linkować całego blogaska.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Potrafię i zindeksować nawet w 1 dzień wszystkie.

Jeżeli będziesz potrafił jeszcze nawet niewielki ruch sprowadzić na witrynę przez te zaindeksowane linki to na 99% będziesz w top

Beerbant właśnie powiedział wam jak się obecnie pozycjonuje. Dziwię się, że to stwierdzenie przeszło niezauważone.

Podpowiem tylko, że ruch przez te linki ma mieć:

- niski Bounce rate (choć nie zawsze to jest regułą)

- wysoki Time on site/Time on Page

Beer lubię stokrotki, więc blogasek jest o stokrotkach.

Zoptymalizowałem jak umiałem, ale ja się na tym nie znam, to pewnie można lepiej.

Jak pisałem, biała jest w wynikach (czyli fraza z 3 słów) - nie pytam co zrobić aby być wyżej. pytam co zrobić aby na hasło bez biała pojawić się gdziekolwiek w wynikach (fraza składająca się tylko z 2 pierwszych słów). Nie muszę być wysoko - wystarczy mi 30 strona wyników albo i dalej, byleby tylko się tylko pojawić w wynikach gdziekolwiek.

Jak mam linkować? Poprosiłem paru znajomych i dali do mnie linka, ale nie wiem czy to zgodne ze wskazówkami dla webmasterów (chyba nie).

Podkreślam - nie interesuje mnie aby być wysoko, chcę wiedzieć co robię źle że mnie wcale nie ma w wynikach (google stronę zna, szukaną frazę na mojej stronie znalazło bo wyświetla w wynikach na dłuższą frazę zawierająca tę krótszą co opisałem w poprzednim poście).

Sprawa jest prosta jak ryćkanie - robisz dedykowane landing page dla "stokrotka polna" opisujesz ją tam dokładnie używając fraz i słów kluczowych wraz z odmianami, dajesz info o rodzajach stokrotek linkując każdy rodzaj w tekście, optymalizujesz pod tą frazę obrazki i tyle . Zasada jest prosta - robot / użyszkodnik musi widzieć / czytać i rozpoznać że to ta właśnie a nie inna podstrona jest o tej dokładnie tematyce i to się nazywa optymalizacja, jeżeli masz kilka stron nie zróżnicowanych tematycznie to naturalnym jest, że robot / algo sie gubi nie mogąc określić tej najważniejszej .

Sam miałbyś problemy jakby Ci postawić 20 ślicznych lasek (które by tylko stały i się lampiły w kąt) i kazać wybierać tę która Ci najbardziej odpowiada nie znając jak każda mówi, rusza się, co ma we łbie, że nie wspomnę o pomacaniu ....

Jak mam linkować?

Z głową , pamiętając aby mając dedykowaną stronę tej białej stokrotce nie linkować strony głównej na te fraze - to tak w skrócie

Podkreślam - nie interesuje mnie aby być wysoko, chcę wiedzieć co robię źle że mnie wcale nie ma w wynikach

piszesz kilka różnych artykułów, dodajesz do nich różne tagi i tag "stokrotka biała" do większości i wejdziesz spokojnie w top 50 linkując każdy z artykułów nawet imieniem

e.

literówka

@Beer nie oczekuje, że wskaże najładniejszą ale pytam czemu jej nie widzi (strony na to hasło nie w wynikach).

Przecież robot rozpoznaje, że ten temat jest na stronie (dłuższe hasło jest wynikach - nie ważne na jakiej pozycji), ale jak zadamy ogólniejsze pytanie to się bawi w chowanego (krótszego hasła nie ma w wynikach).

@unnamed przecież napisałem, jest blogasek, są treści zawierające hasła stokrotka polna i odmiany, są jakieś linki, strona zindeksowana, pojawia się w wynikach na hasło stokrotka polna biała (nie ważne, że daleko ale jest) natomiast ja bym chciał hasło stokrotka polna - ale na to hasło domeny nie ma w wynikach, sprawdzone wszystkie strony z wynikami do końca.

Co w takim razie robię źle i co Waszym zdaniem trzeba jeszcze zrobić, żeby się pojawić w wynikach (nie ważne jak daleko).

Powtarzam, że nie pytam o pierwsze strony wyników bo wiem, że to dla laika zbyt trudne i zadowoli mnie nawet ostatnia strona wyników ma to hasło (nie mylić z ostatnim miejscem na pierwszej stronie ani z top100 - nie mam aż takich aspiracji).

tag "stokrotka biała"

Błąd , w taki sposób tylko zakłócisz przepływ soczku ;)

Jak chcecie przetestować mrozy to mam wyzwanie dla niektorych:

roksa.pl odloty.pl

Może któremu uda się "odmrozić" wyniki :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

dłuższe hasło jest wynikach

o krótsze ma większą konkurencję i nie masz dla tej frazy zoptymalizowanej strony

koniec kropka spadam na piwo

Może któremu uda się "odmrozić" wyniki

Najpierw trzeba to wyleczyć z zarażenia i różnych chorób .... :P

Beer wiem, że krótsze ma większa konkurencję, ale czy to powód aby strony na nie nie wyświetlać w wynikach?

Rozumiem wyświetlić ją daleko ale strona jest o tej frazie z pytania bardziej niż te, które się pojawiają na 230 czy 340 miejscu w wynikach a mojego blogaska nie ma wcale (mimo, że wszystko co napisaliście dotąd robiłem) i nie rozumiem dlaczego :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności