Skocz do zawartości

301 daje jeszcze jakies efekty ?

gibon234

Rekomendowane odpowiedzi

Ja podałem case study i przykłady na to, że wyniki są zamrożone. Chętnie zobaczyłbym przykład, że nie są - może być na PM - wtedy oficjalnie napiszę, że osoba, która mówiła, że nie są miała rację. Przykład zostawię dla siebie. Czyli nowa domena, po ostatnim update, wejście w topy na zamrożone frazy w 2-4 tygodnie czasu.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

• Odpowiedzi 190
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Tak jak mówiłem, moje zdanie jest jedno, wielu chce zniechęcić czytających forum do pozycjonowania

A Ci którzy twierdzą że "wyniki są zamrożone" chcą zniechęcić do dalszej pracy . Skoro linkowanie nic nie daje może warto dodać trochę treści do stron :)

Tam, gdzie nie miało co wejść na miejsce wywalonych domen wchodzą podstrony dużych serwisów lub po prostu jedna strona z góry na dół:

Niedawno wszyscy cieszyli się i wyśmiewali algorytm, który wypychał spam w topy. Trzeba było się wtedy zastanowić dlaczego tak się dzieje. Teraz jest płacz, że spamu w topach nie ma. To co pokazujesz to są zaufane serwisy, bardziej zaufane niz spamerskie strony. Pisałem gdzieś dużo wcześniej o inwestowaniu w zaplecze wysokiej jakości, teraz takie zaplecze daje efekty. Jest zaufane przez userów a także przez algorytm, bo jest w dalszym ciągu głupi.

e:

Nie licz na to, że ktoś zrobi test i odkryje swoje sposoby linkowania i miejscówki tylko dlatego aby pokazać wszystkim, że można.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Czyli nowa domena, po ostatnim update, wejście w topy na zamrożone frazy w 2-4 tygodnie czasu.

Z tego co piszesz to znaczy ze google robi postepy. To chyba dobrze ze nie da sie wbic nowej domeny w 2-4 tygodnie w top. to chyba NATURALNE jest ze zadna nowa strona nie moze zyskac tak wielkiego poklasku w takiej tematyce jak podajesz. WOW - nagle wszystkim sie poppsuly komputery i naprawili je w jednym serwisie i od razu zalinkowali nowa strone i juz ma topy. To nie zamrozenie to NORMALNOSC jaka juz dawno powinna byc

Gupie google niczego nie potrafi dobrze zrobic

Czyli nowa domena, po ostatnim update, wejście w topy na zamrożone frazy w 2-4 tygodnie czasu.

Z tego co piszesz to znaczy ze google robi postepy. To chyba dobrze ze nie da sie wbic nowej domeny w 2-4 tygodnie w top. to chyba NATURALNE jest ze zadna nowa strona nie moze zyskac tak wielkiego poklasku w takiej tematyce jak podajesz. WOW - nagle wszystkim sie poppsuly komputery i naprawili je w jednym serwisie i od razu zalinkowali nowa strone i juz ma topy. To nie zamrozenie to NORMALNOSC jaka juz dawno powinna byc

Gupie google niczego nie potrafi dobrze zrobic

Hmmm nie do kończą - na rynku pojawia się jakaś nowość i co ? i w google nie wypłynie bo ją też algorytm blokuje. Zresztą normalne jest, że jak powstaje nowa firma to stara się zabłysnąć, ma budżet, fajną ofertę, stara się. Co z tego, jak algorytm jej nie wpuści ?

SzlafRock - co do jakościowego zaplecza - zgadzam się. Problem pojawia się wtedy, gdy mała firma z małym budżetem chce sobie takie zrobić - koszty. I znowu - przez pazerność google Internet jest zrobiony przez dużych dla dużych. Czasy, gdy ktoś zaczynał od zera, miał pomysł na życie i dzięki Internetowi mógł zrobić coś z niczego przeszły do historii. Wszystko tylko dlatego, że na szczycie Internetu stoi google. Mogło być inaczej (Bing).

taki fajny przykład: https://www.google.pl/#q=wk%C5%82adki+do+zamka+drzwi żygam praktikerem, castoramą leroymerlin - chcę mały polski sklep, który sprzedaje coś dobrego a nie szmelc. jak na ulicy (market na markecie) tak w Internecie - świat wg korpogoogle.

Blake pokazał mi przykład, że się da - fraza mega trudna ale też i zabawki na poziomie światowym, wyższa sztuka kombinowania nie dostępna dla średnich seowców :)

Ależ Wy się męczycie. Zastanówcie się, robicie strony, które mają po 5 odwiedzających i przyrost 100 BL/dzień. To ja się pytam - KTO dodaje te linki?

Nie traktujcie ludzi z Google jakby wczoraj z księżyca pospadali. Dysponują takimi statystykami Internetu, że dalibyście d...y 100 murzynom, żeby choć na nie spojrzeć. A oni do tego wiedzą jak je wykorzystać.

Jeśli stawiacie g...ną afiliatkę, która po 10 dniach istnienia ma tyle backlinków co Onet, to do k.. niańki nie liczcie na to, że Google przed nimi klęknie i wyśle dyplom z gratulacjami. A potem, że wyniki zamrożone... mózgi Wam przymroziło, wyniki są ok.

- Przypadek? Wszechświat nie może sobie pozwolić na taki luksus.

Ależ Wy się męczycie. Zastanówcie się, robicie strony, które mają po 5 odwiedzających i przyrost 100 BL/dzień.

Tu się zgadzam. Traffic ma wpływ - to właśnie też pokazałem w przykładzie, który wysyłam na PM :)

Problem pojawia się wtedy, gdy mała firma z małym budżetem chce sobie takie zrobić - koszty. I znowu - przez pazerność google Internet jest zrobiony przez dużych dla dużych. Czasy, gdy ktoś zaczynał od zera, miał pomysł na życie i dzięki Internetowi mógł zrobić coś z niczego przeszły do historii.

Intru,

ja osobiście cieszę się, że poprzeczka idzie do góry. Nie jest to złośliwość z mojej strony ale będę zadowolony jak część "pozycjonerów" wypadnie z rynku i pozamykają swoje firemki. Dużo jest ludzi, którzy nie mają pojęcia o pozycjonowaniu a potrafią tylko obsługiwać automaty( czytaj spamować). Walka z algorytmem to przede wszystkim analiza i myślenie a na końcu pozostaje konfiguracja softu. Jeśli ktoś nie potrafi myśleć i wyciągać wniosków powinien zmienić zawód. Takie jest prawo dżungli i biznesu.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

ale będę zadowolony jak część "pozycjonerów" wypadnie z rynku i pozamykają swoje firemki

Typowy polak.

Zastanówcie się, robicie strony, które mają po 5 odwiedzających i przyrost 100 BL/dzień. To ja się pytam - KTO dodaje te linki?

A ja się pytam skąd nowo powstała strona wizytówka hydraulika Kazia ma mieć ruch?

Blake pokazał mi przykład, że się da - fraza mega trudna ale też i zabawki na poziomie światowym, wyższa sztuka kombinowania nie dostępna dla średnich seowców

Oj tam, raczej do mega trudnych ich zaliczyć nie można, bo są bardziej gorące frazy, ale fakt faktem, że nikt inny od miesiąca nie wbił się na nie do top20 nawet.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

@intruder a o jakich narzędziach przykładowo mówisz?

Yyyy zamotałem się, gdzie, jakie narzędzia ? :D

SzlafRock - wiadomo, rynek nie zna litości. Mi też dużo działa bo inaczej nie trolowałbym na forum tylko zmywał w UK :D Ale mimo wszystko, czy to fajnie, że jest coraz trudniej ? Nie wiem, nie mam zdania. Z założenia jestem leniwy więc na pewno dla mnie gorzej :D Ale rozmawiam z ludźmi nie tylko w pl i wiem, jaką krzywdę im wyrządzają - rodziny, kredyty, wszystko oparte o google bo jak ktoś nie ma kasy na billboard, czy inną reklamę co zrobi ? Zresztą hydraulik nie zatrudni agencji PR, dla niego było tanie SEO.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności