Skocz do zawartości

301 daje jeszcze jakies efekty ?

gibon234

Rekomendowane odpowiedzi

Na mój gust jeśli na tej stronie znajdzie się taka super treść, że użytkownicy zaczną masowo ją linkować to pomyśl z jakich miejscówek te linki będą pochodziły? Przecież nie z katalogów, precli, blasta też nikt nie puści.

Tablice fluorescencyjne Led, banery Led - nowoczesnareklama.enstal.pl

• Odpowiedzi 190
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dalej nie rozumiesz albo nie czytasz do końca. Nie chodzi o filmik, chodzi o promocję i nagły wzrost ruchu oraz linków na nowej domenie.

przecież sam napisałeś że na domenie nic nie ma i "jest goła". Jakiego oczekujesz ruchu na pustej stronie i czemu google miało by to tolerować - co ta strona sobą reprezentuje skoro film jest na YT . Zastanów się teraz ile oglądałeś filmów na YT i ile linków do stron reklamowanych w filmikach wysłałeś i przy okazji ile linków do samego filmu wysłałeś. Ja oglądałem sporo filmów i jak na razie żadnego linku "z treści filmu" nie wysłałem a filmiki linkuję. Jak oglądasz śmieszną reklamę play to odsyłasz do play czy do reklamy ?

Oczywistym założeniem jest, że serwis się spodoba i dlatego będą linkować.

Ja tam to przełknąłem bo chciałem kontynuować temat, ale nie bardzo wypada snuć oczywistych założeń, że ktoś będzie czytał nam w myślach czytając "pusta domena"

na domenie nic nie ma i "jest goła

Goła w sensie bez linków, historii. Powtarzam też, że filmik to jeden z przykładów tylko, może być to inna forma promocji. Nie to jest istotą (dalej zafiksowany na filmikach) a fakt, że:

"przyrastaja dużo linków a nie ma wg google trafficu"

Dla mnie nie ma przesłanek by taki serwis odgórnie wrzucać do grona podejrzanych - powinno być domniemanie niewinności właśnie dlatego, że może zdarzyć się przytaczana sytuacja.

No to trochę wyjaśnia. Możesz napisać jeszcze jak wyobrażasz sobie, że strona linkowana przez tysiące osób z normalnych blogów z czytelnikami czy niezaspamowanych for polecana przez osoby stale się na nich udzielające, a nie tylko na potrzeby dodania linka - nie będzie miała według google trafifcu?

@arczer - mi się nie zdarzyło jeszcze dostać powiadomienia a max dodałem 3k linków w jeden dzień ręcznie na świeżą domenę. Filtry algorytmiczne mam dośc często - 1,2 tygodniowo ale zaraz z nich wychodze lub nie ( nie interesuje mnie - to tylko jedna fraza na domenę ). Teraz zastanów się jak Ty byś zaprojektował algorytm - czy frazy "fajny filmik" są naturalne czy raczej url ? A jak dostaniesz filtr algo na url to co z tego ? A filtr ręczny możesz dostać za wszystko więc nie musi to być 1000 linków a wystarczy kilka

nie będzie miała według google trafifcu

To jest sedno sprawy. Ktoś wysunął tezę, że dowalasz linki a nie masz ruchu to prosisz o probemy. Ja poddaję to w wątpliwość, bo jak google ma autorytarnie stwierdzić czy jest traffic czy nie. Ruch nie pochodzi z serpów, google jest wykluczone ze śledzenia (brak GA i GWT). Jedyne co widzi, to przyrost zaindeksowanych linków - czy to podstawa do kar?

Ruch nie pochodzi z serpów, google jest wykluczone ze śledzenia (brak GA i GWT)

gdybym był właścicielem google ( a jak na razie nie jestem ;) ) to bym taką stronkę zlał . Jak sobie radzi beze mnie i nie chce wrzucić wartościowej treści to niech się cieszy ruchem który ma z ..

Ruch nie pochodzi z serpów

ps. nie twierdzę że pozycja w serpach jest/nie jest zależna od ruchu , współczynnika odrzuceń itp .... po prostu dajesz złe przykłady. Jeśli stronka jest nic nie warta to nikt jej nie linkuje. Jeśli stronka jest coś warta to ludzie ją linkuja i google dobrze o tym wie bo ma prawie cały rynek.

Jedyne co widzi, to przyrost zaindeksowanych linków - czy to podstawa do kar?

tu nie chodzi o to że niskie pozycje to kary - tu chodzi o to że wysokie pozycje to nobilitacja na którą sobie trzeba zapracować :) .

ps. swoją drogą podaj domenę bo ja już nie za bardzo wiem czy tam jest treść i czy dostałeś filtr algo czy ręczny czy po prostu teoretyzujesz z karami na domenę której nie masz za linki których nie posiadasz.

Jak pisałem, założenie - treść jest dobra, wartościowa, ludzie linkują. Co z tego, jeśli zgodnie z tezą linki są ignorowane "bo nie ma ruchu" i stąd moje stwierdzenie, że ruch nie jest z serpów, bo po prostu strony tam nie ma.

Co do współczynnika odrzuceń - tutaj też pytanie, jakie ma niby mieć podstawy by wiedzieć jaki on jest? Jedynie powrót z kliknięcia w wynik spowrotem do google ale co jeśli ktoś otwiera po 5 kart z top5. Jak google oceni, gdzie mu się podobało i został. (Cały czas zakładam brak GA.)

trochę nie rozumiem problemu, strona nie ma linków wiec jest w czarnej d... w serpach, ma ruch z poza G więc masz w czarnej d... jak G ocenia ruch inny niż serpów, bo nawet jakby oceniał wspaniale, to i tak z linków NF na YT topów nie będzie. A jak zaczną linkować naturalni użytkownicy, to stronka się ruszy, choć szansa że akurat użyją "właściwego" anchoru jest słabiutka

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności