Skocz do zawartości

301 daje jeszcze jakies efekty ?

gibon234

Rekomendowane odpowiedzi

Bo teraz tak narobili, że to jest lotto ten redir 301. Dziś obawiał bym się dobrej i niefiltrowanej stronie zmieniać brand przez 301, a co dopiero mówić o stronie z 'byłym' filtrem.

Miejmy nadzieje, że Tobie się uda - daj znać za jakiś czas.

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 190
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Około miesiąca temu zrobiłem 301 strona, którą przekierowałem istniała od lutego w necie pomału sobie ją robiłem i było cacy. Nabierała mocy, frazy ładnie wchodziły, umieściłem na niej odnośniki na stronę docelową i przez około 2 miesiące obydwie strony (zapleczóka i docelowa) siedziały sobie w topach przy czym strona docelowa zawsze była wyżej od zapleczówki. Po jakimś czasie zaplecze wyprzedziło stronę docelową i tak sobie siedziały obydwie w topach, postanowiłem jednak, że zrobię przekierowanie. Po około tygodniu strona docelowa wyleciała na słowa kluczowe, a zaplecze się trzymało w wynikach spadło parę oczek ale ciągle to była 1 strona wyników wyszukiwania. Podlinkowałem ją delikatnie swlem, zaplecze wyleciało na słowa kluczowe całkowicie, jednak sitem jak sprawdzam ciągle widzę 2 wyniki w wyszukiwarce, po kliknięciu w nie ładnie przekierowuje na stronę docelową, więc dziwi mnie że tak długo google zwraca mi tą domenę w wynikach. Jeśli chodzi o słowa na jakich mi zależało wszystko straciłem, nie ma zaplecza oraz brak strony docelowej. Czekać jeszcze i liczyć na to że w końcu 301 coś przyniesie, czy wrócić do pierwszego sposobu, gdzie z zaplecza wychodziły odnośniki. 301 siedzi już prawie miesiąc i nic :/

Szukasz miejsca na odpoczynek sprawdź co znajdziesz w Gródku nad Dunajcem na:  domki-grodek.pl

Materiały edukacyjne korepetycjenowysacz.edu.pl naprawa komputerów, dyski twarde, arytmetyka komputera.

@kmirek

Ja też ostatnio wykonałem taki manewr jak ty ( tylko bez SWL). Efekt identyczny obie strony w piach. Zdjąłem 301 i o dziwo po tygodniu strona z której było przekierowanie wróciła w topy. Ta na która było zrobione przekierowanie niestety umarła. Nie dam gwarancji że u ciebie też tak będzie ale możesz spróbować.

P.S. Daj znać jak będzie jakiś efekt.

no własnie mam pytanie(kiedyś założyłem stronę, a na subdomenie stronę portfolio,

obecnie strona główna pr0 nie istnieje jest do niej kilka/tysięcy linków, ale jej nie pozycjonuje

jednak subdomena ma pr4 i "jest" w indexie):

czy redirect na subdomenę domeny głównej może zrobić subdomenie kuku? //

b

Postanowiłem ściągnąć przekierowanie, w GWT zaindeksowałem wpisy, pozycje szybko wróciły dla zapleczówki, jestem ciekawy czy po paru dniach wrócą dla strony na której mi zależy. Piszą o bugu w Google na 301

Szukasz miejsca na odpoczynek sprawdź co znajdziesz w Gródku nad Dunajcem na:  domki-grodek.pl

Materiały edukacyjne korepetycjenowysacz.edu.pl naprawa komputerów, dyski twarde, arytmetyka komputera.

To może tak. Z moich testów żadne przekierowanie z innego IP nie przyniosło rezultatów. Nie testowałem czy z tego samego IP coś da

Testowałem z tego samego IP 3 razy i 3 razy nic nie dało. Domeny z filtrem algorytmicznym. Co nie znaczy oczywiście, że nie da przy 10 próbach :)

Mało tego - czwarty test zrobiłem (a w zasadzie nie test a przykład z życia wzięty), gdy klient wypozycjonowany na srednio konkurencyjne słowa kluczowe (4 frazy top3) wpadł na pomysł, że musi zmienić domenę. Sklonowaliśmy stronę na tym samym IP i ze starej domeny 301. Stara strona zniknęła ale nowa już się nie pojawiła.

I takim sposobem google tocząc swoją krucjatę ze spamem pozbawiło właścicieli porządnych stron możliwości zmiany marki (nie dotyczy olx.pl :D)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

U mnie nie mogę już użyć tej pierwszej domeny (spór klienta z inną firmą o nawę domeny, prawnik mówi, że mogą mu skoczyć ale on się boi). Więc klient nie ma już SEO i kupuje AdWords, w g hajsy się zgadzają więc metoda ok ;)

ps. ta domena po 301 spalona - nowa domena, na niej 301 z niezafiltrowanej, mimo to nowa domena nie ruszyła już nawet do top100 od 6 miesięcy. Zaraz po wylotce przez 301 klient kupił AdWords.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Przekierowanie 301 nie działa lub działa inaczej z domen, które są linkowane śmieciem. No bo jak ma działać. Oflagowane domeny nie przenoszą tzw. mocy, wszystko tez zależy od rodzaju flagi.

Problem leży w znalezieniu domen, które są nieoflagowana, które przenoszą moc. Z tego co widzę część pozycjonerów tego nie potrafi. Wszystko opiera się na sposobie linkowania. Oczywiście nie twierdzę, że nie da się pozycjonować spamem, da się ale nie wszystko i są to szczególne przypadki.

e:

Podobnie jest z tzw. zamrożonymi frazami. :)

Jeszcze jedno.

Jakby ktoś się pytał to robiłem testy, cały czas robię. Jednak test testowi nie równy. ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności