Skocz do zawartości

301 daje jeszcze jakies efekty ?

gibon234

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 190
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Przekierowanie 301 nie działa lub działa inaczej z domen, które są linkowane śmieciem. No bo jak ma działać. Oflagowane domeny nie przenoszą tzw. mocy, wszystko tez zależy od rodzaju flagi.

Problem leży w znalezieniu domen, które są nieoflagowana, które przenoszą moc. Z tego co widzę część pozycjonerów tego nie potrafi. Wszystko opiera się na sposobie linkowania. Oczywiście nie twierdzę, że nie da się pozycjonować spamem, da się ale nie wszystko i są to szczególne przypadki.

e:

Podobnie jest z tzw. zamrożonymi frazami. :)

Jeszcze jedno.

Jakby ktoś się pytał to robiłem testy, cały czas robię. Jednak test testowi nie równy. ;)

ale czytałeś co powyżej napisał Intru? domena była wysoko a po 301 wszystko wywaliło, więc o jakim "oflagowaniu" Ty tu piszesz? ;) Nie napisał przecież, że przekierował "śmiecia" na nówkę.

I przy okazji mały przykładzik "mrożenia" fraz: strona robiona na 15 fraz przeciętnych, więc weszła łatwo w ciągu 2 tygodni a wśród nich jedna, niepozorna, bo i łatwiejsza od reszty i pewnie przez mało kogo wpisywana (ale klient się uparł). Problem w tym, że zawiera w sobie słowo "sklep", co jednoznacznie wskazuje z czym mamy do czynienia (dla niekumatych: gość chce coś sprzedawać i ZARABIAĆ!). I gdzie jest ta "śmieszna" frazka? Ano w d...e .

Ale moze się nie znam i nie potrafię ;) i g... wcale takie niedobre nie jest, to moja (webmastera) wina i powinienem poszukać wsparcia w cudownych "wskazówkach dla webmasterów"...

Weźcie przestańcie już z tymi przymrozkami ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Lubię, problem w tym że piszą o niej a jej nie ma :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

@up.

Ja już sobie z kilkoma osobami na PW wyjaśniłem te frazy które im wchodzą. Są to niestety frazy bardzo niszowe w PP na których jest konkurencja rzędu 30 stron. Albo są to frazy na których ruch może być na poziomie 1 na rok. Takie frazy wchodzą bez problemu. wide wspomniany już przeze mine na innych postach skup narzędzi gdzie i tak ilość stron w indeksie i ilość konkurencji jest większa niż w przypadku tych osób.

@Szlaf - podeślij jakąś stronkę na PW i zobaczymy jakie to frazy i jak to tak naprawdę wygląda. Jak masz rację to napisze tu oficjalnie że ją masz jak nie to też to napiszę. Ja nie mam super tajnych narzędzi którymi będę to analizował ale możesz się spytać kilku osób że wnioski wyciągam po swojemu.

Tu chodzi o normalne frazy gdzie Adwords kosztuje od 6 do 15 zł za klik minimum.

Ja od dwóch lat się męczę i udało mi się kilka stronek wbić. Ale to już nie to co kiedyś.

Strona nawet prawie bez linków złapała topy . Robisz przekierowanie bo fajniejsza nazwa domeny i już jest wylot. Zdejmujesz przekierowanie i strona wraca. Gdzie tu jakieś flagowanie i logika w tym co piszesz.

Rozmawia się z niektórymi z was jak z ...... w nocy. Wszystko wiecie i wszystko umiecie zrobić. Tylko jak ktoś chce zapłacić to wszyscy mają stanowisko " ja już nic nie biorę, jestem zarobiony, nikomu nawet za grubą kasę nic nie zrobię" Dlaczego?

Super tajne zaplecza i najlepsze linki na świecie okazały się zwykłymi linkami z miejsc do których wszyscy mamy dostęp. Prawdziwa różnica jest we frazach. Frazy które są mocno opłacane w Adwordsach robi się bardzo ciężko. Nie mówię że się nie daje bo się daje i mam przykłady nawet mojej konkurencji, której się udało. Wiem nawet co zrobili bo kilku z nich znam. Problem w tym że tego się nie da powtórzyć.

Prośba do moderatorów. Jak się dyskusja za bardzo odsadzi to wywalcie nas do innego wątku.

Hehe a moze jeszcze frytki do tego? Widocznie cos robisz nieudolnie... nikt ci nie da rozwiazania, ja mowie ze wchodza... ktos potwierdzil ze wchodza... wiec pomysl moze cos robisz nie tak;) Czasy sa takie ze nie ma prostych rozwiazan, wiec tym bardziej nie dziw sie ze nikt ci nie da gotowego rozwiazania, bo to ze ty jestes w czarnej du**e ktos dzieki temu trzepie kaske:)

Moim zdaniem problem leży w ocenie sytuacji, każdy przypadek należy rozpatrywać indywidualnie , nie ma dwóch takich samych , potem w świat idą sprzeczne informacje o stanie faktycznym.

quzy, bardzo proste frazy maja tą wadę, że jak pozycjonujesz ja jak średnie frazy, to potrafi zadziałać "bezpiecznik algorytmu" i cała para z linków idzie w gwizdek, ściągniesz linki, po jakimś czasie dodasz powoli to powinno ruszyć. miałem kilka przypadków absolutnie banalnych fraz które nie wchodziły, mimo że trudniejsze robione z tego samego źródła siedziały w topach, zrobiłem np 2 kolejne podstrony i je zacząłem wbijać, robiona 100 mocnymi linkami stanęła, robiona kilkuset marnymi linkami weszła. I wierz tu w jakość G, mam podejrzenia że zbyt duży przyrost jakiś tam pkt (bo jakoś G musi określać moc linków) powoduje "zamrożenie" frazy.

wiec tym bardziej nie dziw sie ze nikt ci nie da gotowego rozwiazania
Szacun za takie podejście.

bo to ze ty jestes w czarnej du**e ktos dzieki temu trzepie kaske:)
100% racji

Moim zdaniem problem leży w ocenie sytuacji, każdy przypadek należy rozpatrywać indywidualnie , nie ma dwóch takich samych , potem w świat idą sprzeczne informacje o stanie faktycznym.

1000% racji

Problem w tym że Ci co piszą że im wszystko wchodzi robią ze mnie czasem idiotę. Sory ale wymieniliśmy się na PW stronami i ja sobie to przeanalizowałem. Cała sprawa sprowadza się do konkurencyjności fraz i analizy sytuacji. Analizy konkurencji i tego gdzie google mocniej a gdzie mniej pilnuje sytuacji

Ja nie stoję na stanowisku, że się nic nie da zrobić. Nie jestem też w czarnej du**e tylko w połowie odbytu :) A śmierdzi straszliwie.

Nikt nie żąda od was gotowych rozwiązań i to do tego za darmo. Musicie jednak przyjąć że nie każdy kto jest tu nowy jest zielony, nigdy nic nie testował, waruje przy jednej stronie, nie umie używać google i głowy.

Jak widzę co drugi post że kilka osób pisze mi sie wszystko udaje to uznaję że jestem głupi. Jak sprawdzam ich sytuację i widzę co robią, gdzie i jaka jest sytuacja na frazach które robią to trochę mi się samopoczucie poprawiło. Porblem w tym że niktórzy idą w zaparte a inni faktycznie uznają rację i dla tych osób pełen szacunek.

Gdyby tak wszystko wszystkim wychodziło to nie powstał by dział "filtry i bany" czyli tak zwana ściana płaczu ;)

Hehe ale to jak ktos ci przyzna racje to sie lepiej poczujesz? To moze i lepiej:) Ktos powie nic nie wchodzi, topy zamrozone nic nie idzie... pakuj walizy i jedz na zmywak do UK... Ale ktos jednak te topy okupuje i ktos tam jednak coraz sie pojawia nowy, to pewnie sam mat cuts, bo kto inny jak wszyscy z forum siedza zamrozeni?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności