Skocz do zawartości

Usuwanie 2/3 backlinków - warto?

knowhow

Rekomendowane odpowiedzi

Pojmowałem jeszcze 8 miesięcy temu. Pojmowałem nawet 5 miesięcy temu. Też byłem przywiązany. ZMIENIŁEM ZDANIE.

Kwestia co to za firma. Mało jest danych przedstawionych.

Przywiązanie do domeny kosztowało mnie kupe kasy, nerwów i zmniejszenie firmy o 40%.

Miałem jedną wypromowaną stronę, która wisiała w topach od wielu lat. Nawet nie wiedziałem co to ahrefs rok temu. Potem się zacząłem uczyć i odkryłem że konkurencja ma po 10 stron na te same a nawet na fikcyjne dane. Jak im coś spada to zaraz inna strona jest w topach. Oni zarabiają ja teraz trochę mniej.

Wasza branża jak się popatrzy to każdy z was ma też po kilkanaście nawet stron. Blogów, stron firmowych. Na wielu z nich nawet telefony są nieaktualne. Po co te strony?

Ja mu nie każę klienta przekonywać. Prosił o każde zdanie - Dostał. Ja teraz jako klient wolałbym aby ktoś mi przedstawił 8 mies temu taką alternatywę. Jak bym sam podjął decyzję znając wszystkie możliwości to by byla inna sprawa.

Czytałem trochę i mój wniosek jest taki że jak się usuwa znaczną część linków przy wychodzeniu z filtra to trzeba by je czymś zastąpić. Pytanie tylko jak zastąpić

Dodam, że chodzi o dziesiątki tysięcy linków.

Jeszcze raz podkreślam. Ciekawe czy jest ruch na stronie i jaki. Bo jeśli to kwestia tylko pozycji 1 frazy którą sobie klient ubzdurał jako ważną to trzeba mu to dobrze wytłumaczyć najpierw.

teraz ledwo trzyma się w top 10

Masz stronę w top10 i naprawdę chcesz zgłaszać linki?

Czyste wariactwo :)

Jak masz taką pozycję, to znaczy, że dla tej domeny i frazy to DOBRE linki.

Strony wyciągnięte z filtra nie zawsze zachowują się (reagują na linki) tak samo jak przed filtrem.

Ja bym nie ruszał tego co jest, a zrobił dokładną analizę i wzmacniał to co najlepsze (niewielką cześć tego co masz w 1/3 Twoim zdaniem dobrych).

M

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

tylko robił drugą,

Powiedz to firmie która ma bardzo rozpoznawalny brand lub jest do niego przywiazana ... poszukająkogoś kto to posprząta nawet za wysokie x.xxx

Tylko po co sprzątać skoro G uznaje te linki za dobre :)

Chyba aby wydoić klienta, bo efekt sprzątania może być gorszy niż bałagan.

Tak naprawdę to nie wiemy które linki podobają się algorytmowi,G jak to mówi przysłowie" Nie to ładne co jest ładne, tylko co się komu podoba" :)

czytam i nie wierzę, co niektórzy wypisują...

a problem gościa, który ma stronę w topach i będzie majstrował przy DT... ...masakra... ...ale może to przez to, że mega kaca mam po wczorajszym i jestem przewrażliwiony... :)

tak, możesz przypalić papierosa miotaczem ognia - teoretycznie wszystko jest możliwe

masz niemal 100% szans, że jak wyczyścisz te "spamowe" linki to strona spadnie na łeb, daj sobie spokój i lepiej stronę podlinkuj, a ten spam to sobie wrzucisz jak dostaniesz kiedyś ręczny - będziesz miał co rzucić psom na pożarcie;

i nie pchaj się w DT bez powodu, a jak ktoś cię w niego pcha, bo "niekiedy pomaga i to nawet przy algorytmicznych", to niech ci sam to zrobi - z gwarancją, że i tobie strona co najmniej nie spadnie; chętnych na forum paru znajdziesz (w tym wątku też) tylko pewnie z gwarancją będzie problem, bo gwarancji żaden prawdziwy "szpec" z PiO ci nie da - gwarancję dają tylko amatorzy z allegro, którzy robią to za 9,90 (brutto) (w pakiecie jeszcze taniej) :)

pozdrawiam

z gwarancją, \

Niech to Krzysiek zobaczy :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Lubimy wszystko :) i Ja Ciebie też :P

Klient nie dotarł... na resztę już odpowiedziałem wcześniej .

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności