Skocz do zawartości

Jak zarabiać ma reklamach CPM w yllix.com?

tapczan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam
Zarejestrowałem się na yllix.com bo podobno płacą tam za wyświetlenia reklamy (CPM). Dodałem reklamę ale w opcjach nie widziałem możliwości wyboru rodzaju reklam (np CPC, CPM itp). W statystykach mam ponad 150 wyświetleń ale w zarobkach mam 0 dolarów.

W zakładce Ad Manager -> AD Campaigns -> Show w reklamach mam w kolumnie "Type" wartość "CPA" a powinno być chyba CPM ??

Jak wstawić reklamy by zarabiać na nich w systemie CPM?

W yllix.com płacą z eCPM (efektywne CPM), czyli jeśli nie ma kliknięć to nie zliczy ci nawet centa. eCPM różni się tym od CPM, że przeliczany jest współczynnik kliknięć do ilości wyświetleń.

zatem dopiero po przekroczniu 1000 wyświetleń pewnie naliczą Ci się pierwsze drobne

Bzdura!!!

W yllix.com płacą z eCPM (efektywne CPM), czyli jeśli nie ma kliknięć to nie zliczy ci nawet centa. eCPM różni się tym od CPM, że przeliczany jest współczynnik kliknięć do ilości wyświetleń.

Dzięki za konkretną odpowiedź. A możesz polecić jakiś wypłacalny program CPM (nie eCPM).

A możesz polecić jakiś wypłacalny program CPM (nie eCPM).

Musiałbym mieć więcej informacji o stronie, tj. skąd pochodzi ruch, z jakich krajów, ile UV dziennie, tematyka strony? Może się bowiem też okazać, że rozliczenie CPC będzie dla Ciebie bardziej korzystne.

Jeśli nie chcesz pisać takich info na forum, to wyślij PW. Nie obiecuję, że uda mi się pomóc, ale możesz spróbować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności