Skocz do zawartości

Eliminacja DC w Joomla!

Bibuk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Z DC w Wordpress poradziłem sobie łatwo i po kilku tygodniach zaobserwowałem wzrost pozycji podstron.

Kolega zazdrości mi tego, ale stronę ma w Joomla!. Duplikatów nagłówków jest więcej niż w WP. Czy w Joomla! też da się wyeliminować DC? Czytałem że DC jest przypisany do tego skryptu.

Napisz, gdzie czytałeś, że DC jest przypisane do Joomla? Ciekaw jestem, kto taki mądry, że wypisuje takie bzdury. Owszem, kilka lat temu, w starszych wersjach mogły zdarzyć się takie sytuacje. Tylko pamiętać trzeba, że to człowiek wdraża system. I człowiek za to odpowiada, jak coś napierniczy i namiesza. A potem jest płacz i zgrzytanie zębami, że system be, że lepszy, gorszy... No niestety, ale jakąś wiedzę na temat SEO i Joomla! trzeba mieć.

"Jak Feniks z popiołów..."

Projektowanie Stron Internetowych

Jac, w jakimś anglojęzycznym artykule tak napisano.

ar4, a nie dałoby się zrobić tak, że on skopiuje bazę danych, zmieni wersję Joomla! na najnowszą pod tą swoją domeną i wgra do niej bazę danych z artykułami?

Takie rozwiązanie nie zadziała. A jeżeli zmieniło się coś w bazie pomiędzy wersją 1 a 2 czy 3 ? Wtedy nie zaimportuje bazy. Najlepszym sposobem będzie migracja do ostatniej wersji joomla. Jak to zrobić? Jac opisał jeden z możliwych sposobów. Poszukaj w sieci...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności