Skocz do zawartości

[Google] przekierowanie 301

mf

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.

Raczej nie jest to test tylko to, co zaobserwowałem podczas zabawy z 301.

Jestem świerzo po kilku testach nad przekierowaniami 301. Domeny ponad dwa lata w sieci, PR obie 4, BL około 12, 000 wg MSN, w google około 700 linków, podstron około 25. Co wiemy na pewno?

Przekierowanie 301 zadziałało niemal od razu, po dwóch dniach obie strony były na miejscach domeny przekierowywanej, z tym że domena na którą było przekierowanie była oczko wyżej od tej drugiej niemal we wszystkich przypadkach. Po trzech dniach od wstawienia przekierowania domena na którą było przekierowanie przejęła wszystkie pozycje domeny przekierowywanej. Domena przekierowywana została wyindeksowana bez podstron. Po pięciu dniach od uruchomienia 301 pozycje, które uzyskaliśmy dzięki przekierowaniu zaczęły powoli spadać (bardzo mocna pozycja 1 na kilka słów kluczowych, na które domena na którą przekierowywałem nie była nigdy pozycjonowana). Jestem 14 dzień po uruchomieniu 301 i jak na razie bardzo mało mam utrzymanych pozycji z pierwszej domeny, a pozycje drugiej nic się nie zmieniły.

Morał.

301 może i przenosi PR i BL ale albo pozycja na słowo kluczowe liczona jest wg. wzoru:

ilość linków ze słowem kluczowym / ilość linków wogóle

albo 301 nie przenosi zdobytych już pozycji.

Potrzebujesz pomysł na biznes? Zapraszam na największe forum biznesowe w Polsce!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności