Skocz do zawartości

gnioty na wysokich pozycjach

Rekomendowane odpowiedzi

Jest wytłumaczenie "gnioty" maja lepsze SEO, koniec kropka, niema innego wytłumaczenia. Jeśli masz budżet aby komuś za takie coś zapłacić lub wiedzę jak to zrobić samemu to łatwo te strony przeskoczysz. Jeśli nie to będą dalej gorzkie żale czemu gnioty w TOpach. Bo samo pytanie postawione niepważne, jeśli branża jest komercyjna to strony w TOPach nie są przypadkowe, w TOPach są strony co prawidłowo odmalowują na algorytm.

• Odpowiedzi 92
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dosłownie, pisałem o tym już 10 razy, 99,99% linków na pewno nie wiesz jak zobaczyć, tylko proszę nie pisz nic o MS i Ahrefs

Ja ci napiszę jak ja szukam linków . Jesli gdzieś popełniam bład to napisz

1. Najpier MS i Ahresf żeby sprawdzić czy gdzieś nie wykryło 301 przypadkiem jakimś. Generalnie większość mających jakieś pojęcie blokuje ten syf.

2. Potem w google "domena.pl" site.pl żeby sprawdzić w polskich domenach gdzie są linki.

3. Potem w google "domena.pl" żeby sprawdzić w całym indeksie.

Pkt 2 i 3 często wychwyca duże ilości linkow na adres strony ( Prawie zawsze moja konkurencja ma tam linki głównie w stattlinku - spytasz skąd wiem - napisałem kilka emaili do właścicieli domen że tez mam kilka stron które chcę dodać do dobrego systemu linków i mi odpisało kilku że są w statlinku)

4. Potem openlinkprofiler.org - wyłapuje linki nawet z blokujących hostingów - to chyba jakiś nowy bot

5. Ostatnio jeszcze złapałem spyglasa który wynajduje linki z kilkunastu systemów zbierających

6. Potem w google "Nazwa firmy" - tak też dużo można znaleść

7. Potem jeszcze opensiteexplorer.org dla zasady.

Po takich zabawach mam często całą listę linków.

8. jak znajdą się jakieś 301 to potem tym samym sposobem jadę domeny przekierowujące. ( P.S. ostatni 301 działa albo z dużym opóźnieniem albo mi jakoś nie działa - testuję jeszcze)

Dodatkowo jeszcze sprawdzam ile linków linkuje do stron linkujących do domeny pozycjonowanej w ten sam sposób. ( To już wyrywkowo bo za dużo pie...nia z tym jest.

Weź np taką doenę pr - serwis .pl ( spacje prosze usunąć - nie chcę dawać linków komuś) w MS I AHREFS nie ma linków właściwie 0 do 3 pokazuje ( wyszukane pozostałyi metodami zwraca ich naprawdę dużo ) To pewnie nie wszystkie ale dużo.

Daj znać czy to zamało czy wystarczy żeby mieć ogólne pojęcie o tym czy strona ma i ile linków.

Googla nie zablokujesz może nie znajdziesz tam fraz pozycjonowanych ale linki na adres strony i brand właściwie wszystkie.

Apropo 301 to jak to uktyć?. Jak roboty znajdą przekierowanie to i tak wyłapią. usiałby mieć tą domenę na serwerze i blokować po IP robota - pytanie ilu tak dużo wie i zapłaci za kilka serwerów?

Od roku robię jeszcze coś takiego. Sprawdzam raz na tydzień top 100 stron konkurencji. Jak znajdę nowe domeny to je monitoruję. Jak trafię że robią 301 to sobie w excelu wpisuję, kto i co robi itd. Taka szpiegowska zabawa.

Wy pewnie macie duzo innych narzedzi ale myślę że to

Odnosząc się do gniotów. Zauważyłem ostatnio że jak jest jakaś malutka firma, strona np bez adresu lub nie skończona to google ją potrafi na jakiś czas wypchnąć. Ta wspomniana wyżej strona na początku też nie wyglądała jak teraz. Jak zaczęła łapać pozycje to ją ktoś podmienił na produkcyjną.

Może to taka metoda robić po kilkanaście stron z mocną optymalizacją i wtedy któraś zaczyna się podobać google. Jak się spodoba to podmianka na produkcyjną. Nowe treści dają jeszcze trochę kopa

Taka teoria moja

1. Najpier MS i Ahresf żeby sprawdzić czy gdzieś nie wykryło 301 przypadkiem jakimś. Generalnie większość mających jakieś pojęcie blokuje ten syf.

tak wykryjesz 301 ki co robią delikatnie mówiąc nierozgarnięci weekendowi pozycjonery

Apropo 301 to jak to uktyć?. Jak roboty znajdą przekierowanie to i tak wyłapią. usiałby mieć tą domenę na serwerze i blokować po IP robota - pytanie ilu tak dużo wie i zapłaci za kilka serwerów?

Można ukryć dość skutecznie, tylko chyba nie mysliz ze będę o tym opowiadać

5. Ostatnio jeszcze złapałem spyglasa który wynajduje linki z kilkunastu systemów zbierających

to już lepiej, ale nie do końca

napisałem kilka emaili do właścicieli domen że tez mam kilka stron które chcę dodać do dobrego systemu linków i mi odpisało kilku że są w statlinku)

jest sposób sprawdzenia jaki to SWL w 100 razy szybszy, tak ok 1 min dla 1 domeny

wystarczy spobowac dodać domenę do sytemu, ile tych SWL w Polsce jest 100?

Daj znać czy to zamało czy wystarczy żeby mieć ogólne pojęcie o tym czy strona ma i ile linków.

generalnie robi to większość, wszytko zleży jaka konkrecja, jeśli pozycjonery z allegro to i ahrefsa wystarczy.

Taka teoria moja

Z tym znajdowaniem linków nie jest tak źle

Skąd ta pewność że nie jest tak źle, jak tak czytam twoje posty nie wydaje mi się żebyś szukał efektywnie :D A może te gnioty to strony idealnie dopasowane do Google, których właściciele wiedza co robić by być w topach, a "ukrytych" linków do których nie doszedłeś może być bardzo dużo :) Reasumując - skoro nadal dziwisz się czemu są wysoko nie przeanalizowałeś odpowiednio tych stron co powinno dać ci do myślenia czy nie jest źle z tym znajdowaniem linków...

Pytanie powinno zawierać sformułowanie, że chodzi o google, bo w Bingu nie ma takich problemów :) A ja na pytanie odpowiem inaczej: ponieważ google rzekomo dla dobra userów ustala, że:

najważniejszym wyznacznikiem jakości strony jest jakość linków

Największa głupota, jaką można wymyślić a raczej efekt braku myślenia. Gdybym był głównym inżynierem google zmieniłbym podejście o 100%. Całą moderację przerzuciłbym z badania linków na oglądanie stron i analizę pod kątem treści, atrakcyjności wizualnej i temu, czy dana strona zawiera odpowiedzi na pytanie użytkownika. Jako przykład podam z powrotem moją ulubioną frazę, która pokazuje wyższość Binga:

Ulotki Katowice Google vs Uotki Katowice Bing

I na co mi w wynikach jakieś joble, sroble ? Wszystko -50 za wygląd, jakość i totalną bezużyteczność.

Kolejny przykład fraza "pożyczki bez bik" - biorę to 10 - jak widzę gnita napchanego linkami z refami, -50 jak widzę ładną stronę - zostaje. Nie interesuje mnie, czy była pozycjonowana Xrumerem, czy naturalnymi linkami od wujka Mariana w potrzebie finansowej.

Ale wtedy wyniki byłyby dobre i nie byłoby AdWords i co by było ? Lipa by była :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

No dobra ja się z chęcią czegoś nauczę. Jak w moim niku.

możecie mi na pw puścić kwoty. Ale chcę konkretów i efektów. Za wiedze tyle zł po wdrożeniu i jak będą efekty x 2 ( taka premia), ale jak uznam że gadacie głupoty lub to co jest popisane to nic nie płacę.

Możecie zadać pytania potrzebne do określenia mojej wiedzy

Najpierw ja powiem co i jak robię a potem korekta z waszej strony, Jak będzie coś ponad to co ja wiem to zapłącę. Jak będą ściemy to sorki resorki.

Przerobiłem juz 6 firm pozycjonujących ( i nie mam zamiaru czekać kolejnych 6 miesięcy na efekty i płacić jak baran) i jedną odfiltrowującą ( strony powychodziły z filtra ale to za mało). strony generalnie mam powyciagane na 40 do 50 % fraz ale to mnie niezadowala. chciałbym osiągnąć efekt jak przed 2013 rokiem.

Apropo stron bez linków. Sam mam takich kilka które są pod konkretne frazy podmęczone ale zaliczają topy tylko na wybrane frazy bardzo zoptymailzowane.

To co kiedyś miałem to jedną stronę na wiele fraz ( ponad 100 fraz w topach 1-3)

Teraz to nie do osiągnięcia przy mojej wiedzy.

Wybiorę dwie osoby którym mogę zapąłcić za wiedze. możemy się F2F spotkać i wymienić informacjami.

Całą moderację przerzuciłbym z badania linków na oglądanie stron i analizę pod kątem treści, atrakcyjności wizualnej i temu, czy dana strona zawiera odpowiedzi na pytanie użytkownika.

To i ja uważam za sytuację jaka ma miejsce.

1. Kiedyś nowa strona pojawiała się w indeksie dośc szybko ( nieważne czy to było top 50 , 30 , 100 czy 20) Jak się ją dobrze zrobiło to poprostu zaczynała istnieć. Dziś trzeba czekać nawet ze 3 miesiące na to czy się zacznie wyświetlać jakkolwiek. Ja to pisze z mojego doświadczenia.

2. Algorytm nadal funkcjonuje ale chyba jest korygowany ręcznie jak się coś w topy wbija. Walnąłem na jedną testówkę statlinkiem i gotlinkiem tak od serca. Po miesiącu zaliczyła topy a po dwu tygodniach zjazd w odchłań. Gogle więc reaguje na linki ale chyba znacznie szybciej reaguje też na nienaturalne linkowanie. Pytanie tylko czy ręcznie reaguje czy też algorytmicznie.

P.s. strona nie była wysokiego polotu, ale mogę też zrobić ładną i przetestować.

ale jak uznam że gadacie głupoty lub to co jest popisane to nic nie płacę.

Jak będzie coś ponad to co ja wiem to zapłącę. Jak będą ściemy to sorki

Zdrowe podejście do tematu.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

jest sposób sprawdzenia jaki to SWL w 100 razy szybszy, tak ok 1 min dla 1 domeny

wystarczy spobowac dodać domenę do sytemu, ile tych SWL w Polsce jest 100?

Człowiek się uczy między wierszamu

Zdrowe podejście do tematu.

nasłuchałem sie już różnych wersji tej samej historii z wielu ust i niestety ale dużo to ściemy. Teraz już nie mam innego podejścia.

Osobiście uważam, po ostatnich przejściach, ze zabawa z Google to trochę loteria. jak to w loterii im więcej kupisz losów kupisz ( zrobisz stron) i im więcej podstawisz osób ( przetestujesz innych rozwizań) tym wieksze masz szanse na sukces ( dobre pozycje)

I na co mi w wynikach jakieś joble, sroble ?

Ja juz to nawet na forum google napisałem. Po ki h.... mi w wynikach zumi, allegro, olx, tablica i inne śmieci jak panoramy firm. Jak będę chciał Panoramę firm to tam wejdę. Jak allegro to też wiem gdzie jest. Jak inny pie.... olnik który się w tv reklamuje i obwiesi plakatami całą polskę to też znajdę bez zasranego gooogla.

Za reklamy przestałem im płacić jakieś 4 miesiące temu bo jak nie wyświetają moich stron wysoko to po co mam płacić. Jak byłem w topach + reklamy w topach to miałem całą wyszukiwarkę dla siebie i można bylo płacić ile chcieli - naprawę ile chcieli. Jak se lecą w kólki to niech od innych ściagną xxxx miesięcznie - powodzenia.

Za tą kasę to wolę teraz hostessy z ulotkami postawić i przynajmniej kasa w polsce zostaje.

Wracając do tematu myślę że im teraz o to chodzi żeby nie było tam dobrych wyników. firmy będa miały dwie opcje albo się opłacać w coraz droższych i nieefektywnych adwordsach albo wymysleć coś nowego - tylko nie każdy jest na to gotów. Nawet mi zajęło 8 miesięcy zanim pojąłem że jedna domena nie wystaczy i trzeba mieć 100

p.s. Ostatnio mi kupon na 200 zł przysłali żebym do nich wrócił się reklamowac ha ha ha

wyższość Binga:

Tu jest jeden problem. W takiej sytuacji jak ma miejsce obecnie Microsoft powinien ostro ruszyć z rekalamą. Jako że siedze już w temacie od 1996 roku i mam dużo znajomych w branży i również kilka osób w polskim ms to raczej to nie nastąpi. Chyba się G i MS podzielili jakoś piaskownicą i MS tego tortu na razie nie ruszy. Google włazi im na odcisk androidem i ciągnie rynek do siebie. MS utknął z tymi swoimi oknami i chyba sami nie wiedzą co dalej zrobić. Dla nich chyba ważniejsze jest teraz naprawianie tematu z windows 8 niż wchodzenie na rynek wyszukiwarek - A tu się im dziwię bo z reklam jest sporo kasy do wyciągnięcia ( przecież google oprócz sprzedaży informacji o zachowaniach użytkowniwó żyje z reklam)

Osobiście uważam, po ostatnich przejściach, ze zabawa z Google to trochę loteria

Bzdury opowiadasz, żadna loteria. Jeśli odpowiednio dobierzesz strategię to nie ma żadnego problemu.

Jak byłem w topach + reklamy w topach to miałem

Jaki jest sens takiego działania?

Nawet mi zajęło 8 miesięcy zanim pojąłem że jedna domena nie wystaczy i trzeba mieć 100

Chyba, ze pozycjonujesz spam spamem to owszem. W innym wypadku nie widzę sensu.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Za tą kasę to wolę teraz hostessy z ulotkami postawić i przynajmniej kasa w polsce zostaje.

Wracając do tematu myślę że im teraz o to chodzi żeby nie było tam dobrych wyników. firmy będa miały dwie opcje albo się opłacać w coraz droższych i nieefektywnych adwordsach albo wymysleć coś nowego - tylko nie każdy jest na to gotów. Nawet mi zajęło 8 miesięcy zanim pojąłem że jedna domena nie wystaczy i trzeba mieć 100

p.s. Ostatnio mi kupon na 200 zł przysłali żebym do nich wrócił się reklamowac ha ha ha

Dlaczego google robi z nas debili ??? Otóż: na adres i dane firmowe, które mają podane w adwordsach przysyłają kupon za X zł dla NOWYCH firm, że niby co? ze mam branże zmienić? ale skoro mam kilka domen, to stwierdziłem, a co mi tam, założę nowe konto adwords dla innej domeny i ... niestety kupon nie może być zrealizowany, bo na tym nipie jest inne konto adwords. Skoro wiedzą, że dana firma jest, ma u nich konto i co jakiś czas płaci za reklamy... to po co z nas robią debili przysyłając kupon na dane firmowe, że dla nowych firm ???????

nasłuchałem sie już różnych wersji tej samej historii z wielu ust i niestety ale dużo to ściemy. Teraz już nie mam innego podejścia.

Osobiście uważam, po ostatnich przejściach, ze zabawa z Google to trochę loteria. jak to w loterii im więcej kupisz losów kupisz ( zrobisz stron) i im więcej podstawisz osób ( przetestujesz innych rozwizań) tym wieksze masz szanse na sukces ( dobre pozycje)

a najbardziej dobijają telemarketingowcy firm pozycjonujących... najpierw przysyłają spam, nawiasem mówiąc wątpliwej jakości, po jakimś czasie naparzają telefonem, czy zapoznaliśmy się z ofertą. Odszukałem w koszu ich spam sprzed 3 tygodni, gdzie wołami jest napisane w temacie "w nawiązaniu do rozmowy tel.". Jako , że jestem jedyną osobą która odbiera telefony w firmie, wiem, że nikt za mną nie rozmawiął na ten temat, a co do pomyłki adresu e-mail też nie ma mowy, bo w treści jest nasza domena. poza tym domena jest związana z inną firmą i na dodatek zafiltrowana. Pozycjonowanie za 0 zł - jak ja to lubię - przez pierwszy miesiąc. W czasie rozmowy mówię, co i jak, żeby ofertę przesłał na mój adres email, żeby były to frazy takie i takie, żeby to i tamto...

oferta przyszła oczywiście na główny adres firmy, a nie mó email który Pan ponoć skrzętnie zapisywał, słowa kluczowe owszem ze 4 te o których rozmawialiśmy, ale reszta z kosmosu wzięta (do fraz 2-3 wyrazowych Pan dopisał sobie losowo wybrane miasta w Polsce - czemu Szczecin, a nie Kraków?.

Na następny dzień pan dzwoni, czy zapoznałem się z ofertą, mówie, że nie przysłał tam gdzie miał przysłać, że słowa są nie takie jak miały być i że jakoś od początku cięzko układa się współpraca, po czym usłyszałem w słuchawce znajomą odpowiedź na pytanie kto jest napiękniejszy na świecie? "ti ti ti" no cóż, szczyt chamstwa czy skończyła się karta w telefonie? ani do widzenia, ani pocałujta w d... wójta. Jeśli rozłączenie nastąpiło z winy operatora (co się czasem przecież zdarza, to grzeczność nakazuje zadzwonić ponownie i zakończyć rozmowę w cywilizowany sposób.

Samej oferty nie będe komentował, bo Pan liczył na jelenia, który zapłaci za frazy z zerowym wyszukiwaniem w g. po kilka tysięcy miesięcznie...

Jako, że miałem nie podawać żadnych nazw firm, to tum razem muszę złamać tą zasadę. Komentarz (jak na allegro): Nie polecam usług firmy: Netlab Development sp. z o.o. z Jeleniej Góry przede wszystkim za masakryczną jakość obsługi klienta.

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

To ja wiem że teraz coś źle robię. Nie musicie mi tego pisać po raz kolejny

Taki że masz mniej konkurencji nad sobą ( 3 pierwsze wyniki to przeważnie reklama -czasem 1 czasem 2) jak masz top 1 + jedną z 3 pozycji na samej górze to masz 50% najczęściej klikanych miejsc). taki dopalacz za kupę kasy. U mnie się to sprawdzało. Dodatkowo jak dokleich telefon do reklamy to sporo osób zadzwoni nawet nie klikając.

Bzdury opowiadasz, żadna loteria. Jeśli odpowiednio dobierzesz strategię to nie ma żadnego problemu.

Jak już napisałem powyżej zapłacę za strategię, za wiedzę, za informacje jak zanalizować konkurencję i jak wykryć 301 ki. Z chęcią się spotkam. Z chęcią też poproszę o odpowiedź osobę która wygrała zeszłoroczne zawody i stronka nadal wisi. Tylko jakimś cudem telefon, który ma na stronie nie działa -zbankrutował, za dużo ma zleceń że wyłączył.O co chodzi? Na maile też nie odpowiada??????

Napisał to też już Xann że odda trochę swoich zleceń tylko że chce efektów i efekt był taki sam przepychanka kto jakich to super metod nie ma.

Ja nie jestem pozycjonerem - robię to tylko na własny użytek.

Sprawdź sobie czym wspomniana już przeze mnie wyżej strona jest zrobiona. Zobacz też np tą "rep aired. pl" (spacje do usunięcia)

Sprawdź profil linków i powiedz która nie jest zrobiona spamem w/g google.

Ja od kilku miesięcy testuje różne strategie i coś mi nie idzie

Reasumując - skoro nadal dziwisz się czemu są wysoko nie przeanalizowałeś odpowiednio tych stron co powinno dać ci do myślenia czy nie jest źle z tym znajdowaniem linków...

Jak znajdziesz więcej niż ja o 50% i jeszcze przekierowania mi pokażesz których ja nie znajdę to napisz jaki chcesz podarunek za informację jak to zrobiłeś.

Ja się nie dziwię. strony powchodziły w topy i są tam. To Google o tym decyduje. Ja się zastanawiam co ja mogę zrobić i gdzie robię błąd.

Zgadzam się co do google - lecą z tymi ofertami równo i tych ofert telemarketingowych.

Rozmowa z piątku. Mam pan stronę i słaby profil linków. ja nato ale ona jest na pozycji B w Mapsach. No tak ale to nie to samo. No wiem że nie to samo. My sprawdziliśmy i wygląda na to że strona ma filtr. Ja na to ale ja mam ruch na tej stronie i telefon dzwoni normalnie wiec chyba trochę przesadzacie.

Po prośbie żeby przysłali dokładną strategię żeby strona była w topie i w mapach na preferowane słowo pani poszła się skonsultować i odpowiedziała zę nie dadzą rady teraz i że chyba sobie sami radzimy.

Ja mówię im poprosze frazę " xxx xxx" a oni przysyłają listę " xxx xxx Warszawa wola" Ja tam mam 3 pozycję mówię i proszę żeby sprawdzili i wycenili mi to co napisałem - po kilku wymianach zdań koniec odpowiedzi.

Po co mam płacić po 10 zł za frazę wymyśloną przez nich x 150 dzikich fraz. ja mogę zapłacić 1500 za 6 fraz które ja wskażę, z których jest najwięcej konwersji. reszta fraz i tak się zrobi sama jak dobrze stronę wypozycjonują.

nawet nową domenę zrobię w/g wskazówek

up

No, to zaraz wszystko będziemy wiedzieć od naszego experta. Pytania do powyższych odpowiedzi:

1. Tzn. jaką strategię? Odpowiednią? To ja mam lepszy pomysł dla autora wątku! Wytypuj 6 odpowiednim liczb w dzisiejszym losowaniu lotto i możesz olać to całe SEO!

2. A dlaczego takie działanie ma nie mieć sensu?

3. Co to jest pozycjonowanie spamem? Co to jest inny przypadek? Modły? Litanie? Gregorianki czy jak to się tam nazywa?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności