Skocz do zawartości

gnioty na wysokich pozycjach

Rekomendowane odpowiedzi

Masz jakieś doświadczenie w pozycjonowaniu w Bing? A jeżeli Bing zdobyłoby znaczną cześć rynku myślisz że nie będą "optymalizować" algorytmu tak by to nie pozycjonerzy im ustawiali wyniki?

Mam doświadczenia - tam gdzie strony wyleciały mi w google, w Bingu siedzą bardzo ładnie :) Śmieszne jest również to, że na te frazy w google dominują wikipedie, panoramy firm, yelpy i inne badziewia a w Bingu to wygląda jak wyniki google z 2008 roku, czyli wtedy, kiedy jeszcze były dobre i nie zaśmiecone komercją :)

Do tego 301 wchodzi znakomicie czego nie można powiedzieć o google. I nie mówię tutaj o uciekaniu od kar. Po którymś tam update klient musiał zmienić domenę, zrobiliśmy 301 i oczywiście pozycje null, chociaż tamta domena stała dobrze w wynikach i nie miała żadnych "kar".

Te ich wojenki z wiatrakami, czyli spamem odbijają się mocno na niewinnych stronach a i tak nie wygrają. Jakbyście widzieli co się teraz wyprawia na spamowanych frazach to byście nie uwierzyli :D W tej chwili spamerzy znajdują i wykorzystują każdą jedną domenę, która ma zaufanie w google, czyli głównie duże serwisy i znajdują takie sposoby na pakowanie tam spamu, że mam z tego niezły ubaw. Z wielu przykładów podam indeksowanie ticketów, zgłaszanych do dużych firm, które da się zaindeksować w google - to jest moje ulubione :D

Co do samych działań MS - czas by pokazał, jak na razie MS ma ogromną moc na rynku IT, co jest dużą odpowiedzialnością, ponieważ od nich zależy los tysięcy małych firm (cały rynek software) i jak na razie nikomu małemu krzywdy nie wyrządzili. Chociaż słyną z brutalnych zagrywek ale tam, gdzie walczą z niemal równymi sobie. MS to dojrzała firma, która działa raczej rozważnie. Obym miał rację :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

• Odpowiedzi 92
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

swoją drogą zawsze mnie zastanawia dlaczego np. ty i modrzew szukacie klientów tylko na googlu jak jest tyle innych miejsc do pozyskiwania wartościowego trafficu, nigdy nie pytaliście swoich klientów w jaki sposób do was trafili ?

1. Powidz mi kto prowadzący mikrobiznes założy się o 20k . Mam podwyższyć do 40k prosze bardzo.

2. Wiem że to jest nie do zrobienia dlatego nawet 60 k zaryzykuje. Ja to w miesiąc odrobię jak ktoś się z tych warónków się wywiąże,

3. Pisał ktoś o 5000 % U mnie może to skoczy o 300 % ale wystarczy. Nawet jak skoszy o 700 to nie problem. ja to przerobię. Lokali do wynajęcie w Waie teraz jak mrówek w lesie. Sprzęt do pracy zawsze można dokupić Ludzie też pracy nie mają.

4. Apropo hindusów - nie ujmując ja mam z nimi trochę kontaktów. Nawet tabaco. ( ci od fajek) wybudował tam uniwersytet i firmę zatrudniającą absolwentów do programowania. Zapie...ją jak głupi i są naprawdę dobrzy. Napiszą ci niemal każdy soft w pare dni. Jak napiszesz o poprawki to też zaraz masz i nie poer... ze wszystko się da tylko ja kasy nie wezmę. To daj info a je cię na super obiad zaproszę i będziesz moim znajomym. Pogadamy wypijemy zabawimy się Zapraszam do wawy. Zadziała czy nie przynajmniej się poznamy.

5. W Polsce prosisz gościa o napisanie importu do katalogu np do joomli i wali ci kwoty od 4000 w zwyż. Piszesz do hindusa i za 100 usd masz wieczorem gotowy soft. Jak nie zadziała to ci w pare godzin poprawki nanosi.

6. Jak chciałem się nauczyć odzyskiwać danych to zadzwoniłem do największej firmy jaka to robiła. Spytałem ile. Gość mówi że generalnie to nie robią takich zaawansowanych szkoleń tylko podstawowe. ja na to ile mam zapłacić. I wiesz co teraz mam laboratorium jak w ONT RACK-u ( usuń spacje)

7. Ktoś się pyta dlaczego google. To ja odpowiem Ci tak. Prowadzę firmę już blisko 20 lat. Możesz być np logopedą i wtedy szukasz klientów przez kontakty z lekarzami innymi specjalistami itd. Będziesz miał też klientów z polecenia. jeden klient to przeważnie od 1 do 100 wizyt minimum.

Możesz być księgowym klienci z polecenia itp. Jak już zaczniesz z księgowym to sam sobie odpowiedz czy go zmieniasz

Możesz mieć warsztat samochodowy i tu raz na rok masz klienta przynajmniej na wymianę oleju ale że samochody zaczynaję się pie...lić jak komputery to częściej. Jak nie rąbiesz klientów to będą wracać. Kto z was z każdą naprawą jeździ do innego warsztatu?

Możesz budować domy lub robić wykończeniówkę. Gość budujący mój miał 2 lata do przodu zlecenia tylko z polecenia, na pytanie o stronę odpowiedział po co mi to. Ja mam telefon i tyle - sam poleciłem mu już z 10 klientów bo zrobił dobrze.

Jak masz jednorazowe usługi jak ja i jak klient wraca to raczej to reklamacja niż kolejna kasa do wzięcia to gdzie będziesz szukał klientów? Może w radiu się zareklamujesz, dasz ogłoszenia w gazetach, napiszesz artykuł do gazety, którego nikt nie chce wydrukować. Łatwo mówić trudno pewne żeczy zrealizować.

W swoim życiu dużo się uczyłem . Poznałem nawet kilka fajnych osób z USA, Rosji, Niemiec i Polski, Którzy mnie nauczyli jak się firmę prowadzi, ale wiesz co u mnie na kazde zapytanie jest odpowiedź w ciagu 1 do 48 godzin. Nie ma szans żeby klient napisał email i nie dostał odpowiedzi na zapytanie. Może dostac odpowiedź że nie umiem tego zrobić, albo że teraz technologia nie pozwala na to czy na tamto. Odpowiedź jednak jest.

A tak przy okazji. Jak się chcesz czegoś dowiedzieć to się odwiedza takie forum udaje idiotę i wsadza kij w mrowisko. Jak nie można złapać speca za 20K bo przecież to takie proste to i za 60 się nie złapie. Przy takiej ofercie to jak by mi klient powidział że ma dane do odzyskania, których nikt nie może odzyskac to bym przynajmniej zrobil analizę sytuacji.

Sorki chłopaki. Warónki w Google się zmieniły bardzo od 2012 roku i myslę że teraz i wy macie niezłego gniota. Nikt nie bierze nowych zleceń bo starzy klieci cisną a pozycji nie ma. Raz na jakiś czas coś wyskoczy, Raz na jakiś czas się coś uda i tyle. Pozycji nie ma to jest kupa roboty z tłumaczeniem sytuacji ze starymi klientami. Google was też wydy....o.

Ja mam firmę już 20 lat. prztrwałem wiele zmian w IT. Przetrwam i to. Moze zmienię branże się zobaczy.

Jedyny Xann miał odwagę to przyznać - z mojej strony szacun.

Ja się zrywam i robię dalej swoje testy wkońcu coś zaskoczy. Pozdrawiam wszystkich i życzę miłej przygody z pozycjonowaniem.

No wyniki Bing są piękne. Jakbym patrzył na stare dobre Google.

Dla przeciętnego użytkownika / szukacza są też bardziej przydatne.

M

Edycja

To oczywiście do postu intru :)

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Intru Ty wiesz o co chodzi i juz to pisałeś. Ja podzielam Twoje zdanie. Pisałeś też o Adwordsach. Przychylam się do twojego zdania przestałem płacić haracz. Klientów trochę ubyło ale i nie gonię wpiętkę wydając zarobionej kasy na reklamę w google.

Może więcej ludzi to zrozumie. Bing ma faktycznie dużo lepsze wyniki. Nie chodzi już nawet o mnie ale sa odpowiednie do zapytania.

Problem w tym że zmienić przyzwyczajenia ludzi którzy jak otwierają kompa to pierwsze co pisza to google.pl nie będzie takie proste.

Niech się walą z ta walką ze spamem. Jeden znajdzie sposób na zaśmiecenie dużych witryn inny zrobi 100 stron każdą na inną frazę.

SPAM i tak BĘDZIE.

Tak mięli przynajmiej serpy poukładane a teraz mają gó**o. Nawet mój ojciec dzwonił do mnie i pytał dlaczego nie może znaleść tego czy tamtego . To o czymś świadczy.

Wk...li firmy, Irytują użytkowników internetu,

Jak mi powiedział jeden mądry człowiek apropo pracowników -- NIE MA LUDZI NIE ZASTĄPIONYCH. Penie nie ma tez niezastąpionych wyszukiwarek.

Jeszcze raz się żegnam i pozdrawiam wszystkich

powiem wam Panowie, że sobie tak to czytam i już chyba dawno wątek odszedł w niepamięć, choć poniekąd są do niego odwołania. Mam wrażenie (może mylne), że jeden drugiemu próbuje udowodnić jakie to głupoty pisze. Zakładając ten temat nawet sobie nie wyobrażałem, że może taka mała "rewolucja" wybuchnąć. Cóż, dla mnie zielonego jednak w tym wartości dodanej jest, bo widzę jak to wygląda (pozycjonowanie) i na co zwracać uwagę i czego się wystrzegać, choć czasami to dla nie zwykły bełkot, który nie do końca potrafię zrozumieć.

Wszystko o kotach, rasy kotów oraz filmy o kotach znajdzecie na moim portalu Dookoła KotaTV. Zapraszam serdecznie!

powiem wam Panowie, że sobie tak to czytam i już chyba dawno wątek odszedł w niepamięć, choć poniekąd są do niego odwołania

przecież dostałeś dobrą odpowiedź

Zamiast "śledzić" konkrecje zajmij się lepiej swoją strona, lepiej na tym wyjdziesz

Sam napisałeś :

dlaczego strony, które są normalnymi gniotami, nieaktualizowanymi od 5 lat, wyglądające niczym mięso mielone, pisane w HTML gdzieś na kolanie bez grama optymalizacji itp są np w TOP5 wyników google a strony, które są dopieszczane i optymalizowane wleką się gdzieś po TOP30?

BO TE STRONY SĄ LINKOWANE JUŻ OD KILKU LAT !! - mają linki z wiki, z różnych organizacji itp ... . To że mają 30 linków nie znaczy że ich 30 linków może się równać z 30 linkami które zdobędziesz dziś ( dlatego teraz zamiast napierd..ć tysiącami linków na domenę właściwą robi się zaplecza , stawia blogi itp. ) . Każda z podstron linkująca do tych stron może mieć dziesiątki/setki/tysiące innych mocnych linków. Gdyby to było takie proste topy zmieniały by się codziennie. Algorytm nie jest idealny i trzeba to wykorzystywać jak się da. Postaw 30 blogów - załatw linki z wiki na każdy z nich , linkuj z nich swoją stronę to będzie się można zastanawiać "czemu gnioty są w topach a Twoja strona nie"

ale jak kasa jest do wzięcia to już nie ma chętnych

Bo pewnie jest niewystarczająca na dobre wykonanie zlecenia i tyle. Ta cała "kasą do wzięcia" może być 100zł / mies jak i może nią być i 3K / mies. i żeby było śmieszniej przy niektórych tematach nawet ta druga suma może się okazać niewystarczająca :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Ktoś nie śpi żeby spać mógł ktoś. Również zdarza mi się robić dzień wolny w środku tygodnia a pracować w weekend. Wracając do tematu nie ma co demonizować i robić swoje.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Powiem tak - sam do celów prywatnych używam Binga bo po prostu w google nic się nie da znaleźć - przyzwyczajenie to straszna rzecz. Odstawiając google czuje się, jakbym rzucał fajki. Cały czas wracam do google, tylko dlatego, że się do niego przyzwyczaiłem. Nie wiem, czy istnieje sposób, żeby ludzie tak po prostu zmienili przyzwyczajenie. To nie będzie łatwe. Spece z google doskonale o tym wiedzą i wiedzą na ile sobie jeszcze mogą pozwolić, żeby ludzie nie wygrali z przyzwyczajeniem :)

ps. a jeszcze co do gniotów, podoba mi się jak teraz spamerzy wykorzystują miłość googla do dużych serwisów - powywalali z wyników prywatne domeny ze spamem, to teraz wrzucają spam w obrazkach do pinterest.com i blastują - wchodzi jak nigdy przedtem. Wygląda jak wygląda ale ludzie klikają. Piny wbijam samemu na kilku milionowe frazy w 3 dni - nie mocą linków tylko mocą samego serwisu :) Chcieli promować inne korpo ? To teraz mają. Spamerzy zawsze znajdą sposób :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Wszyscy wszystko kurw*** wrzucają w topy tylko powiedzcie mi skąd się biorą takie posty ??

https://www.forum.optymalizacja.com/topic/195108-erotomani-gawedziarze/?p=1353124

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności