Skocz do zawartości

PP w branży przesyłek kurierskich

Orlik

Rekomendowane odpowiedzi

@up dlaczego? jest sens dyskusji ;)

Ty chcesz robić PP przez co teoretycznie masz więcej zarabiać a ja Ci podpowiadam inną drogę zarobku ;) nie trzeba tworzyć PP i dzielić się prowizją - lepiej tę prowizję przeznaczyć na rozwój: wystarczą dobre ceny + pozycjonowanie + marketing a klienci sami się znajdą :)

Osobiście, jak już wyżej wspomniałem, wysyłam dużo i przerobiłem kilku brokerów + umowę z dhl.. generalnie usługi nie różnią się niczym - czy zamówię przez brokera, czy z umową przyjeżdża dokładnie ta sama osoba i paczka idzie dokładnie tyle samo czasu ;) z brokerami jest jednak ten problem, że lubią trzymać nie swoją kasę - nawet 2-3 tygodnie co jest zwykłym wchujagraniem.. więc skoro nie widać różnicy to po co przepłacać ;)

to jest prosta matematyka - każdy, nawet domorosły logistyk, w firmie potrafi mnożyć :)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

• Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

mądrze przemyślany program partnerski to zadowolenie dla firmy i klienta. jeśli rzeczywiście miąłbyś stałych klientów,którzy byliby chętni polecać Twoje usługi to bardzo dobry pomysł. ale przed rozpoczęciem działań przemyśl trzy razy koszty i obmyśl co możesz zaoferować klientowi jako firma.

najlepszym rozwiązaniem będzie postawić się w roli zadowolonego klienta i co on chciałby otrzymać od firmy. bo w końcu jest siłą napędową i należy go docenić :)

mcmagik, mówisz tak jakbyśmy cały proces pozyskiwania klientów chcieli oprzeć o PP. Nie jest tak i nie będzie, bo jeszcze nam na mózgi nie padło. Działamy w kilku kierunkach i PP może być jednym z tych kilku kierunków. Nie ma ciśnienia na razie. Temat założyłem poglądowo.

Jeśli szukasz taniego kuriera to polecam ofertę tanich przesyłek kurierskich tej firmy. Bardzo konkurencyjne ceny.

Pewnie nikt tutaj nie ma pojęcia (no chyba, że @Szlafrock, bo on wie wszystko).

You made my day .

A żeby nie było, ze nie na temat. To może lepiej powiecie czy działacie tylko na rynku PL. Czy też działacie np. Polska->DE, Polska->UK itp kierunki ?

Pewnie nikt tutaj nie ma pojęcia (no chyba, że @Szlafrock, bo on wie wszystko).

You made my day .

A żeby nie było, ze nie na temat. To może lepiej powiecie czy działacie tylko na rynku PL. Czy też działacie np. Polska->DE, Polska->UK itp kierunki ?

Jak najbardziej tak.

Jeśli szukasz taniego kuriera to polecam ofertę tanich przesyłek kurierskich tej firmy. Bardzo konkurencyjne ceny.

• 2 miesiące temu...

W zasadzie, to PP zmajstrowany już dawno. Zastanawiałem się tylko, czy w ogóle z tym wyjść do sełowców. Chętny ktoś do testów? Dajemy 1zł od każdego zamówienia klienta zarejestrowanego z linku polecającego. Jeśli tak zapraszam na priv.

Z taką stawką to przyciągniesz jedynie seogimbaze.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Swój ciągnie do swojego?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Jak ktoś zrobi sobie TOPy na te frazy, to co jego może powstrzymać od założenia swojego brokera przesyłek online??

Odpowiem Tobie cena, może jego powstrzymać. Ale 1 zł to nie ta kwota.

To identyczna sytuacja jak ktoś zleca na naszym forum pozycjonowanie strony "finansowej" z reklamami bankiera.

A Ty myślisz, że dlaczego akurat uderzam z tym na TO forum sherlocku?

bo myślisz, że ktoś zrobi topy i zgodzi się na 1 zł, nie wiem czy wiesz ale SEO ostatnio bardzo podrożało, nie da się już odpalić publikera i zrobić TOP. I kółko zamknęło się.

Wiesz... też samo wbicie w topy nie uczyni Cię brokerem. Podpisałbyś umowę z przewoźnikiem nie mając 100% pokrycia w wysyłkach zakładając, że zajmujesz się tylko seo? Dodajmy jeszcze koszta związane ze stworzeniem systemu wysyłek. Patrząc na konkurencję (znalazłem w między czasie kilka stron afilicyjnych) nie wyglądamy źle zważywszy na fakt, że oferują prowizję tylko przez 3 m-c od rejestracji. Ale masz trochę racji i pomyślimy o zróżnicowaniu prowizji w zależności od rodzaju wysyłki. Dzięki za odzew bez pierdół o gimbazie etc.

nie wyglądamy źle zważywszy na fakt, że oferują prowizję tylko przez 3 m-c od rejestracji. Ale masz trochę racji i pomyślimy o zróżnicowaniu prowizji w zależności od rodzaju wysyłki. Dzięki za odzew bez pierdół o gimbazie etc.

Wyglądacie źle, bo gimbaza na SEO nie zrobi topów na kurierów a poważni ludzie nie zajmą się tym za taką stawkę. Jest taki wachlarz PP które można robić, że ta oferta wygląda na żart z bardzo niskiej półki. Dlatego twierdzę (i mam rację), że nie masz pojęcia o PP i prowizjach jakie można wyciągnąć. Ja wiem, że najlepiej jest zarobić a się nie narobić (nie podzielić) i do tego celu murzyni są najlepsi, ale w tym wypadku murzyni rady nie dadzą.

Więc... szukając tutaj chętnych na Twoją ofertę (wprost z gimbazy, nieprzemyślaną i za murzyńskie stawki) szukasz po prostu jeleni na których mógłbyś zarobić bez dzielenia się w normalny sposób z nimi. Życzę więc sukcesów w szukaniu.

I jak coś to nie chce mi się odpisywać na kolejne "argumenty" więc nie zadawaj ewentualnie pytać do mnie, bo szkoda mojego cennego czasu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności