Skocz do zawartości

Experymentalna subdomena ( zagrożenia dla głównej domeny )

Rekomendowane odpowiedzi

Witam po dłuższej nieobecności.

Frapuje mnie zagadnienie subdomeny.

Na domenie chcę zrobić kilka subdomen w tym jedna experymentalną.

Jakie jest zagrożenie dla głównej domeny czy kilku innych subdomen

jeśli mi google zafiltruje czy zbanuje EXPERYMENTALNĄ subdomenę.

Czy jest zagrożona główna domena? jesli subdomena nie spodoba sie google,

jesli przegnę i google ją zafiltruje czy zbanuję.

Chcę coś sprawdzić.

aaa dodam jeszcze, domena i subdomeny są tym samym IP

Wszystko zależy od tego co stoi na głównej domenie. Jeżeli też experymentalny spam to poleci wszystko a jak na głównej jest coś normalnego to dostanie tylko subdomena.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Nie, nie ma spamu, zwykła strona informacyjna bez dynamicznej treści

nic nie przybywa i nic nie ubywa z tekstu i jeden link wychodzący.

Zastanawiam się też, jeśli bym zaczał linkować subdomeny ( każdą z innym tematem ze statycznym tekstem )

czy przypadkiem przyrost wszystkich linków do wszystkich subdomen nie zostanie zliczony przez google i czy negatywnie to sie nie odbije na głównej domenie?

Czy google indywidulanie wartościuje subdomeny?

Nie, nie ma spamu, zwykła strona informacyjna bez dynamicznej treści

nic nie przybywa i nic nie ubywa z tekstu i jeden link wychodzący.

Jeśli jest to tylko wizytówka lub strona o małej ilości zaindeksowanych podstron, to algo może to uznać za mało wartościową stronę i "pojedzie" cała domenę.

Kup sobie iunną domene do testów, to śmieszny koszt.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Tak masz rację.

Domena do testu.

Ale zastanawiam się na wpływ pozycjonowanych sybdomen na główną domenę.

Jeśli mam fajnie brzmiącą domenę, trofiona nazwę to tez można zrobić na niej

fajne subdomeny, na takiej domenie ryzka bym nie chciał podejmowac.

• 4 tygodnie później...

Rozumiem że chesz zaspamować subdomenę licząc że domena główna pójdzie w górę?

Jeśli nie chcesz podejmować ryzyka dbaj o jakość zarówno głównej domeny jak i subdomen.

Gwarancji nikt Ci nie da a test można przeprowadzić samemu za kilka złotych i trochę czasu. Kup nową domenę postaw stronę i kilka subdomen z katalogami bez ograniczeńw dodawaniu postów i za jakiś czas przekonasz się jak to działa.

Osobiście nawet gdyby wszyscy użytkownicy tego forum napisali, że domena główna nie dostanie bana w takim przy spamowaniu subdomeny, nie podjął bym takiego ryzyka.

Tak, jest zagrożenie dla domeny głównej, jeśli na subdomenie czy wielu subdomenach znajdzie się cokolwiek, do czego Google mogłoby się przyczepić. To samo działa w odwrotną stronę.

Subdomeny od dłuższego czasu są traktowane tak samo jak "katalogi".

To znaczy:

"kartofle.mojadomena.pl" jest traktowane mniej więcej tak samo jak "mojadomena.pl/kartofle/", tym samym to co jest na subdomenie może zaszkodzić domenie głównej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności