Skocz do zawartości

Czy duża ilośćli linków przychodzących z katalogu gooru.pl może zaszkodzić?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dnia 14.07.2014 dodałem stronę do katalogu gooru.pl i w ahrefs (system monitorowania linków prowadzących do mojej strony) pokazuje, że z katalogu gooru.pl przyszło mi jednego dnia 587 linków i ta ilość ciągle rośnie. Taka ilośc linków to przez to, że link do mojej strony w postaci adresu znajduje się na wielu podstronach gooru.pl w każdej kategorii jako: "ostatnio dodane". Czy taka ilość linków w jeden dzień z jednej domeny może zagrożić mojej stronie?

Dnia 14.07.2014 dodałem stronę do katalogu gooru.pl

Pozwolisz, że odpowiem pytaniem.

Czym kierowałeś się przy wyborze akurat tego katalogu?

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Aha, rozumiem.

Nie zwróciłeś uwagi przypadkiem jakie są tam strony i ile ich jest?

Taka ilość linków nie powinna zagrozić Twojej stronie, ale google chodzi własnymi ścieżkami. Ryzyk, fizyk.

e:

Jak strona zniknie z Ostatnio dodane, to ilość linków wychodzących do Twojej strony będzie się zmniejszać.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Znalazłem liste polecanych katalogów na jakiejś stronie o tematyce pozycjonowania. Wiem, że te linki znikną, ponieważ "ostatnio dodanych" jest 15 adresów stron. Mój jest pod koniec listy, czyli niedlugo wypadnie z tej listy, bo dojdą nowe ale narazie wisi na wszytich podstronach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności