Skocz do zawartości

Ilość kont autorów w jednym preclu dla wielu stron

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Dziś naszło mnie takie pytanie, a nigdzie nie znalazłem odpowiedzi. Czy na przykład jak dodajecie z jednego precla wpisy do kilku różnie tematycznych stron to dla każdej strony tworzycie osobne konto, czy na jednym koncie dodajecie po 5 wpisów dla 10 serwisów, więc mamy 50 wpisów tego samego autora linkujących do różnych serwisów?

Mam tez pytanie, czy jak dodajecie komentarze to już wtedy tworzycie konta osobne wypełniacie dane strona internetowa, konto facebook, google+ i traktujecie wtedy ten profil jako autentyczne wypowiadanie się tej danej firmy, którą pozycjonujemy na szerszym polu, czy jednak nie tworzycie kont wpisujecie losowe pseudonimy podajecie linka do strony rzucacie jakiś tekst i lecicie dalej? Może coś jest lepsze

1 pozycjonowana strona lub kilka stron 1 klienta = 1 konto. Tak jest najbezpieczniej zarówno pod kątem tego, żeby konkurencja od razu nie znalazła większości stron, jakimi się zajmujesz, jak i pod kątem tego, że po zakończeniu współpracy możesz po prostu przekazać dostęp do tych kont klientowi. Oczywiście do tego potrzebujesz osobnego konta mailowego.

Z drugim pytaniem trochę się zakręciłam. Chodzi o komentarze do publikowanych przez Ciebie wpisów?

Chodzi mi o pisane komentarze przeze mnie z konta do jakiś wpisów na preclu dla pozyskania linków nofollow :) Więc sprawa wygląda tak: mam konto jedno dla danej firmy do jednego precla na nim pisze artykuły pod tą stronę klienta i czy z tego samego konta pisać też komentarze pod jakimiś wpisami, aby pozyskać linki nofollow wtedy w profilu wpisuje adres strony i od razu pod moim pseudonimem użytkownika mam podpięty adres strony, czy lepiej komentarze pisać bez logowania jako gość, czyli wpisuje za każdym razem na tym samym preclu adres strony, treść komentarza, e-mail i pseudonim? Co jest lepsze/bezpieczniejsze?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności