Skocz do zawartości

beauty-tips.net

Lukass19

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich

Chcialbym was prosic o ocene strony, szczegolnie zalezy mi na ocenie kilku rzeczy a nie calej strony ( bo nei chce byc pojechanym :D)

Zalezy mi zebyscie ocenili wielkosc czcionki na stronie, poniewaz mam dosc maly monitor, a kazdy z was ma zapewne inny a takze macie wieksze od mojego i chcialbym wiedziec jak u was wyglada tekst, czy nie jest za maly albo za duzy. Nie chce dawac stalych wielkosci czcionek dla strony, wiec takiej nie daje - dalem wartosci wzgledne, wiec w sumie kazdy moze powiekszyc tekst, ale nie kazdy przeciez to u mnie, a w szczegolnosci strona przeznaczona jest dla kobiet ( wybaczcie ze uwazam, ze jednak faceci ciut lepiej sie znaja na komputerach ZAZWYCZAJ, bo sa wyjatki ) a one nie zawsze beda umialy zwiekszyc czcionke.

Mam nadzieje ze pomozecie mi w wyborze dobrego rozmiaru ze wzgledu na moj monitor. DZIEKUJE

a strona to www.beauty-tips.net

Nie ma sygnatury, tzn. jest że jej nie ma.

Jak dla mnie czcionka jest za mała. Masz porównanie z reklamami Google - czcionka ciut mniejsza od tekstu opsisującego stronę może być ok. Mam monitor 17" i rozdzielczość 1024x768 i jest za mała (a, jeszcze mam średnią krótkowzroczność - nie chcę mieć większej). :blink:

Teraz zapanowała moda na malutkie rozmiary czcionek. Ostatnio widziałem parę stron, gdzie zgrabnie dobrane nieco większe czcionki prezentowały się bardzo dobrze. Jakoś się utarło, że duże czcionki to atrybut początkujących właścicieli stron - wcale tak być nie musi. :D

...so steer a course, a course for nowhere and aforyzmy drop the anchor, my little empire - I'm going nowhere...

Administracja serwerami - zapraszam! A po godzinach - Cytaty.eu.

dzieki Radziem za szybka odpowiedz :D teraz zmienilem na troche wieksza, mam nadzieje ze wyglada troche lepiej, tzn nie troche tylko dobrze :blink: no a jak nie to znowu zmienie na wieksza :)

P.S. moze znacie jakies sposoby zeby zawsze wszedzie bardzo dobrze czcionka wygladala? bo zazwyczaj bawilem sie w okreslanie w pikselach rozmiaru czcionki, a moze EMy? albo wartosci - small, normal czy jakies?

Pozdrawiam

Widze ze Radziem masz katalog stron i tak moze powiesz mi kilka rzeczy, choc pewnie one nie beda uwzglednialy wszystkich katalogow: otoz czy polskie katalogi przyjmuja wpisy angielskich stron? wydaje mi sie ze nei ale moze jednak ;) no i jak jest u Ciebie w katalogu? pewnie wiesz duzo wiecej na ten temat ode mnie wiec tak z ciekawosci sie pytam jak to wyglada ogolem :)

Kurcze ostatnio jakoś wysyp mdłych i mało atrakcyjnych stron.

Strona o urodzie a tu tylko jedna fotka w topie i to wszystko.

To strony dla finansistów już są bardziej atrakcyjne.

Żeby zachęcić do odwiedzin kobiety to powinno wyglądać jak salon kosmetyczny a nie sala operacyjna :D

Lukass19, to była moja subiektywna opinia i chyba nie ma takiego rozwiązania, które zadowoliłoby wszystkich.

Chodzi nie tylko o rozmiar czcionki, ale też o to, żeby tekst ładnie wkomponował się w stronę.

Jeżeli chodzi o angielskie strony, to powinien się wypowiedzieć ktoś, kto ma takie strony i dodawał je do polskich katalogów. Ja nie jestem trendy w tym temacie i nie mam anglojęzycznych stron. :D

W sumie to nawet nie zauważyłem u siebie, by ktoś próbował dodawać takie strony (pewnie zbyt mało czasu poświęcam moderacji katalogu) - ale utworzyłem nową kategorię, gdzie można dodać strony nie-pl:

https://www.katalog.podobno.pl/kategoria/st..._obcoj%EAzyczne

...so steer a course, a course for nowhere and aforyzmy drop the anchor, my little empire - I'm going nowhere...

Administracja serwerami - zapraszam! A po godzinach - Cytaty.eu.

Qbexus.. no wiem ze mam malo zdjec, ale to poczatek, z czasem do artykulow bede dodawal zdjecia a takze dla kazdego dzialu na gorze bede mial inne zdjecie, po prostu poki co mam tylko jedne z faktu iz nie mam innych zdjec i wole poki co poswiecic starania na artykuly, a z czasem zadbam o wszystko, zdjecia poki co nie sa najwazniejsze, ale wiem ze musze wiecej ich miec. a w wygladzie kierowalem sie zeby byla bardziej przejrzysta anizeli napchana grafikami, no ale jak pisalem, z czasem bede chcial wszystko wyrownac zeby wygladalo jak najlepiej, dzieki za ocene :D

no a Radziem, za chwile sie dodam do Ciebie i moze bede jako pierwszy anglojezyczny :blink: hehe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności