Skocz do zawartości

Google i nowa strona

maks

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

Nie wiem czy to dlatego, ale przejrzałem kod twojej strony. Masz błędnie zrobioną stronę chociaż będzie się ona dobrze wyświetlać. Takie znaczniki jak <head> na stronie mogą wystapić tylko raz. Zmień to, a może coś się zmieni.

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
No i czekam na indeksację sitemap do dnia dzisiejszego i jest totalna lipa.

jaka lipa ? Nie lubię się powtarzać ale masz zindeksowaną sitemap!

cała jest w google https://www.google.pl/search?q=cache:yWI_aV...emap.php+&hl=pl

Jeśli poprawiłeś kod to też dobrze.

3m się

Maks życzę szybkiego awansu w PR a google jak to google potrzebuje nieco czasu. Kiedyś przesadziłem z linkami i pomimo linków ze stron o wysokim PR i czekałem ponad 6 tygodni aż coś się zmieniło ()

pozdro

ach coś z innej beczki : ile linków w stopce wypada zamieszczać na tym forum?

No to linki jako takie są zindeksowane - tylko strony docelowe nie ;)

A to jest różnica.

Pewnie jeszcze chwilę poczekasz - sitemap ma PR0, więc Google zapewne uważa linki umieszczone na tej stronie za mało istotne, stąd nie nadał im odpowiedniego priorytetu.

Możesz podejrzeć jak często sitemap jest odwiedzany przez roboty Google?

Przyznam szczerze, że ucieszyła mnie informacja o tym, że jeżeli Google powraca codziennie na strone to przy najbliższym updacie może skoczyć PR>=3, bo aktualnie to mam PR=0 i jakoś wogóle to niezawysoko stoje w Google. Z ciekawości przegrzebałem dzisiaj logi z serwera i co mnie tu niesamowice zaskoczyło ? A to, że od 29.06 Googlebot przybywa okolo 90 razy dziennie na moją strone i dziwi mnie to troche, że tak często tymbardziej, że na początku to miał problem z zaindeksowaniem wszystkich stron. A może jest to tym spowodowane, że codziennie jest strona aktualizowana ? dorzucam w miare możliwości troche tekstu codziennie. Wie ktoś może dlaczego tak sie zachowuje Googlebot ?

Przyznam szczerze, że ucieszyła mnie informacja o tym, że jeżeli Google powraca codziennie na strone to przy najbliższym updacie może skoczyć PR>=3, bo aktualnie to mam PR=0 i jakoś wogóle to niezawysoko stoje w Google.

Zmiana PR sama w sobie bardzo nieznacznie wpłynie na pozycję w rankingu.

Jeżeli już, to odczujesz awans z powodu wzięcia pod uwagę tekstu odnośników prowadzących do Twojej strony.

Z ciekawości przegrzebałem dzisiaj logi z serwera i co mnie tu niesamowice zaskoczyło ? A to, że od 29.06 Googlebot przybywa okolo 90 razy dziennie na moją strone i dziwi mnie to troche, że tak często tymbardziej, że na początku to miał problem z zaindeksowaniem wszystkich stron. A może jest to tym spowodowane, że codziennie jest strona aktualizowana ? dorzucam w miare możliwości troche tekstu codziennie. Wie ktoś może dlaczego tak sie zachowuje Googlebot ?

Prawdopodobnie doświadczasz pełnej indeksacji serwisu - zobacz, jakie strony pobiera Googlebot.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności