Skocz do zawartości

Ostrzegam przed katalogiem eelov.pl

bardyt

Rekomendowane odpowiedzi

W sumie to:

Ogólnie czytałem na serwisie "DI" że wysyłali powiadomienia od windykatorów...

5. Nieterminowe uiszczanie należności z tytułu realizacji Usług eElov.pl skutkować będzie naliczaniem odsetek w wysokości czterokrotności stopy procentowej kredytu lombardowego Narodowego Banku Polskiego.
6.
a. W przypadku opóźnienia w zapłacie za faktury dłuższego niż 3 dni Usługodawca ma prawo z dysponowania wierzytelnością w dowolny sposób, to znaczy zbyć wierzytelność lub w zlecić windykację firmie windykacyjnej podpisanej umowy o świadczenie usług windykacyjnych.
7. W przypadku podjęcia wobec Usługobiorcy czynności windykacyjnych i upominawczych zostanie on obciążony następującymi kosztami :
a. koszt wezwania do zapłaty – 50,00 zł wysłane pocztą
b. koszt II wezwania do zapłaty wysłanego w terminie 10 dni pocztą po wysłaniu I wezwania - 40 ,00 zł
c. koszt upomnienia wysłanego drogą elektroniczną – 5 ,00 zł - koszty mogą być naliczone za wysłanie maksymalnie 3 upomnień
d. koszt obsługi umieszczenia na giełdzie wierzytelnosci oferty sprzedaży wierzytelności- 25,00 zł
e. koszty sądowe
f. koszty postępowania egzekucyjnego
g. koszty zastępstwa procesowego
h. koszty zastępstwa procesowego w postępowaniu egzekucyjnym
i. Usługobiorca może zbyć poprzez cesją wierzytelności całość lub część wierzytelności.

Windykator nie ma żadnej możliwości wyegzekwowania należności (są to zwykli naciągacze).
Ciekawe czy tak samo byś to kwitował jak to byś miał dłużnika :nie_powiem:

Culpa est immiscere se rei ad se non pertinenti.

_ EOT _

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• 1 rok później...

Witam,

Ja walcze z Zajaczkowskim juz prawnie dwa lata,oczywiscie mam fakture od eelov.pl ktorej nie zaplacilem,odwoluje sie od nakazow platniczych ,a w przyszlym miesiacu mam juz sprawe w Sadzie ,na ktora musze sie stawic obowiazkowo.

Jednoczesnie informuje ,ze cwaniaczek Zajaczkowski ,jest wspolwlascicielem firmy windykacyjnej QUATRUM,"sprzedaje" wszystkie nakazy  tej wlasnie firmie,ktorej jest prezesem,posraniec jeden!Ludzie nie placic cwaniaczkowi,jest to kret i zlodziej,do odebrania ma niby 300 tysiecy zlotych,wiec walczy ,bo jest o co,szmaciaz jeden.NIE PLACIC,gosc jest na przegranej pozycji

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności