Skocz do zawartości

Robię test - ogromna prośba do wszystkich

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 104
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dzięki :) Jak to się uda to bardzo, bardzo się ucieszę, upublicznie, rozdam jako narzędzie z pozdrowieniami dla google :)

Wyniki ? Trudno powiedzieć, na razie ruch, po kilku dniach linki, bardzo, bardzo powoli i zobaczymy co się będzie działo. Mam nadzieję, że nikt się nie zniechęci i bocik będzie chodził 1-2 tygodnie - bardzo by się przydało. W zasadzie ruch powinien wzrastać więc przydałoby się coraz więcej testerów :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Fajnie jak by to się do Traya dało spuścić

Buahahaha sorki panowie ale nie mogłem się powstrzymać :lol2:

Jak to sie uda

No właśnie i tu jest haczyk w całym ambarasie - UDA się czy się NIE UDA jak w całym naszym cholernym kraju nikt nic nie potrafi porządnie zrobić tylko zostaje WIARA w CUDA że się UDA.

Swoją drogą jestem naprawdę ciekaw czy Intruder2600 przechytrzy inżynierów z google.

Intru ale naprawdę zrób to tak jak Ci radzę - przez manipulację już zainstalowaną przeglądarką, inaczej to nie będzie do końca dobre. Odpisz przynajmniej czy to przewidujesz czy nie.

Lepiej nie odpalać więcej niż jedną na raz bo będzie wyglądało dziwnie.

INOMan - jasne - to jest prymitywny test. Nie jestem programistą, uBot i Zenno to maksimum moich możliwości, z czego uBota się uczę od 3 dni - kupiłem specjalnie do testu. Jak się okaże, że to się sprawdza załatwię plugin - plugin jest w 100% niewykrywalny :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Intru - plugin jest jak najbardziej wykrywalny, a już szczególnie w chrome :) Sam google kiedyś ogłosił, że może niektóre dodatku które mu się nie podobają blokować - zdalnie :)

W tym sensie robienie plugina, nie ma sensu, to musi być osobny program całkowicie niewidoczny dla przeglądarki, to jest do zrobienia.

Patrząc przyszłościowo - niestety musiałby ten program być zrobiony tak jak niewykrywalny w systemie trojan (niewidoczny na liście procesów), inaczej znowu, chrome może sobie przejrzeć listę procesów, zbadać proces, i zorientować się, że bot jest zainstalowany, i pozamiatane. To jest jeszcze trudniejsze do zrobienia :)

INOMan, trochę to co piszesz, zakrawa o paranoję. Chrome będzie ubijał procesy zewnętrznych aplikacji? Proszę Cię. Dodatki to oni mogą sobie blokować w appkach chrome, jak sobie napiszę zewnętrzą i sam wrzucę do chrome, to mogą mnie cmoknąć.

Gdyby faktycznie tak było, to poszłaby ostra nagonka na chrome, wykopy i inne onety by wyły o tym, a chrome byłby piętnowany gorzej od IE, a co Google nie może sobie pozwolić, jeżeli chce utrzymać swoją pozycję na tym rynku.

Słowa o tym, jakby chrome śledziło co robię w internecie i wpływało to na ranking, też wkładam póki co w teczkę "teorii spiskowych", przy instalacji pyta jak większość appek czy może wysyłać dane do G, odznaczasz i mamy przeglądarkę, a nie szpiega. Dopóki nie zobaczę dowodów, tak długo bajki o chrome są włożone razem z różnymi teoriami o kosmitach, kręgach w zbożu, duchach i innych paradupalnych zjawiskach.

MKucinski... lol... ostatnią rzecz jaką chcieli by w google to "ubijanie procesu". To nie tak, po prostu, po wykryciu procesu bota odwiedziny z danego komputera będą ignorowane.

I tak, chrome / google cały czas śledzi Ci w necie, każdy jest sprofilowany, nie bądź naiwny.

Edit:

a wiesz jak np. FBI do współpracy z google namierza ludzi korzystających z TOR-a? :)

Bardzo prosto - np. przez raklamę adsense, wchodzisz korzystając z TOR-a na stronę gdzie jest taka reklama i koniec anonimowości, no chyba, że nigdy na aktualnym komputerze/systemie nie wyświetliłeś wcześniej żadnej reklamy adsense i później też tego nie zrobisz kiedy nie korzystasz z TOR-a.

TOR już dawno jest złamany, ale lepiej podciągnąć to pod teorie o chrome.

Odwiedziny będą ignorowane przez kogo? Przez analytics? Tajemne serwery google w których w ciemności siedza hackerzy google? Że jestem sprofilowany to wiem, bo cały czas jestem zalogowany na koncie google, niech sobie handluja moimi danymi jak i większości ludzi i tak reklamy mam poblokowane i w sumie tak - chyba nigdy w żadną nie kliknąłem.

Do tego trochę lol - kliknięcia w adsense przez ludzi korzystających z tora robiących jakieś machloje, bo FBI ot tak sobie nie wbija do każdego, kto się przez tora łączy.

Tak samo windows, też zapewne handluje naszymi danymi na prawo i lewo i ma do wszystkiego dostęp, bo przecież mamy system ms i mogą widzieć wszystko, mogą być keyloggery, mogą być rootkity, wszyścutko poinstalowane, korzystajmy tylko z distro służących do pentestow jak black arch.

Google to dalej durny algorytm, w teście biore udział, bo jest podpięty analytics, więc google może sobie to przyrównać. Czy to robi? Osobiście nie sądzę. Co update są teorie przeróżne i coraz to dziwniejsze pomysły, a wystarczy poczekać i okazuje się, że dalej linki są najważniejsze i można porobić topy z palcem w bucie.

Nie musisz kliknąć w adsense aby być rozpoznanym, wystarczy wyświetlenie reklamy, widać że kompletnie nie kapujesz o co chodzi. Kwestia rozpoznania fałszywego ruchu i przeciwdziałania botowi - to nie teraz, tylko w sytuacji kiedy stałby się popularny.

Po drugie nadal nie rozumiesz, sztuczny ruch spokojnie może się pojawiać w analytics, nawet lepiej, bo komuś może się wydawać, że bocik działa, ale to że pojawi się analytics nie znaczy, że zostanie włączony do oceny strony.

Po za tym skoro uważasz to za bezsens i robisz frazy z palcem w bucie, to po co się tak pieklisz?

@up. zgadza się w 2005 lub 2006 roku korzystałem z surfa przez tydzień, na stronie był adsense - ilość kliknięć nie zwiększyła się jakoś drastycznie, może 1-2 kliknięcia więcej niż zwykle - albo mi czasowo konto zawiesili, albo ostrzeżenie - już nie pamiętam, w każdym razie od tamtej pory Adsense nie ruszam, bo reklamy to większy szpieg niż Analytics ;)

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Nie piekle się, nie rozumiem po prostu niektórych teorii spiskowych, o których pisane jest już co najmniej od kilku lat, a na chwilę obecną nie mają większego wpływu na ranking. Jest też kwestia bounce rate, ludzie porobili boty, żeby klikały z proxy w ich linki w google i zostawały na stronie i to dawało jakieś tam wzrosty.. o kilka pozycji w górę - a to o wiele łatwiej googlowi zbadać, niż zapisywać każdą działalność użytkownika chrome w celu ustalenia działalności użytkownika w sieci.

Biorę jednak udział w teście, jestem tego ciekawy i chętnie pomogę, nieważne czy uważam go za udany czy nieudany.

Robbieriviera: no tutaj akurat też żadnego szpiegostwa raczej nie ma, tylko zwykły, prosty jak but algorytm. Skoro miałeś x klików przy y wyświetleń, to gdy y+1000 i x+1 = sztuczny ruch i należy się warn, bo łamie to ich regulamin pewnie (zresztą co nie łamie ich regulaminu). Też żadnego szpiegostwa tutaj nie widzę, to jasne, że to monitorują.

I nie chcę być odebrany jako obrońca google, jako korporacja są mi obojętni. Ich podwórko, ich zasady, my je łamiemy, więc czy to urok czy sraczka, ponosimy różne kary. Im się SEO nie opłaca, to mnóstwo indeksowania wszelkiego rodzaju szitu, miliarów sztucznych odpytań przy harveście dziennie itd. to ich kosztuje prąd, zasoby. Ale czy udoskonalają z tego powodu algorytm? Według mnie nie, zbierają sobie dane i może kiedyś ukrócą mocno ten proceder, widać że dążą do odcięcia koryta. Kto nie był zorientowany i żyje sobie z dnia na dzień z seo, to pewnie zmienił już branżę. Bo w sporej ilości fraz pod pp (dochodowych), które pozycjonowało sporo ludzi nie została i nie było od maja ani jednej strony pod pp, tylko jakieś gówinka.

Co update są teorie przeróżne i coraz to dziwniejsze pomysły, a wystarczy poczekać i okazuje się, że dalej linki są najważniejsze i można porobić topy z palcem w bucie.

poważnie ??? od kilku (nastu?) miesięcy odnoszę wrażenie, że topy są poza zasięgiem polskich magików....

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności