Skocz do zawartości

Robię test - ogromna prośba do wszystkich

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

Google to dalej durny algorytm, w teście biore udział, bo jest podpięty analytics, więc google może sobie to przyrównać.

Skoro ten algorytm jest durny to czemu wszyscy włącznie z tobą czekają na testy Intruder2600 jak na zbawienie ? chcesz prostego testu na ułomność tego algorytmu to zrób sobie bota który będzie klikał twoje frazy w wyszukiwarce, w GWT masz jak na dłoni czy te kliki będą wchodzić.

Następny prosty test jeżeli oczywiście potrafisz programować - zbuduj algorytm do wykrywania mieszanego tekstu - zapewniam że nawet dla początkującego programisty nie jest to zbyt trudnym zadaniem.

• Odpowiedzi 104
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
ludzie porobili boty, żeby klikały z proxy w ich linki w google i zostawały na stronie

Proszę Cię, takie coś jest kompletnie bez sensu, przedszkolak wykryje coś takiego jako nienaturalne. Tylko i wyłącznie pełna emulacja wielu osób i to z długą historią/profilem ma sens, dlatego to powinno być robione przez manipulację już istniejącą przeglądarką z której user już długo korzystał.

cyber: ja nie czekam na wyniki testów intrudera jak na zbawienie. Jestem ich ciekawy, poza tym rozmawiałem kilka razy z intruderem w zeszłym i w tym roku i chętnie mu pomogę, tak jak on pomógł mnie kilkukrotnie. Jeżeli chce coś przetestować, zawsze się zgłoszę.

Testy z mieszanym algorytmem robił chyba p. Kubera (nie pamiętam imienia Radek? Robert?). Miał jakiś niby system bodajże do wykrywania zaplecza w zeszłym roku i to, że G rozpoznaje tekst z mieszarki też pisał w zeszłym roku. Przy czym strony z mieszanym tekstem pięknie wchodziły w topy. Kolejna teoria do kosza. Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że nie chodzi o jedną czy dwie domeny w stosunku roku, tylko kilkaset utrzymujących pozycję od update do update, a niektóre przeżywają te wszystkie nawałnice.

M0drzew: coraz mniej specjalistów zajmuje się seo komercyjnie, coraz więcej osób zaczyna robić strony tylko dla siebie i dla pp z - według mnie - co najmniej kilku powodów.

M0drzew: coraz mniej specjalistów zajmuje się seo komercyjnie, coraz więcej osób zaczyna robić strony tylko dla siebie i dla pp z - według mnie - co najmniej kilku powodów.

czyli dojdziemy do sytuacji, gdzie firmy zamiast robić meble, buty, czy sprzedawać bilety na koncerty będą musiały same walczyć z wszechwładnym google, bo rynek seo dzięki dzialaniom pingwinopodobnym umrze śmiercią naturalną, a przynajmniej w szerokopojętym sensie komercyjnym...

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

A dziwisz się . Jaką masz pewność że twoje nawet najlepsze działania przyniosą skutek/zarobek. Żadnego. stronę klienta masz jedną. Swoich masz dzisiaj kilkanaście . Nigdy nie pracowałem komercyjnie. Od początku tylko dla siebie. Z czasem przychodzili znajomi z pytaniem - " a może zająłbyś się moja stronką ? " A ja głupi przy 8 piwie ( mieszkam w Czechach ) powiedziałem ok. Nigdy więcej A to faktury, a to podatki , a to koszty , a to któreś zamówienie nie zapłacone i storno , ato coś tam ... . .Kilka takich stronek i sklepów i moja rodzina wylądowałaby pod którymś mostem w Pradze. Ktoś kto ma pojęcie nie będzie nigdy robił cudzych stronek . na frazę "najlepszy krem na zmarszczki w Uni Europejskiej" to mogę robić dla klienta . Ale już na "krem na zmarszczki" to wolę dla siebie :) .

wszystko o brazylijskiej piłce nożnej - brasfutebol.com

FreshMed - najlepszy stomatolog w Katowicach

A dziwisz się . Jaką masz pewność że twoje nawet najlepsze działania przyniosą skutek/zarobek. Żadnego. stronę klienta masz jedną. Swoich masz dzisiaj kilkanaście . Nigdy nie pracowałem komercyjnie. Od początku tylko dla siebie. Z czasem przychodzili znajomi z pytaniem - " a może zająłbyś się moja stronką ? " A ja głupi przy 8 piwie ( mieszkam w Czechach ) powiedziałem ok. Nigdy więcej A to faktury, a to podatki , a to koszty , a to któreś zamówienie nie zapłacone i storno , ato coś tam ... . .Kilka takich stronek i sklepów i moja rodzina wylądowałaby pod którymś mostem w Pradze. Ktoś kto ma pojęcie nie będzie nigdy robił cudzych stronek . na frazę "najlepszy krem na zmarszczki w Uni Europejskiej" to mogę robić dla klienta . Ale już na "krem na zmarszczki" to wolę dla siebie :) .

nie dziwię się, jest jak jest, gogle taranuje agencje bo lepiej ciągnąc kase z adwordsów niż oddawać ją firmom seo :)

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

coraz mniej specjalistów zajmuje się seo komercyjnie, coraz więcej osób zaczyna robić strony tylko dla siebie i dla pp z - według mnie - co najmniej kilku powodów

Czyli moja wizja rynku seo się sprawdza. Firmy krzaki nie przetrwały zmian Google i poszły na szczaw. To dobrze, rynek okrzepnie i zostaną najlepsi. Kończy się pozycjonowanie za 9,90.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Testuję to od ponad miesiąca - proxy nic nie daje

To zapewne zależy jakie proxy masz w swoich zasobach. Jeżeli porozrzucane po całym świecie, albo z innego kraju niż treść strony to rzeczywiście nic nie daje (sam jakiś czas temu testowałem na próbie ok 30 domen). Problem polegał u mnie na tym, że na polskie strony testowałem z proxy Rumunii. Jeżeli miałbym pakiet kilkudziesięciu polskich lokalizacji myślę, że efekt byłby chociaż nieznacznie widoczny.

Testowałem dodatkowo strony poprzez zwiększenie CTR w indeksie na słowa kluczowe i dalsze losowe klikanie w podstrony z czasem kilkudziesięciu sekund przebywania na stronie. Efekt podobny, bo na tych samych proxy.

Pamiętajcie, że test obejmuje przeglądarkę z makro - to nie jest to samo co plugin, jak to nie wypali o czym to świadczy ? o niczym - wtedy w ruch wejdzie plugin bo ruch na stronie na to jest rozwiązanie zagadki i jestem tego w 100% pewien :) Polecam film revolver i mój ulubiony cytat "Największy wróg kryje się tam, gdzie nigdy nie będziesz go szukał".

ps. trzeba więcej ludzi do testu, piszcie PM / MAILA - wyślę bota i sprawdzamy :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Plugin ok, ale na krótką metę - dopóki google się nie zorientuje. Natomiast powtarzam kolejny raz: później to musi być tak zrobione, żeby manipulacja przeglądarką była niewykrywalna. To trudne bo wg. logiki google ufa najbardziej ruchowi z Chrome, gdzie może taki plugin najłatwiej wykryć.

Wygląda na to, że dosyć dobrze monitorują zachowanie kursora myszki na stronie bo współczynnik odrzuceń jest dosyć wysoki (powyżej 70%) ale nic - testujemy, od połowy tygodnia zaczną wchodzić pierwsze linki.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności