Skocz do zawartości

Robię test - ogromna prośba do wszystkich

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

Jest jeszcze inna kwestia: powiedzmy, że masz już skuteczny system/aplikację która nabija ruch. Jak teraz zmusić ludzi do używania tego? Zainstalowanie przez samych pozycjonerów ich pracowników i nawet rodziny to jest malutki promil populacji, to za mało.

Ten test na 300 kompów to też sądzę że dotyczyć będzie raczej nie za trudnych fraz, bo 300 to trochę za mało aby się wbić na 1sze miejsce np. pod "kredyty".

Musiałbyś robić jakieś dobre darmowe programy z dołączoną taką aplikacją, które byłby chętnie ściągane przez userów. Tylko tutaj problem bo od razu takie programy dostaną etykietę programów malware, etc. W wersji hardcore taka aplikacja mogła by być podciągnięta pod łamanie prawa: "zakłócanie urządzeń teleinformatycznych". Szczerze mówiąc to chyba niejstety najskuteczniejszy byłby botnet i działanie w przestępczej sferze.

PS. ale ja też zrobiłem mały test, przetłumaczyłem jakiś czas temu film, do napisów dołączyłem reklamę serwisu który miał filtra. Napisy zostały ściągnięte kilka tysięcy razy, serwis dostał trochę więcej wejść bezpośrednich i... właśnie kilka godzin temu wyszedł z filtra, nie całkiem, jakieś 10% gorsze pozycje niż przed.... może to przypadek a może nie.

• Odpowiedzi 104
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Traffic is the Key :)

Powiem tak - jeśli to zadziała znajdzie się 500-1000 chętnych na to a to już spore grono. Nie trzeba uciekać w undeground ponieważ z tych 500-1000 userów system przydzieli 100-200 uu dziennie i to już będzie sygnał, że strona jest wartościowa - do tego dojdzie tych 30-50 prawdziwych dziennie (bo zacznie iść w górę w serpach), którzy najprawdopodbniej zwiększą współczynnik odrzuceń, mimo to Ci sztuczni go podniosą i wszystko będzie wyglądało naturalnie.

Mamy połączenie 100 uu spośród 500-1000 sztucznych + 30-50 uu spośród 20 mln komputerów z Polski ? Taka kombinacja powoduje, że szukanie - szczególnie, że google nie wie czego szukać bo nie zna stron - gdzie ruch jest sztuczny to jak szukanie igły w stogu siana...

Powiem szczerze - mam takie przeczucie jak nigdy, to się musi sprawdzić. Jak nie wypali żaden problem - stworzę kolejną wersję testową jako plugin do przeglądarki. W każdym razie wczoraj byłem na 90% a dzisiaj jestem już na 100% pewny, że w tym, klucz.

Czemu Xrumer przestał działać ? A to bardzo proste - oprócz oflagowania linki straciły ruch. Kiedyś robiło się blasta i w statach był nagle traffic - właściciele stron włazili po linkach na strony, żeby sprawdzić kto im zaśmiecił forum, grzebała też konkurencja patrząc co kto wrzuca i jak. Teraz blasty są bez odzewu ponieważ fora są tak zaspamowane, że nikt już tego nie przegląda. Pamiętam jak 2 lata temu każdy blast = 50-100 uu dziennie z tych for. Może w tym jest klucz ? :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Ja też dobre kilka/naście godzin temu podesłałem ale jeszcze nic nie doszło. Jak dojdzie to jutro odpalę programik. Mam nadzieję, że test wypali bo bardzo cenię Twoje zaangażowanie Intruder choć nie znam się na sprawach technicznych (czy jest sens w ogóle ten test przeprowadzać: proxy, IP itp sprawy).

Tablice fluorescencyjne Led, banery Led - nowoczesnareklama.enstal.pl

Różnicujesz jakoś w tym bocie User-Agent? Dobrze gdybyś miał pulę kilkuset user-agentów i do każdego bota byłby przydzielony losowo jeden z nich.

Jak z javascriptem? To jest bardzo ważne, żeby bot interpretował i wykonywał javascript na odwiedzanej stronie.

Jeżeli chcesz to zrobić dobrze to najlepiej gdyby bot manipulował jakąś przeglądarką i robił w niej wszystko w zminimalizowanym oknie: uruchamianie js, pobieranie obrazków ze strony, etc.

Ok, jest to w oknie przeglądarki. Tylko testującym polecam przed uruchomieniem zalogować się na konto google (w bocie oczywiście, nie w innej przeglądarce) - wtedy to będzie skuteczniejsze.

Jednak najlepiej by było gdyby ten program manipulował już istniejącą przeglądarką zamiast ją emulować :)

Bot powinien także chodzić po podstronach odwiedzanego serwisu - jeżeli tego nie robi - czyli wejście np. na str. główną 43300.pl i później chodzenie losowo po podstronach, w losowych odstępach czasu.

Kolejny edit:

niektóre strony sypią się w bocie, a w innej przeglądarce wyglądają ok - kolejny argument za tym, żeby zrobić to prze manipulację inną, "prawdziwą" przeglądarką.

Nie mówiąc o tym, że jeżeli mam w systemie zainstalowanego Chroma, a bot symuluje chroma to już jest źle, bardzo łatwo wykryć, że bot to ściema.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności