Skocz do zawartości

dodawarka do Qlwebów

lechup

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 95
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Qbecus dalej były entery... zrobiłem tak że wycina je przy edycji, dodawaniu, więc nie powinno być z tym już rpoblemów - powinno ci już działać... przynajmniej teoretycznie... lece na maturkę :)

Tak, tak, tak : ) super darmowe programy i inne rzeczy - freedownload. Nie musisz tego czytać bo i tak wiesz o co chodzi z tą sygnaturką ;)

Więc tak... maturka średnio poszła :/ 17/20 tylko ale cóż trzeba żyć dalej :) biorę się za robota czyszczącego bazę... ale najpierw dodam wymuszonego tokena...

Franek to po prostu wina tego, że mam starą bazę Qlwebów - mogły się wziąć i zapaść pod ziemię... po naciśnięciu dodaj powinno przejść do strony mówiącej dziękujemy za dodanie ect.

Tak, tak, tak : ) super darmowe programy i inne rzeczy - freedownload. Nie musisz tego czytać bo i tak wiesz o co chodzi z tą sygnaturką ;)

mozesz dać wstecz i zoabczyć na adres kategorii ...

dodałem już podgląd captchy dla każdego Qlweba - z odpowiednią adnotacją...

edt:. Można już dodawać strony ... czemu nikt nie mówił, że nie można było dodać : )

Fajne narzedzie. Ile nad tym pracowałeś? Jesli to ma umozliwić masowe dodawanie do qlwebów to niestety jest dla mnie za wolne. Ia używam opery ktora wywołuje mi 500 stron dodawań. Dochodze do nich nietstey ręcznie - ale naprowadizles mnie na niezle rozwiazanie wiec.. odpalam moje php ;P

Aha - jedna adnotacja. Słaby punkt systemu: ludzie dodają strony do sugerownaych kategorii. Jeśli ktoś jet chamem doda do każdej. Jak to zacznie być nagminne robot dostanie bana.

Robiłem chyba ze 3 dni... ale projekt ewoluował w międzyczasie.... co do masowego dodawania, to narzędzie nie do tego ma służyć... Ma pomagac w ręcznym dodawaniu... Jeżeli - przynajmniej teoretycznie strona się nie zgadza z kategorią to użyszkodnik ma nacisnąć następny / pomiń ...

Przeczytaj dokładnie temat :) - na razie narzędzie jest w fazie testowej... i ręcznie updatuje baze - u siebie na localu, więc np. wczoraj wieczorem byłem na piwie więc nie badzo byłem w stanie coś updatować - szczególnie, że jeszcze mama mi mojego kompa zajęła :|

Teraz wrzuciłem ok. 30 nowych stronek ostatnio dodanych, więc możecie testowac...

PS: Z superhosta przyszło mi info o przeciazeniu procesora :) Więc chyba coś nie tak jest ze skryptem, albo będę musiał znaleźć sponsora jakiegoś :|

Teraz wrzuciłem ok. 30 nowych stronek ostatnio dodanych, więc możecie testowac...

Zacząłem, niestety jest niedobrze, tzn. brakuje:

1. nazwy katalogu do którego aktualnie ma być dopisany adres

2. nazwy głównej kategorii, okazuje się, że ludzie np. powstawiali w kategorii Zwierzęta podkategorię katalogi SEO, co z mojego punktu widzenia dopisanie się w takim miejscu jest niedopuszczalnym spamem, a dopiero po dokonaniu wpisu można się o tym dowiedzieć - to jest mój podstawowy zarzut, ale jest wyświetlany Page Rank katalogu!

3. możliwości edycji linku - teoretycznie przewidziałeś możliwość ale jeszcze nie można.

Reszta uwag jakie miałbym jest czysto kosmetyczna więc szkoda czasu teraz. Punkt drugi praktycznie uniemożliwia sensowne korzystanie z Twojego skryptu, wychodzi spam :)

Po niezbędnych poprawkach będzie całkiem niexle! :)

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

Ok, czyli wyświetlanie parenta danej kategorii... da się zrobić, ale musiałbym zresetować bazę już dodanych stronek :/ - musze opracować system dodawania id i urli kategorii do których dana strona została już dodana, później ściągać coś takiego i dopiero wtedy tworzyć bazę...

Ok, czyli wyświetlanie parenta danej kategorii...

Koniecznie!

Jeszcze jedna istotna uwaga, daj również "przejście do następnego katalogu", przeważnie mało kto chce się dodać do więcej niż 3 - 5 podkategorii, a przebijanie się poprzez kolejne podkategorie katalogu do którego już nie chcemy się dodawać jest męczące.

Przydałoby się również "cofanie" do kategorii lub listowanie z boku np. 5 - 10 kolejnych podkategorii katalogu w którym aktualnie jesteśmy i być może bezpośredni skok do wybranej, żeby się nie męczyć "przewijaniem".

Być może sensowne też byłoby rozsądne listowanie kilku kolejnych katalogów, nie każdy chce dodawać jak leci.

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności