Skocz do zawartości

dodawarka do Qlwebów

lechup

Rekomendowane odpowiedzi

Chcialbym zwrocic uwage, ze takie uwagi sa conajmniej nie na miejscu. Przede wszystkim LinkiSEO nie spamuja, a juz na pewno nie jest w dobrym guscie pisac tak bez dowodow (uczciwa konkurencja, itp.). Prosilbym na przyszlosc nie pisac takich rzeczy bez sprawdzenia, itp. bo nie jest to uczciwe spojrzenie na sprawe.

Może masz rację, przepraszam jak obraziłem ciebie i doceniany przez ciebie skrypt... Mnie osobiście trochę przeraża fakt łamania obrazków. I chodziło mi o to, że taka dodawarka eliminuje jakiekolwiek działanie człowieka... Mój skrypt jedynie ułatwia zadanie - nie robi za ciebie wszystkiego. Dzięki temu jest więcej swobody no i masz 100% kontroli nad dodawaniem stron.

A tak z innej beczki linkiseo.pl można wyłączyć przez robots.txt?

PS: Troche offtopic się zrobił, ale cóż... Linkiseo.pl to inne spojrzenie na Qlweby, wg. mnie bardziej na odwal się, aczkolwiek trzeba przyznać, że na pewno mniej się trzeba napracować :)

A i przy okazji jak już piszę posta. Na baidu.pl jest już możliwość założenia konta premium.

Pozdrawiam serdecznie adminów i userów Linkiseo.pl :)

Tak, tak, tak : ) super darmowe programy i inne rzeczy - freedownload. Nie musisz tego czytać bo i tak wiesz o co chodzi z tą sygnaturką ;)

• Odpowiedzi 95
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

lechup - niepowiedzial bym ze na lapu capu jest zrobiona dodawarka https://www.LinkiSEO.pl i ilosc opcji jakie masz przy konfiguracji wpisu jest potezna - fakt mozna ustawic wszystkie parametry, wrucic po 4 miesiacach i zobaczyc na efekt ale takie jest zamierzenie dodawarki. Pamietaj jeszcze o jednym drobnym fakcie - adminami LinkiSEO.pl sa admini katalogow - dosc duzych i wszystko co przechodzi przez linkiseo.pl najpierw musi przeidc przez nich , kazdy opis , kazde slowo , kazdy adres jest sprawdzany zanim zostanie dodawanie rozpoczete - czasem to trwa kilka dni bo jest wszystko sprawdzane , dotego filtry slow , dotego dodatki takie jak podlinkowywanie i statystyki dotego sami admini majacy zniszki i wiele wiele wiecej - nie jest to skrypt jak to mowila reklama " .. nie dla debili " - cytat z reklamy w telewizji

Co do twojej dodawarki - jesli utrzymasz ja za free moze byc ciekawa alternatywa dla nas ale tak naprawde to obawiam sie ze bez zastosowania powyzszych zasad jak u nas - pokemony zaspamuja wszystko na maxa - a moderowanie = czas = kasa i bedziesz musial wprowadzic oplaty bo to duzooo czasu zaimuje. Z drugiej strony ilosc katalogow jest mala u ciebie i bedzie raczej malala bo nowe zabezpieczenie uniemoliwia ci pobieranie obrazka zdalnie z tego co sie orientuje z nowa wersja qlweba .

Co do pliczku robots narazie wystarczy na LinkiSEO.pl napisac o wylonczenie katalogu z listy i zostanie on usuniety - a nad pliczkiem hmm pomyslimy i pewnie tak zrobimy - dzienki za sugestje :)

Cennik tak bedzie musial sie pojawic w koncu

Tak zostal zmieniony algorytm dodajacy i musi teraz dokladnie pasowac co do jednego znaczku - jedyna ruznica dopuszcalna to wielkosc liter

Lechup - co, tak naprawdę, zawiera plik tekstowy pod nazwą "lista" ?

I drugie pytanie: jeżeli w pliku tekstowym jest 114 wpisów co oznacza taki tekst :

"Strona wyczerpała już limit stron pominiętych (457 / 300) lub dodanych (114 / 300). Aby dalej dodawać do katalogów należy posiadać konto premium (na razie niedostępne)."

Eksperyment Discover.pl

Oznacza tyle, ze wyczerpałeś limit 400 pominięć :/ nie wiem czemu aż do 457 doszedłeś (te / 300 powinno być / 400). Pominięcia się liczą jak dasz pomiń zamiast następna kategoria. I jest albo 400 pominięć albo 300 dodań - limity na konta zwykłe. Przy koncie premium nie ma żadnego z nich...

A i zobaczyłem ze skrypcik już ci updatował konto premium :) Zobacz czy ci śmiga jak należy...

Ide pracować nad uaktualnieniem bazy...

A co do linkiseo.pl to już mówiłem pozdrawiam adminów i uzytkowników ;) Mówie, że nasze systemy zupełnie inaczej działają... Co do nowych Qlwebów to jeszcze nie spotkałem chyba takiego... gdzie ten myk z obrazkiem by nie działał. Ale pożyjemy zobaczymy.

PS: Dir-elite przeczytaj swój post i policz błędy ortograficzne ;) Jak chcesz moge ci pomóc... A i media markt chyba nie dla idiotów jest ;P

Tak, tak, tak : ) super darmowe programy i inne rzeczy - freedownload. Nie musisz tego czytać bo i tak wiesz o co chodzi z tą sygnaturką ;)

Nie odpowiedziałeś na pierwsze pytanie : co zawiera plik "lista".

Liczba 114 zawarta w tym tekście

lub dodanych (114 / 300)
zgadza się przez przypadek z ilością adresów w pliku lista. Można wysnuć z tego wniosek, że lista zawiera adresy kategorii, do których dodaliśmy stronę.

Niestety tak nie jest, bo jak klikniesz następna kategoria to przecież nie dodajesz strony do niej, ale wpis na "listę" jest robiony. Sprawdziłem to kilkakrotnie, więc napewno się nie mylę. Reasumując napewno nie dodałem się do 114 kategorii.

Napewno nie pominąłem też 457 kategorii, ponieważ tego przycisku używałem znacznie (baaardzo znacznie) rzadziej niż "następna kategoria".

Jeszcze jedno: jeżeli system informuje, że znalazł dla mnie ponad 3000 kategorii, to dlaczego z uporem maniaka wracał ciagle do tych samych katalogów. Czy chodzi o to, żeby niektórym podbić content w darmowej wersji dodawarki?

Wyjaśnij to. Wiem, że jetem upierdliwy, ale są błędy, są niejasne sformułowania na stronie baidu.pl (aż kusi, żeby powiedzieć "baidurzenie" :) )

Reasumując... zobaczymy jak to konto premium, bo na razie jest inaczej niż w zapowiedziach

I na koniec: w jaki sposób jest to widoczne, że jest aktywowane konto premium. U mnie w panelu nic sie nie zmieniło, nic nie mruga itp.

Ah, jeszcze jedno. Trochę wyrwane z kontekstu, ale piszesz:

A co do linkiseo.pl to (...) Mówie, że nasze systemy zupełnie inaczej działają.

. Jeśli chodzi o linkiseo to z mojego punktu widzenia informacja, że "działają" jest mocno przesadzona.

Eksperyment Discover.pl

Heheh niezłe to ostatnie zdanie :) Co do bazy to ostatnio wkradł się mały błąd niestety, ale już nad tym pracuje (zdublowane niektóre kategorie).

Więc tak: do listy dodaje się wpis jak naciśniesz następna kategoria, zamysł działania systemu jest taki:

Patrzysz na kategorię, wpiszujesz token jak potrzeba naciskasz dodaj; dodało to naciskasz następna kategoria. Jeżeli coś jest nie tak to naciskasz pomiń lub następny katalog - i to ci mogło nabić trochę kategorii w pominiętych (jak dasz pomiń katalog to też liczy je jako pominięte).

Co do zapowiedzi konta premium to nie rozumiem co jest nie tak? Nie zaindeksowało ci większej ilości kategorii?? (może nie zrobiłem automata, który automatycznie dodaje strony do indeksacji po otrzymaniu premium).

OK, już poprawiam ten błąd... i zrobie zaraz recznego update'a dla twoich stronek...

Oprócz tych 5 stron możesz dodać jeszcze 25, nie ma limitów na PR, nie ma limitów na pominięcia i dodania, coś więcej obiecałem? :/

PS: Jak chcesz szybciej odpowiedź to pisz na maila lub na forum baidu :)

edt.

Chciałem przeprosić użytkowników premium, za mojego usługodawcę... w tym tygodniu będę się przenosił z serwisem do konkurencji. Wszyscy użtwkonicy premium dostaną gratis tydzien usługi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności