Skocz do zawartości

Cztery razy to samo.

nostromo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam cztery strony o tej samej tematyce (wyposarzenie wnętrz). Wszystkie stoją na jednym hostingu.

Wszystkie frazy kluczowe, jest ich 7 , 8 pokrywają się. każda strona jest uniklana. Pomyslem aby zrobić to tak.

ok 20 platform blogowych, katalogowanie od pr>2. Do tego blogii wordpress na darmowych hostingach ok 10szt.

Do tego ok 100x wordpress na seohostingu. Generalnie na każdej ze stron byłaby linki do tych czterch głownych.

Czy to się sprawdzi? Czy nie za małe będzie zróżnicowanie treści? Każdy z blogów miałby wychodzi na to ok 4x7 linków czyli 21 wychodzących, ok 21 artykułów. Dodatkowo byłby katalogowane, preclowane wiadomo

Proszę o radę.

Pozdrawiam.

Mam cztery strony o tej samej tematyce (wyposarzenie wnętrz). Wszystkie stoją na jednym hostingu.
Wszystkie frazy kluczowe, jest ich 7 , 8 pokrywają się. każda strona jest uniklana. Pomyslem aby zrobić to tak.
ok 20 platform blogowych, katalogowanie od pr>2. Do tego blogii wordpress na darmowych hostingach ok 10szt.
Do tego ok 100x wordpress na seohostingu

Dodatkowo byłby katalogowane, preclowane wiadomo
Proszę o radę.

przelicz wszystko i zastanów się czy nie taniej i szybciej było by to zlecić komuś. Jak dlla mnie cały schemat zbyt schematyczny , ale to moja opinia. A tak z ciekawości to co Ty pozycjonujesz że takie armaty wyciągasz ... 100 wordpressów itp ... ?

Zlecane było kilkukrotnie, za każdym razem nie było zadawalających efektów. Frazy są w skali 1-10 od 3do6. Dodatkowo chcę mieć przynajmniej część własnego zaplecza. Docelowo przygotowanie części tego będzie zlecone, moja wiedza o pozycjonowaniu jest na 4 (1-10 skala). Po przeliczeniu budżetu wyjdzie prawie to samo. Pieniądze są na drugim miejscu. Co nie znaczy że chcę je (ciężko zarobione) wydać bez sensu. Stąd moje pytanie.

sporo roboty, a efekt nieznany, podstawa to dobrze podlinkować zaplecze, najlepiej nie linkować wszystkich stronek z tych samych miejscówek, oraz robić to w pewnych odstępach, tak aby w przypadku filtra, mieć szansę na poprawienie metody.

Kwestia jak się w temacie czujesz, podstawa to wrzucić na zaplecze unikalne teksty, oraz podlinkować zaplecze z przyzwoitych źródeł. Przeważnie na trudniejsze frazy potrzeba większego zaplecza, znaczenie ma też jego wiek, podlinkowanie.

Do tego ok 100x wordpress na seohostingu. Generalnie na każdej ze stron byłaby linki do tych czterch głownych.

Czemu nie 1000? Zbuduj mikrozaplecze na początek i dopieszczaj je stopniowo. Teraz liczby (100, 1000, 10000) raczej nie robią na nikim wrażenia (pewnie na G. też). Gdy Ci się powiedzie ten krok zrób kolejny lub powiel go. Jeśli już chcesz iść na ilość, ja porozkładałbym strony na inne dane, hostingi, inną budowę itd.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Tak, przespąłem się ze sprawą, i zaczynam od 5szt platform blogowych, zrobionych od a-do - z. Przeraziła mnie wizja zapanopwania od razu nad taką ilością danych. Jednak nie ma się co czarować. Linków z tego, do tego sałbych na początku za dużo to nie będzie. Linkowane ma być katalogi z mulitkodów, ok 50szt na stronę, Statlink ok 20szt. Co jeszcze? Nie wiem. Nie mam przyzoitej bazy prclii pod publikera. Chcę przynajmniej 30% pracy wykonać w automacie. Ciągle tworzę sobie bazę katalogów od pr>2, w rezerwie mam jeszcze z pr>1. Poniżej nie schodzę, mam złe doświaczenia z filtrem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności