Skocz do zawartości

Program partnerski Amazon

bartosm

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo mało informacji jest o tym programie na forum. Jak wygląda pp dla ludzi z Polski? Chodzi mi o wypłaty. Doczytałem, że są 3 sposoby:

- czek

- przelew (tylko dla mieszkańców US?)

- gift card

Pytanie czy opcja realizacji wypłaty za pomocą czeków wiąże ze sobą jakieś dodatkowe koszty? To jest stała suma (gdzieś znalazłem informację o 15$) czy procent? Zależne od banku w którym chcemy zrealizować czek? To jest przeliczane na złotówki po bieżącym kursie? Czy lepszą opcją jest realizacja zarobków przez gift cards i sprzedawanie tego np na ebay?

Ogółem znalazłem bardzo mało jasnych informacji związanych z tym pp (dla Polaków), zawsze ktoś snuje swoje domysły, coś się komuś wydaje itp. Jest ktoś kto działa w tym pp i mógłby odpowiedzieć na te pytania?

Z góry dzięki.

Pytanie czy opcja realizacji wypłaty za pomocą czeków wiąże ze sobą jakieś dodatkowe koszty? To jest stała suma (gdzieś znalazłem informację o 15$) czy procent?

Wg. informacji dostępnych na stronie Amazona wraz z wystawieniem czeku pobierana jest opłata w wysokości 15$. Opłata ta jest anulowana, jeżeli adres na który wystawiony jest czek znajduje poza granicami USA. Nie ma tam informacji na temat innych opłat pobieranych przez Amazon. Na tej stronie znajdziesz więcej informacji na ten temat:

https://affiliate-program.amazon.com/gp/associates/help/t3?ie=UTF8&pf_rd_i=assoc_help_main&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_p=&pf_rd_r=&pf_rd_s=assoc-center-1&pf_rd_t=501&ref_=amb_link_180159_2

Dodatkowe koszty pojawią się prawie na pewno przy realizacji czeku w Polsce. Jak zaczynałem działać w tym programie to też się nad tym zastanawiałem. Czeki skupuje bądź inkasuje kilka banków. PKO chyba daje taką możliwość bez zakładania u nich konta. Więcej na ten temat musisz dowiedzieć się w banku: https://www.pkobp.pl/klienci-indywidualni/operacje-zagraniczne/realizacja-czeku-zagranicznego/#/dlaczego-warto/

Czy lepszą opcją jest realizacja zarobków przez gift cards i sprzedawanie tego np na ebay?

Musisz rozważyć za i przeciw. Plusem jest na pewno to, że Gift Certificates są wystawiane od 10$ (czeki od 100$). Realizacja czeku w Polsce może potrwać nawet kilka miesięcy. Minusem jest to, że musisz kupić przedmiot a później zająć się jego sprzedażą.

A akceptują tam polskojęzyczne strony?

Tak polskie strony można dodawać.

Serdecznie Pozdrawiam,

M.

Ps. Amazon to bardzo dobry program z szerokim asortymentem i uczciwymi stawkami. Niestety nie udało mi się w nim zarobić wystarczająco dużo na polskim rynku aby dobić chociaż do 10$. Adsense w moim przypadku był zbawieniem.

• 4 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...

Właśnie sam rozkminiam jak dostawać płatności z amazona na spółkę i znalazłem ten temat to podzielę się jak osoba prywatna może zdobyć amerykański adres konta bankowego żeby otrzymać pieniądze na konto.

Od roku korzystam z payoneer (affilate link) oferują oni konto bankowe dla osób które nie mieszkają w usa i chcą otrzymać pieniądze od amerykańskich firm.

Koszt prowadzenia to 25$ rocznie pobierane automatycznie przy pierwszym przelewie (nie trzeba płacić dopóki nie zarobisz) i 1% od transakcji.

Niestety nie oferują możliwości założenia konta dla firmy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności