Skocz do zawartości

Początkowa promocja od googla a potem filtr?

KSGBOY

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie zapytanie:

suknieisukienki.pl - strona nie ma oryginalnego contentu - typowo affiliate site.

Ale po 7 dniach od stworzenia pokazywał się na niej ruch po 2 tygodniach osiągnął 70-120 UV dziennie. Następnie po ok 6 tyg spadek na 2-6 uv dziennie. 0 linków

Moje pytanie brzmi co by się dało zrobić z podobnymi stronami aby google nie dał żadnego filtra. Nie chodzi o jakieś wysokie pozycje i pozycjonowanie na konkretne słowa kluczowe a jedynie o utrzymanie tego ruchu na poziomie 70-120 uv

Pytam bo strony typu domodi.pl, shopalike.pl, twenga.pl mają się bardzo dobrze. Jedyne co wyczaiłem to to że zmieniają meta title i meta description w stosunku do merchanta

Czy byłby ktoś zainteresowany współpracą przy takich stronach. Zadaniem takiej osoby by było nie dopuszczanie do filtra a nie pozycjonowanie na wysokie pozycje pod jakieś słowa kluczowe.

Czy łatwiej upilnować większą taką stronę czy kilka mniejszych?

Proszę o wyrozumiałość gdyż się na tym nie znam

suknieisukienki.pl - strona nie ma oryginalnego contentu - typowo affiliate site.

To sobie odpowiedziałeś czemu strona wyleciała

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

Bo one lepiej zaczęły...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zadaniem takiej osoby by było nie dopuszczanie do filtra

Czy łatwiej upilnować większą taką stronę czy kilka mniejszych?

Trzeba zrobić analizę i oszacować ryzyko. Jak na domenie jest nieunikalny content + profil linków słaby, kwestia czasu jak wszystkie stronki polecą.

Strony takie jak ta bardzo trudno przez dłuższy czas utrzymać na powierzchni, więc Twoja propozycja ofertowa jest zrozumiała, tylko że bez rozbudowy portalu nie masz wielkich szans na powodzenie, a rozbudowa portalu to koszty, które nie każdy będzie chciał ponieść, w zasadzie to większość skupiająca się wyłącznie na PP nie zainwestuje.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

Rozbudowa portalu to głównie zbudowanie w okół niego społeczności. Dzięki temu nawet gdy będzie dekoniunktura w Google będziesz w stanie utrzymać się na powierzchni do czasu podreperowania pozycji w Google. Wiele firm skupia się wyłącznie na pozycjach nie inwestując w sam sklep internetowy, rozbudowanie go, baaa nawet nie chce się zainwestować w unikalne opisy produktów, a później dziwią się no jak przecież, konkurencja też ma nieunikalne opisy a ich nie zjadła Panda. Z takim rozumowaniem spotykam się bardzo często. Tylko działania na wielu polach mogą zapewnić stały dopływ użytkowników. Ideałem byłby udział 50 na 50 czyli 50% userów przychodzących z wyników organicznych, a pozostali z mediów społecznościowych i innych serwisów.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności