Skocz do zawartości

E-Sport popularność

INOMan

Rekomendowane odpowiedzi

Krisuuu: będzie tylko nie na całym świecie, a Europa, a tym bardziej Polska od dawna nie wyznaczają trendów. Wystarczy, żeby e-sport był popularny w Azji, żeby był bardziej popularny niż piłka nożna. Mnie e-sport nie interesuje, widziałem kiedyś gdzieś mistrzostwa w countera własnie z polską ekipą, nie widzę sensu tego oglądać, a lola to już w ogóle nie rozumiem.

Uważam jednak, że e-sport to jest sport. Właśnie tak samo jak napisał INOMan: brydż, poker, szachy czy warcaby to również przecież sport. E-sport oznacza rywalizację i nie jest taki łatwy. A kto myśli inaczej, niech sobie zainstaluje SC2 i spróbuje pograć z jakimiś Koreańczykami

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ale 26 lat temu powstała gra Neterk uznana za początki e-sportu

https://en.wikipedia.org/wiki/Netrek

Z tego co pamiętam, już przy istnieniu fliperów (tak tych na żetony i kredyty ;) tworzono różnego rodzaju zawody

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Dla oszacowania czasu na osiągnięcie pewnego poziomu oraz kosztów (prąd etc)

https://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=League+of+Legends+&bmatch=seng-v6-p-1-ce-0718

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Jest też e-głupota. E-Sex też - wspólne brandzlowanie przed kamerką, ale kiedyś czytałem ze wymyślają w tym temacie jakieś kostiumy, które będą przekazywać impulsy/ruch przez net, więc przyszłość kształtuje się "różowo" ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności