Skocz do zawartości

duplicate content

wojzak

Rekomendowane odpowiedzi

Czołem,

Tworzę małą stronkę na własne potrzeby i jednym z elementów strony, (z mojego punktu widzenia kompletnie bez znaczenia) są przykładowe teksty życzeń i zaproszeń, teksty te można znaleźć na różnych innych stronach, są to ogólnodostępne przykładowe teksty (np.zaproszeń ślubnych) które klient może wybrać na własne zaproszenia.

Strona ogólnie ma się zajmować sprzedażą zaproszeń kartek itp. i taki element jak przykładowe wzory jest potrzebny dla klienta.

i teraz pytania:

1. Czy duplicate content osłabia wiarygodność całej strony?

2. Jak "wyłączyć widzialność" tych wpisów dla gugla?

3. Może lepiej usunąć te wpisy lub wrzućić w formie obrazków?

Coś takiego dla wordpressa: https://wordpress.org/plugins/imagetext/

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

Niestety ale musisz tą kopiowaną treść połączyć z inną unikalną treścią, inaczej dostaniesz karę w momencie kiedy strona zacznie się piąć do góry.

To znaczy, że na początku możesz kopiować do woli i notować wzrosty, ale po pewnym czasie algorytmy G przetestują Twoją stronę na D/C i dostaniesz karę, ja to dobrze przetestowałem, tak właśnie jest.

Koledzy są przewrażliwieni. Życzenia i zaproszenia to nie wielkie paragrafy tekstu. Jak masz to jakoś unikalnie wyróżnione w html-u (boldy pochylenia) a cały tekst dajesz jako cytat czyli w znacznikach <blockquote> </blockquote> to na jakiej podstawie masz być ukarany. Google szczególnie każe za duplikaty jak tekst w jednym paragrafie ma ok 300 zn i jest cały skopiowany.

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności