Skocz do zawartości

Poproszę o opinię specjalistę.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Ostatnio zająłem się nieco pozycjonowaniem strony rodzinnego biznesu.

I chciałem zasięgnąć opinii specjalisty co sądzi o jakości wypozycjonowania tej strony.

W google na hasło suwaki.

Obecnie jest na pierwszym miejscu.

Wynik uzyskany w ciągu 2-3 tygodni.

Ale barziej mnie interesuje czy jest poprawna składnia strony i czy może są jakieś rzeczy które można by było poprawić lub dodać. Zaznaczam że zoptymalizowana jest tylko strona index.html, resztę podstron muszę jeszcze dokończyć.

Oczywiście jest stworzona mapa strony, ale chyba w tym momencie (przy niezoptymalizowanym kodzie reszty stron) jest onamało skuteczna.

Bardzo proszę o opinie i sugestje.

Pozdrawiam

<h1 style="display:none">

A mi to spamem zalatuje.

Konkurencja żadna, więc, po co to.

Chwalebne jest, że chcesz dodawać linki do katalogów, ale na głównej stronie firmowej taka ich ilość i to jeszcze niewkomponowane jakoś wygląda tragicznie.

Może nie spam ale małe oszustwo :)

A konkurencja jest tak naprawdę duża bo w tej branży jedyny sposób znajdowania partnera jest przez internet.

A z tymi linkami do katalogów to co byście zaproponowali?

Oczywiście poza umieszczeniem ich jakoś w tabelce lub jakoś wkomponować.

Do tego jeszcze rączki mi nie doszły a robiłem to na szybciora.

I jeszcze jedna sprawa. Czy pierwsze miejsce w przeglądarce jest powiedzmy na dłuższy okres czasu czy może to szybko spaść np. na 5 stronę wyszukiwania? A jeśli tak to jak zapobiec żeby nie spadła?

Takie wyniki na zapytanie https://www.google.pl/search?hl=pl&q=suwaki&lr= i fakt że resztę przeskoczyłeś w 3 tygodnie oznacza że konkurencja na to zapytanie jest żadna(czyt. Nikt profesjonalnie nie pozycjonuje na tą frazę).

Jeżeli chcesz dodawać linki to zrób dodatkową stronę na to. Na 1 możesz zostawić z 2 do najważniejszych partnerów.

Ps. A to jest :)

Jak dla mnie umieszczenie na stronie linków w taki sposób jest szczytem nieporfesjonalności.

Na tą chwile wygląda to beznadziejnie - nawet nie chcialo Ci się wycentrować tych smieszncyh linków.

Wywal te linki i dalej dodawaj do katalogów napewno nagle nie spadniesz z pierwszej pozycji.

A co do konkurencji to zgadzam się ze jest zadna katalogami spokojnie dasz rade.

Wyjątkowe szkolenia o marketingu internetowym!

Współorganizowane przez

SprawnyMarketing.pl

Jak dla mnie umieszczenie klientowi na stronie jakichkolwiek linków jest szczytem nieporfesjonalności.

Jak to wyglada !!

Zanim coś zrobisz to pomyśl czy gdyby ktoś Tobie umieścił linki na stronie czy byłbys zadowolny.

Na tą chwile wygląda to beznadziejnie - nawet nie chcialo Ci się wycentrować tych smieszncyh linków.

Oj no przecież mówię że było to robione na szybciora.

Czy np. zrobienie podstrony <partnerzy> z umieszczeniem linków do katalogów pomoże?

Albo umieszczenie wszystkich tych linków znacznie niżej na stronie startowej, tak żeby nie było ich widać przy normalnym wejściu na stronę?

Hehe Widze że obserwowałes temat i zacytowałes mnie zanim zdąrzyłe zedytowac post:)

Dodanie podstrony partnerzy jest jakims rozwiązaniem - tak najcześciej to sie robi.

np.

https://www.ckm.info.pl/linki.htm

Twoją strone mozesz spokojnie wypozycjonowac używając dostępnych darmowych katalogów nie wymagajcych linków zwrotnych.

Np. dwa z mojej stopiki :)

Wyjątkowe szkolenia o marketingu internetowym!

Współorganizowane przez

SprawnyMarketing.pl

...

Dodanie podstrony partnerzy jest jakims rozwiązaniem - tak najcześciej to sie robi.

np.

https://www.ckm.info.pl/linki.htm

...

Super. Dzięki za pomoc.

Ale pozwole zadać jeszcze raz nurtujące mnie pytanie...

kod strony

jest ok czy może coś zmienić? :)

moim zdaniem jeszcze sporo do zrobienia:

na moim DC Suwaki sa pierwsze i bardzo dobrze.

A teraz wcielam się w rolę potencjalnego klienta - półanaflabety informatycznego i szukam:

zamki błyskawiczne - 4 pozycja - na razie dobrze

zamki błyskawiczne hurt - Brak w TOP100

produkcja suwaków - Brak w TOP100

sprzedaż suwaków - Brak w TOP100

zamki do butów - he he udało CI się nie ma cię w TOP100 za to pierwszy Twój wpis w katalogu

suwak - ~40 ppozycja

producent suwaków - Brak w TOP100

Generalnie jak testowałem masz obsadzone nie wiecej niż 30% potrzebnych haseł :).

Ja też mam rade dla ciebie jeżeli będziesz pozycjonował na słowa typu ekspres, expresy, itp.

to wykup sobie za pare złoty reklamy w Google AdWords teraz można wyłapać pewne promocje i zobacz które cieszą się największą popularnością i dopiero wtedy zacznij pozycjonować teraz robisz to prawdopodobnie w ciemno i może sie okazać że na słowa które nie cieszą się popularnością choć mogę sie mylić

decent

-------------------

Sklep ezoteryczny

@mrtn - teraz rzeczywiście widzę że odpisał miszczu :)

dzięki za rady

@decent

raczej są popularne bo wiem że jest większy odzew znacznie do firmy :)

Postaram się poprawić nieco sytuację :)

Pozdrawiam

i jeszcze raz dzięki za podpowiedzi

edit:

ale wydaje mi się że jak na pierwsze w życiu pozycjonowanie nieźle mi wyszło :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności