Skocz do zawartości

Lepiej inwestować w AdWords niż w pozycjonowanie i optymalizacje?

Rekomendowane odpowiedzi

Oraz, że istnieje sposób na zliczanie użytkowników używających AdBlocka: https://www.statstory.com/how-many-users-block-your-ads-find-out/

Serdecznie Pozdrawiam,

M.

Warto zaopatrzyć stronę w taki skrypt i po prostu zliczać użytkowników. Czasami strony nie wyświetlają swojego contentu jeżeli mamy włączonego AdBlocka, troche brutalna praktyka, ale to już inna sprawa. Ja ze swojej strony mam AdBlocka i AdBlocka Plus w Chromie i AdWordsów nie widzę.

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

W obecnych czasach "reklama" musi być subtelna. AdWords może paść ofiarą efektu "ślepoty banerowej" o ile już nie padł. Tak szczerze, czy klika ktoś z Was w AdWordsy jak czegoś szukacie wiarygodnego na jakiś temat? Tak na marginesie długotrwałe korzystanie z AdWords może powodować, że strona będzie zapuszczona, bo nikt nie będzie dbał o top - wiem, straszne uproszczenie tematu, ale coś w tym chyba jest. Wysiłki pozycjonowania metodami White Hat powodują, że strona staje się w dłuższej perspektywie ciekawsza dla Internautów, czyż nie?

....Wysiłki pozycjonowania metodami White Hat powodują, że strona staje się w dłuższej perspektywie ciekawsza dla Internautów, czyż nie?

O ile pozycjonerowi starczy życia, aby wejść do topów, bo strona na 150 miejscu może być fantastyczna, szkoda że nikt jej nie zobaczy :), a jak nie widzi, to kto ma dać te naturalne linki.

Adwordsie możemy coraz bardziej sprrecyzować target i to jest(będzie) największy plus jeśli chodzi o reklamę w wyszukiwarce, chociaż jeszcze to nie jest to. Ale w niektórych branżach, szczególnie lokalnych pozycjonowanie w ogóle się nie opłaca.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

w niektórych branżach, szczególnie lokalnych pozycjonowanie w ogóle się nie opłaca

ale komuś się najwyraźniej opłaca, bo gdyby wszystkim się nie opłacało i wszyscy by na to machnęli ręką to można by tam być wysoko praktycznie bez żadnych nakładów. Przecież w pozycjonowaniu to konkurencja nakręca całe to "przebijanie się", by zając jedno z tych "dobrych" miejsc, których jest określona i skończona liczba a chętnych do ich zajęcia jednak zwykle jest X razy więcej.

ale komuś się najwyraźniej opłaca

Dlatego ,że komuś opłaca(opłacało się) pozycjonować, innym się to już nie opłaca i łatwiej, taniej, wygodniej zainwestować w linki sponsorowane niż przebijać się przez konkurencje, która okupuje top10.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

G systematycznie wypuszcza ptaszyska aby zdyskredytować pozycjonowanie i skłonić firmy do finansowania adwordsa. Jak tak dalej pójdzie to niebawem wszystko będziemy mieli spod znaku G.

Lepiej dla internetu i internautów będzie aby inne wyszukiwarki również doszły do głosu.

jeśli zamawiasz fotoksiążki to zapraszam tutaj: https://www.szablony.in/ fotoksiazki/

Zauważyliście, że jak strona zaczyna w AdWords to spadają jej pozycje w SERPach? Czyżby taka stymulacja?

Tak w pigułce odnośnie poprzednich postów: wejście do topów stron o wysokiej jakości jest kwestią czasu i wówczas nie straszne żadne zmiany algorytmu jest to żmudna ale bezpieczna droga - być może zawsze mam farta i stąd takie zdanie. To banalne stwierdzenie ale opłacalność usług zależy od jakości i ceny. Spotykałem się z wycenami SEO firm jednej strony na identyczne frazy, w których podana cena różniła się kilkakrotnie dlatego nie ma co generalizować czy coś się opłaca czy nie.

Zauważyliście, że jak strona zaczyna w AdWords to spadają jej pozycje w SERPach? Czyżby taka stymulacja?

hmm ja ostatnio mam odwrotnie, dobijam adwords i pozycje 1-2 oczka w górę.

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

skoro piszecie, że "AdWords jest super" to czemu służą linki w sygnaturze na forum. W AdWords-ie nie są konieczne jak również nie generują konwersji na stronę.

Pamiętajmy, że kupując usługę AdWords wysyłamy kasę za granicę, nie możemy odliczyć VAT-u, polski budżet nie ma wielomilionowego podatku od Google. Może warto przestać korzystać z AdWords dla naszego wspólnego dobra analogicznie jak zaczęliśmy jeść jabłka na złość Putinowi

jeśli zamawiasz fotoksiążki to zapraszam tutaj: https://www.szablony.in/ fotoksiazki/

Tak w pigułce odnośnie poprzednich postów: wejście do topów stron o wysokiej jakości jest kwestią czasu i wówczas nie straszne żadne zmiany algorytmu jest to żmudna ale bezpieczna droga - być może zawsze mam farta i stąd takie zdanie. To banalne stwierdzenie ale opłacalność usług zależy od jakości i ceny. Spotykałem się z wycenami SEO firm jednej strony na identyczne frazy, w których podana cena różniła się kilkakrotnie dlatego nie ma co generalizować czy coś się opłaca czy nie.

Myślę, że 80% obecnych w tym temacie a na pewno wszyscy,którzy mają po więcej niż 1000 postów na forum obudzeni w środku nocy i oblani zimną wodą wyrecytują CI nazwy paru domen które pomimo że wspaniale zoptymalizowane i wysokiej jakości leżą na 10 albo 20 stronie. To co piszesz, się zdarza ale nie zawsze i jest konsekwencją pracy i sory, ale nie ma bezpiecznej drogi. W GWT powiadomienia dostajesz za linki od użytkowników i co wtedy?

Bardzo wściekła meblościanka

Czytałem o tym, że nie powinno ograniczać się promocji strony jedynie do Adwords, gdyż Google może zmienić zasady i znacznie zwiększyć cenę usługi - najmocniejsze firmy będą miały pieniądze na reklamy, mniejsze już nie. Najlepiej zdobywać klientów przez strony, które są od nas całkowicie zależne, czyli nie FB i Google +, a własne witryny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności