Skocz do zawartości

Optymalizacja Strony Internetowej

zip09

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Stworzyłem niedawno, stronę o polerowaniu reflektorów samochodowych, i mam prośbę żeby ktoś zobaczył czy jest ona dobrze zoptymalizowana i ewentualnie co poprawić w kodzie. Link do strony https://polerowaniereflektorow.pl/ Proszę tez napisać z jakich katalogów najlepiej skorzystać żeby strona była w topie.

Pozdrawiam

1. Na pewno chcesz grzebać w kodzie tej strony? Bo widzę, że to jakiś szablon jest.

2. Taki szybki test strony pod kątem optymalizacji możesz sobie zrobić TUTAJ

3. Najlepiej to nie korzystać TYLKO z katalogów ale różnicować źródła linków (katalogi, precle, komentarze na forach, blogach, serwisy ogłoszeniowe itd.). TU masz kilka pomysłów na to gdzie można pozyskiwać linki... Gotowej listy "pewniaków", do których należy dodać stronę raczej tu nie otrzymasz... Zresztą to co dzisiaj jest pewniakiem jutro...już nim może nie być :D

Powodzenia ;)

P.S. Nie wiem czy temat nie powinien być raczej w dziale STRONY DO OCENY...no i bez aktywnego linka w treści :D

Potrzebujesz teksty na stronę, bloga czy do sklepu online? Sprawdź moje portfolio na pawelgibek.pl. Specjalizuję się w tematyce motoryzacji i zdrowej żywności.

szablon jest straszny... kurde no rzadko oceniam kogoś kreatywną twórczość, ale mnie najbardziej odrzuciło thanks for honda coś tam ;) masa darmowych i świetnych szablonów.

Druga sprawa do wordpressa masz pluginy, all in one seo, yoast seo, seo ultimate - które pomogą Ci zoptymalizować tytuły, meta description i jeszcze kilka innych kwestii

Trzecia kwestia, bo będziesz miał pewno dużo obrazków przed i po, wpisuj w atrybut alt, czyli w wordpresie informacje o focie np. "polerowanie reflektorów skoda" zamiast skoda, to też może dużo pomóc :)

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

Zoptymalizuj także nagłówki, na jednej stronie/podstronie nie powinien znaleźć się więcej niż jedna h1, nie można używać nagłówków jako styli, trzeba pamiętać że mają one wartość logiczna dla wyszukiwatki. Już pomijając kwestie że szablon faktycznie co najmniej nie powala.

A to ciekawe :) jakieś testy, wytyczne, analizy odnośnie zaszkodzenia?

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

Strona Główna:

Za dużo nagłówków H1. Powinien być jeden.

/Oferta

Za dużo H1. Brak H2

/Galeria

Za dużo H1. Brak H2. Brak DESCRIPTION

Ogólnie strona bardzo brzydka. Pooglądaj jak wyglądają strony internetowe z twojej branży, bo chyba ich jeszcze nie widziałeś. Ogólnie to lepiej by było, gdybyś komuś zlecił stworzenie strony, bo naprawdę jest kiepsko pod względem estetycznym, ale jeżeli chodzi o optymalizację to jest tak średnio.

Patrząc na stronę, nie spodziewajcie się, że człowiek ma w tej chwili budżet na zlecenie strony. Skoro dodaje banery do katalogów, gdzie wpis kosztuje od 2 złotych wzwyż, to nie myślcie, że będzie miał dużo większe pieniądze na www.

Odkrywam przed Tobą wszystkie karty na marketing BLOG. ;)Pozycjonowanie i optymalizacja stron internetowych

pozycjonowanie-chorzow.jpg

@up

w biznesie jest tak że żeby wyciągnąć najpierw musisz coś włożyć. Akurat robię w bardzo podobnej branży i co mnie na stroncie razi - mam wrażenie że jest skierowana do bardzo ubogiego klienta który i tak sobie nie pozwoli na wydatek 80x4 =240 PLN na polerowanie reflektorów bo albo kupi uzywki na allegro, albo na złomie albo sam je będzie polerował sobie tylko znanymi metodami. 4 mikrofotki na stronie to "cała galeria" . @ zip09 - uderzasz w bogatą klientelę i ludzi którym bardziej zależy na tym jak ich widzą niż na kasie. Uwierz mi większość ludzi którzy będą szukać kogoś od polerowania reflektorów będzie szukać takiej firmy przez grafiki. I tu jest kolejny problem. Jak polecić komuś firmę która dobrze mi zrobiła robotę a ma taką stronke ( gdyby mi ktos podesłał taki link to myślał bym że poleca szwagra bądź kuzyna a nie firmę z którą nie ma nic wspólnego ). Zmienił bym też szablon nawet na jakiś darmowy z wp - w Twoim stopka tak się rzuca w oczy że śmierdzi mi to zapleczem pod jagódki .

i mam prośbę żeby ktoś zobaczył czy jest ona dobrze zoptymalizowana i ewentualnie co poprawić w kodzie.

Dodaj więcej tekstu. Wyrzuć All in One SEO Pack w zamian zainstaluj Yoast WordPress SEO

Nie koncentruj się na super optymalizacji, strona jest w miarę OK zoptymalizowana.

Proszę tez napisać z jakich katalogów najlepiej skorzystać żeby strona była w topie.

Nie korzystaj z katalogów. Skoncentruj się na forach motoryzacyjnych. Na forach reklamę musisz robić subtelnie, to się opłaci.

Dywersyfikuj anczory.

Konkurencja jest mała, bardzo łatwo jest zrobić topy.

mam wrażenie że jest skierowana do bardzo ubogiego klienta który i tak sobie nie pozwoli na wydatek 80x4 =240 PLN na polerowanie reflektorów bo albo kupi uzywki na allegro, albo na złomie albo sam je będzie polerował sobie tylko znanymi metodami.

Polerowanie reflektorów jest z reguły skierowane do ubogich klientów, których nie stać na wymianę na nowe.

Taki klient nie ma wiedzy i pojęcia jak powinna wyglądać strona.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

których nie stać na wymianę na nowe.

polerowanie 80 zł

golf III https://allegro.pl/vw-golf-3-iii-szklo-klosz-reflektora-clear-prawe-i4416300510.html 40 pln

astra https://allegro.pl/opel-astra-i-f-94-02-reflektor-lampa-prawy-nowy-i4438018971.html 51 PLN

itd itp ...

więc powiedz mi proszę czym jeźdzą Ci ubodzy klienci ?

Tak, to prawda strona jest bardzo brzydka, tzn szablon. Powiem Wam koledzy, ze na polerowanie reflektorów przyjedzie prawie każdy klient kto ma matowe reflektory, nie zapominajmy ze stare samochody mają reflektory szklane za które nie będę się brał, ponieważ szkło się ciężko poleruje. Koszt takiej usługi za 2 przednie reflektory wynosi do 120zł maksymalnie. Zależy od stopnia zmatowienia plastiku i od przygotowania danego reflektora pod polerowanie. Zaznaczam ze to nie jest nic prostego i nie trwa 30min. Myślę ze z czasem zarobię na jakąś porządny szablon, ale pytałem się o optymalizacje strony, bo dużo czasu zajęło mi napisanie tekstu takiego którzy inni nie maja na stronach, bo większość firm ma tekst prawie taki sam (kopiuj, wklej).

Nigdy nie myślałem na temat polerowania - warto polerować @polerowaniereflektorow.pl ? jest różnica ? Ja mój lewy reflektorek zostawiłem kiedys na lampie przy drodze - samochód pośliznął się w czasie bardzo dużych opadów śniegu przysypało mi światła . i słabo widziałem. Myślę że śnieg zatrzymywał się przez to że niebyły spolerowane - matowe a wręcz chropowate szyby reflektor dla tego ... lewy został na oświetleniu przydrożnym

;)

oto on : https://images4.fotosik.pl/78/90f915408eb51191.jpg

Podaruj 1% Oli Borwik

Wspieraj charytatywnie na SEO forum PIO

proponowałbym przeczytać jeszcze raz uważnie tekst na pierwszej stronie. Są tam powtórzenia, które nie brzmią dobrze stylistycznie. Jeśli masz problem z pisaniem własnych tekstów, możesz to zlecić za nieduże pieniądze. Resztę napisali koledzy powyżej. Mnie stronka osobiście kojarzy się z małym warsztacikiem, który coś tam sobie dłubie niż z poważną firmą. Koniecznie szablon do zmiany. Będzie dobrze!

Wszystko o kotach, rasy kotów oraz filmy o kotach znajdzecie na moim portalu Dookoła KotaTV. Zapraszam serdecznie!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności