Skocz do zawartości

Opinie na temat remarketingu

bestos

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanko do osób którzy mają utworzoną kampanię remarketing:

Czy według Was kliknięcia osób którzy już odwiedziły Waszą stronę to te same osoby które są zainteresowane waszym produktem czy ich członkowie rodzin którzy klikają w reklamy z ciekawości?

Reklamuje strony budowlane przy włączonej kampanii remarketing mam wejścia ze stron dla dzieci: kolorowanki barbie itp... Mało tego najczęściej jest to klik i zamknięcie strony przez użytkownika... Więc ja remarketing u siebie raczej wyłączę.

A jak jest u Was?

A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria!

A to: portal branży budowlanej

kolorowanki barbie itp...

;D Dzieci kolorują - napieprzają myszką gdzie popadnie i trafiają w reklamy.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Czy według Was kliknięcia osób którzy już odwiedziły Waszą stronę to te same osoby które są zainteresowane waszym produktem

Generalnie tak.

Jednak reklama remarketingowa musi być dobrze spersonalizowana.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Ostatnio miałem przyjemność odbyć szkolenie z remarketingu ale na FB. Z wyników jakie przedstawiono po kilku badaniach firmy prowadzącej szkolenia wynikało, że akcje remarketingowe podnosiły CPC z 0,8-1,2 do około 4-5%. Zaletą tego rozwiązania był fakt, że CPC przy remarketingu wynosiło około 1/3 pierwotnej stawki. Reansumując: Na FB warto robić działania remarketingowe.

Wdrażaj systemy ISO taniej, szybciej, pewniej. Oferujemy wdrożenia, szkolenia, certyfikację ISO 9001 oraz innych systemów z branży. Przedstawimy oferty związane z systemami ISO w ciągu 5 dni, a Ty wybierzesz najlepszą z nich!

zaczynając od początku...

remarketing nie musisz robić tylko na sieć reklamową. Jeśli jednak robisz na sieć reklamową to warto od razu wykluczyć strony docelowe związane z pluginami i grami na mobile - to ukruci wiele wejść dzieci.

Dlaczego nie stosujesz stron docelowych? Możesz dosyć precyzyjnie wybrać takowe i pozbędziesz się problemu klikania zbędnych osób i zaoszczędzisz trochę pracy na ciągłe wykluczanie miejsc docelowych.

Stosuj remarketing w sieci wyszukiwania - tu na pewno trafi do Ciebie ktoś, kto wpisze konkretne frazy.

Co do statystyk... czy chodzi Ci o to, że w analytics ilość wejść jest taka, a w adwords taka? Poczytaj o różnicach danych zbieranych przez te systemy.

U mnie nie było tego problemu, Nawet gdy nie ograniczałem liczby miejscówek, wiekszośc wejść miałem z portali moto, onetu. Mozesz zrobić tak jak pisał Redjasper - puscić remarketing na sieć wyszukiwania (lista musi być robiona w panelu adwords, nie GA) - dodać frazy ogólniejsze związane z branżą, dla displayowych - odsiać miejscówki tematycznie, wywal też reklamy na zaparkowanych domenach oraz konkretne portale, które uważasz za nietrafne.

• 1 miesiąc temu...

Ja staram się zawsze wraz z kampanią odpalać same listy remarketingowe poprzez AdWords i Analytics. Kliknięcia tańsze, tylko trzeba dobrze wykorzystać ruch.

Poza tym trzeba dobrze zdefiniować warunki list, bo inaczej nie wycelujesz dobrze z reklamą i stronami docelowymi.

Z Analyticsa powinieneś dostać listę "stron podobnych do twojej" - to też może Ci się przydać

dla sieci reklamowej: dodatkowo zawężam kierowanie do miejsc docelowych, wyłączam mobile i stosuje specjalną stronę docelową.

dla sieci wyszukiwania: remarketing + frazy + strona docelowa + inny tekst reklamy + również kierowanie na odpowiednie strony docelowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności