Skocz do zawartości

Odświeżenie (wyglądu) strony a pozycje.

ctm

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Sprawa wygląda następująco. Strona wygląda już "nie świeżo". Ma już kilka lat. Na dniach będę podejmował działania związane ze stworzeniem nowej, witryny. Chcę trochę rzeczy zmienić, ustandaryzować ale nie o tym. Jestem na interesujące mnie frazy na pierwszej stronie w Google. Nie chciałbym tego stracić.

Na czym muszę się skupić aby nie spaść po podmiance strony? Strona będzie stawiana od nowa ponieważ jest sporo nowych pomysłów i nie ma sensu działać na starym materiale już. Będzie też nowszy Wordpress.

• Adresy/łącza zostają takie same.
  • Pozycje w menu będą identyczne ale dojdą nowe (+/-2).
  • Zdjęcia i grafiki (poza tymi z layoutu) zostaną tak samo nazywane jak poprzednio.
  • Treści powstaną nowe ale na bazie starych tekstów więc frazy będą te same i podobnie będą się "przewijać".
  • Dojdzie blog ale to chyba na korzyść.

To pierwsze rzeczy jakie mi przychodzą do głowy, na co zwrócić jeszcze uwagę? A może część z powyższych nie będzie miała całkowicie wpływu?

Z góry uprzejmie dziękuję za odzew.

Wszystko będzie miało wpływ (+/- 50 pozycji). A jak już zmienisz jeden znak w tytule i opisie to wtedy wróżbita Maciej tylko zostanie. Najważniejsze żeby te rzeczy zostały identyczne (na wszystkich podstronach).

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Ma wpływ, ale dobrze zrobione powinno (teoretycznie) zadziałać na plus ;) gugiel lubi technologiczne nowinki przy których można zrobić także solidną optymalizację, więc bez krępowania się leć z koksem :)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Dziękuję uprzejmie za odpowiedzi. Postaram się zrobić to możliwie najlepiej, na spokojnie bez pośpiechu. Kopiując wszystkie teksty, alty, nazwy zdjęć, strukturę strony i tak dalej.

Pytanie, które mi się teraz nasuwa. Teksty częściowo muszą być zaktualizowane. Nabraliśmy jakiegoś doświadczenia, wiedzy i na dzień dzisiejszy wiemy (a przynajmniej tak się mi wydaję), że powinno to trochę wyglądać inaczej. Czy myślicie, żeby zrobić migrację na starych tekstach a potem stopniowo je aktualizować w długim okresie czasu obserwując co się dzieje czy od razu zmienić całość?

Teksty częściowo muszą być zaktualizowane... Czy myślicie, żeby zrobić migrację na starych tekstach a potem stopniowo je aktualizować w długim okresie czasu obserwując co się dzieje czy od razu zmienić całość?

Powoli bez pośpiechu i wszystko będzie dobrze :P

ja bym znalazł złoty środek i zmiksował stare teksty z nowymi ;)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

lepsze rozwiązanie to zostawić stare teksty i potem je aktualizować.

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

Nic nie dzieje się bez przyczyny, jeśli przy przenosinach zachowano starą strukturę czyt. optymalizację, ryzyko spadków jest niewielkie. Trzeba by porównać poszczególne podstrony przed i po zmianach, wtedy można wyciągnąć konkretne wnioski i szukać przyczyn spadków.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

Ja ostatnio zmieniłem stronę z 2004roku bodajże, jakiś syfiasty skrypt i przerzuciłem ją na WordPressa. Zoptymalizowałem niemal wszystkie ważne podstrony i po jakimś czasie zaczęły wpadać longtaile na wysokie pozycje.

Wordpress w ogóle dużo rzeczy ułatwia, przyspiesza - chociaż nie widziałem konkretnych testów na ten temat, chyba że ktoś z Was widział?

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności