Skocz do zawartości

Marniutko z AdSense...

Dustean

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 136
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

I jak tam zarobki, podnoszą się powoli czy ciągle dolina?

Program do nauki na uprawnienia budowlane i przygotowujący do egzaminu na uprawnienia budowlane.

Okulary przeciwsłoneczne polaryzacyjne oraz okulary antyrefleksyjne zerówki do pracy przy komputerze.

Największy wymarzony kamper barbie fbr34 firmy mattel.

U mnie traffic wzrost 30% ceny za klik spadek 40%

Nie jest dobrze, 3 nowe serwisy, a zarobki jak w kwietniu :D

serce.gifKocham Cię | Życie po Ślubie | Psychopatologia

Popełniłeś tylko jeden błąd ... jaki ? ... RAMBO !

zerocool jest jeden sposob, mialem podobnie spadki za 1000 odslon do 3 krotnie.

Przygotowalem podstrone na ktorej umiescilem kod googla, przypisujac dynamiczna zmienna sprawdzilem jakie reklamy mi daje zanim jeszcze dojdzie do analizy kodu, czesc z nich wyfiltrowalem i koszt za tysiac wzrosl mi znacznie.

Mam wrazenie ze te reklamy ktore pojawiaja sie zanim jeszcze zostana dopasowane odpowiednie to reklamy za marna kase, wiec wolałem je wyfiltrowac skoro ktos zdecydowal sie wyswietlac reklamy bez wzgledu na to gdzie sie emituja, a jest tego sporo od firm oferujacych projektowanie,pozycjonowanie, katalog, wszelkie aukcje itp itp to raczej grupa ludzi ktora kasy w necie zostawiac nie lubi, wiec jak dopadam taka tematyke reklam odrazu dodaje do filtra

Niestety z doświadczenia wiem że przy dodawaniu do filtrów kliki spadły jeszcze bardziej więc aktualnie w filtrach nie mam już nic, bo doszło kilka nowych serwisów i blokowałem pasujące w target reklamy. Także nie jest to do końca dobre rozwiązanie.

Po prostu bo zablokowaniu niewytargetowanych reklam pojawiły się jeszcze gorsze śmieci i powoli zaczęła spadać klikalność razem z ceną za klik, po przywróceniu odfiltrowanych reklam wszystko wróciło do normy, teraz wzrosła klikalność, spadła cena za klik. Co jest dosyć dziwne bo reklamy są naprawdę dobrze wytargetowane jak przeglądam, także albo naklikanie, albo spadek cen.

Tez nie jestem kurde pewien do konca czy naklikanie czy spadek cen, ale optuje za tym drugim, bo sytuacja utzymuje sie juz duzej. W maju i teraz w czerwcu nie jest ciekawie na jednym z kanalow. Ale dotyczy to tylko jednego kanalu i jednej tematyki, inne spokojnie caly czas zwiekszaja zyski ;) natomiast na jednym na ktorym wczesniej mialem srednia za klika z miesiaca powiedzmy X teraz jest 0,20 X, a ilosc klikniec nie mala bo okolo 100 dziennie.

Ale ogolnie trafik, trafik, trafik plus tematyka i jedziemy do przodu ;).

Ja przez pare ostatnich dni posiedilem i maksymalnie zoptymalizowalem reklamy.

Dopasolwaalem tak ze ilosc klikwo wzrosla mi niemal dwurktonie (wczesniej bylo kilkaset dziennie).

Ale co jest smieszne.. ilosc odlson taka sama ok kilkadziesiat tys (gdzie odslon stron mam 2 x wiecej), ilos klikniec jednak niemal 2 razy wieksza... a zarobek niemal ten sam.. 2 $ roznicy...

a najlepiej ze kilka dni temu mialem tylko 2 x mniej odslon reklam bo szwankowal serwer. Mialem wowczas tez o polowe klikow mniej niz zazwyczaj.. i tez taki sam zarobek jak wczoraj..

tak jakos dziwnie jest od dawna ;)

i ja sobie na to mówię. Czym więcej masz tym mniej masz ;);)

I wez moze sciagnij te dane typu 80 tys odslon 1000 klikow bo zaraz wylicza CTR i ktos ci zyczliwy powie w adsense ze podajesz dane typu klikalnosc,odslonalnosc i ctrelnosc.

A wystarczy ze napiszesz ze masz prawie 2 razy tyle kliekow co powinno np zwiekszyc dochody o 25 $ ;) a zwieksza o 2$ i nikt ci nie powie ze podales dane za ile odslon za ile klik i jaki ctr :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności