Skocz do zawartości

Marniutko z AdSense...

Dustean

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 136
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

potwierdzam, ze też zauważyłem na swoim koncie spadek sredniej stawki za kliki. Od kilku dni testuje, kombinuje, eliminuje, robie wykresy, wyliczam trendy, sezonowosci itp (przydaje sie ścisły leb:)) i wniosek taki, że od 17-20 października niezależnie od tematyki stron nastapił u mnie spadek sredniej wartosci kliku.

Rozmyślam o smart pricing (może któraś ze stronek zapaskudziła mi konto:)), ale tego nie idzie niestety inaczej sprawdzic niż przez długotrwałe testy (wywalasz po kolei po jednej stronie i czekasz z tydzien czy cos ruszy - można tak do końca roku testować)

pzdr

ps: SORROW, mozesz rozwinac temat voucherów? bo ja byłem swiecie przekonany, ze duzo darmowych voucherow to przebijanie sie stawkami przez reklamodawcow i w rezultacie wyzsze zarobki dla nas...

co by tu wstawić...

Co do voucherów, to spójrz na nie z innej strony. Google rozdaje je za darmo wydawcom. Później oni je sprzedają lub po prostu korzystają z nich. Wniosek: Google musi sobie odbić te "darmowe" kampanie, co w efekcie może powodować obniżenie stawek...

a teraz taki mały offtop ;) : Ostatnio na moich stronach, ciągle spotykam reklamę: "Biust Cichopek - gratka dla każdego. Nie widziałeś? Sprawdź!" Zastanawiam się nad skutecznością tej reklamy, a raczej nad jej klikalnością. Moja tematyka raczej nie jest szczególnie powiązana z biustem Cichopek, ale nie wiem czy ją blokować. Jak sądzicie? ;)

bodylike.pl - naturalne kosmetyki

JA u siebie zauwazylem ogroomny spadek stawek za kliknięcia, to w koncu rpzestaje byc smieszne. Adsense nie wiem czy przezywa kryzys czy to tak juz zostanie?? Z dnia na dzien stawki mi maleją i mimo duzego ruchu na stronie zarobki idą w doł bez konca.... :D

na pocieszenie dodam, ze u mnie jest dokladnie to samo - mniej wiecej w polowie pazdziernika zaczely spadac stawki za klik i obecnie mam 50% tego co poprzednio. CTR bez zmian, na szczescie wzrasta ruch na stronie a co za tym idzie ilosc klikow.

dodam jeszcze, ze dokladnie rok temu obserwowalem ten sam trend. mniej wiecej od polowy pazdziernika zaczely spadac stopniowo stawki za klika i to sie utrzymywalo na pewno do stycznia

missy

Mam nadzieję, że jest to chwilowe. Dolar namiętnie spada, stawki za kliki też w dół. Myślałem, że ja mam tylko ten kłopot, a widzę, że przyjaciele też narzekają, więc nie jestem samotny... :D

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

dla waszej ciekawości to jak macie średnio 5 c za klika to i tak dobrze,

ja ogólnie mam średnią 7 c, a na niektórych kanałach zbliża się do 9 c

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Czyzby koniec AdSense ? Dolar spadl tak, ze to juz jest na granicy oplacalnosci, jeszcze stawki spadaja... W sumie to jest logiczne, dolar spada, Google ma z tego powodu najwieksze straty - w Europie wiec zanizaja stawki by wiecej samemu zarabiac i utrzymywac sie na dawnym poziomie. Tutaj pojawia sie pytanie - czy dojdzie do tego, ze beda szukali wydawcow tak jak szuka sie w Polsce pracownika ? :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności