Skocz do zawartości

Marniutko z AdSense...

Dustean

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie , ja mam to samo od jakiegos miesiaca. Mam kilka kont i na wszystkich zamiennie , na kilku spadek i na kilku wzrost cpc. I tak w kółko. Myslalem ze za keyworda mniej placili , ale widzem ze jednak wszyscy tak maja. ps. cpc 0.1$ to smiech na sali , adsense przy takich cenach wogóle sie oplaca promowac ? Otworzcie cos anglojezycznego - oplaca sie!

• Odpowiedzi 136
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

BrodaB: zgadzam się, pisałem w innym miejscu, że wahania dziennych zarobków są strasznie duże, i ciężko je czymkolwiek tłumaczyć. Generalnie - codzienne obserwowanie zarobkow raczej prowadzi do siwizny. Rozmawiac warto raczej o miesiecznych przelicznikach...

na polskie systemy przyjdzie jeszcze czas.

a więc:

1) ilu z was (nas) dostało darmowe vouchery 200 PLN na przeprowadzenie kampanii reklamowej ???

2) wyświetlają się więc reklamy za które nikt nie zapłacił - "bez pokrycia" - tzn te gratisowe... więc tu może być pies pogrzebany... Wątpie by google dopłacało do interesu. Koszt tej promocji programu AdWords zamortyzowali uczestnicy AdSense własnie poprzez niskie stawki za klik. Trzeba poczekać 1-2 miesiące i powinny wrócić do normy.

PS. chyba że zostanie ustanowiona nowa norma :-)

pozdrawiam

wipqozn - nie uważam swoich stron za "nędzne". tapety-na-komputer.pl (proszę bez uszczypliwych komentarzy na temat domeny :):P ) oraz darmowe-tapety.pl . Co do drugiej już sama domena troche naraża się Adsense no cóż, qui pro quo - była mi ona potrzebna dla lepszych wyników w wyszukiwarce, których z posiadanymi umiejętnościami, w takim tępie bym nie osiągną.

Co do twojej wypowiedzi to uważam że strony z tapetami nie są jeszcze tak przejedzone jak te z filmikami i opisami gg. Porównanie to było na dzień dzisiejszy mocno naciągane.

Gratuluje wysokiego cpc

Flanker - Widze jesteś z tego samego miasta i traf chciał że pozycjonujesz się na podobne frazy :). Przepraszam za offtopic ale poraz pierwszy spotkałem osobę która zajmuje się podobnymi zagadnieniami z mojej mieściny ;-). Będziemy musieli pokombinować coś z tym contentem ;)

Też sobie ponarzekam. Przez ostatnie kilka/kilkanaście tygodni miałem stawki na poziomie 4 centów... czyli norma. Natomiast w dniu dzisiejszym stawka za klika nie przekracza 3 centów. Porażka! wrrr... Spadek zarobków/stawek o 30% to już kompromitacja... dla G oczywiście.

A tak przy okazji... jak patrzę na te tytuły reklam (linków) wyświetlanych na moich stronach to mnie krew zalewa! - jak można dać nagłówek/tytuł reklamie np. "Firma Jola" albo "Zakład Aśka" itp? Co oni sobie myślą, że jak napiszę nazwę swojej firmy to ludzie masowo będą klikać w reklamy i przechodzić na ich strony www?

Niestety też muszę sie przyłączyć do narzekań, choć spadki stawek notuję mniej więcej od 2 tygodni.

Tematyka - muzyczna (nie pierdoły)

w j.angielskim spadło ze średniej 0.10 na 0.04

w polskim średnio 0.01 - 0.02

reklamy mniej więcej te same...

do tego dolar dołuje bez końca.

Widać kryzys bardziej ogólny.

Niewesoło...

Sorry, nie odpowiadam na PMy

jak można dać nagłówek/tytuł reklamie np. "Firma Jola" albo "Zakład Aśka" itp? Co oni sobie myślą, że jak napiszę nazwę swojej firmy to ludzie masowo będą klikać w reklamy i przechodzić na ich strony www?

właśnie to samo zauważyłem (pisałem o tym kilka postów wcześniej). Zmienił się algo generowania tekstów w jednostkach linków czy coś? Od kilkunastu dni mam u siebie(tematyka sklepy internetowe) kupę linków "sklep xxx" albo "xxx sklep" gdzie xxx to nazwa własna albo hasło: rekawiczki, torebki, chusteczki itp. Niby jest to jakoś luźno dopasowane, ale ctr na jednostki linków strasznie spadł.

Wcześniej teksty linków były inne i bardziej urozmaicone, np zamiast 'scholl sklep' było 'pielęgnacja butów'

pzdr

co by tu wstawić...

budowanie budowanie budowanie ;] tak jak w reklamie Pisiu ;-) tylko ze tutaj jest to budowanie ale marki panowie ;] firmy doszly do wniosku jak maja 50.000 wyswietlen reklamy z tego maja 100 klikow to po co dawac haslo pielegnacja butow jak mozna wstawic wszedzie nazwie scholl ktora ludzie zapamietaja i kiedys poszukaja bez klikniecia i placenia i wyjda lepiej ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności