Skocz do zawartości

Marniutko z AdSense...

Dustean

Rekomendowane odpowiedzi

Biorąc pod uwagę, że z Opery korzysta jakieś 3% internautów, to Twoja teoria jest zdecydowanie błędna.

Opera używana jest przez bardziej doświadczonych i bardziej świadomych użytkowników internetu. Na mojej stronie korzysta z niej około 17%, a więc Twoja teoria błędna.

P.S Adblock jest w FF, a nie w Operze :cray:

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 136
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opera używana jest przez bardziej doświadczonych i bardziej świadomych użytkowników internetu. Na mojej stronie korzysta z niej około 17%, a więc Twoja teoria błędna.

Ja piszę ogólnie - w skali globalnej Opery używa nie więcej niż 3% internautów. Wyjątki tylko potwierdzają regułę.

Nie wiem ile masz odwiedzin dziennie, ale zapewne przy większej liczbie odwiedzin te 17% szybko zamieniłoby się w 3-4 :cray: (zakładając, że nie prowadzisz serwisu dla przeciwników IE i FF, bo tak to można dojść do 90% ;)).

p.s. Korzystanie z Opery nie świadczy w żadnym stopniu o większym doświadczeniu.

Spis stron

Loga, dzwonki - nakarm komóreczkę...

U mnie opera mieści się w statystykach ... na 55tys odsłon opera ma 3.74% :cray: Na pierwszym miejscu FF mający 2x więcej niż IE ;)

A korzystanie z Opery świadczy tylko o tym, ze lubi się ją bardziej od Firefoxa :D Obie są dobre i z obu korzystam (w końcu kod xHTML/CSS trzeba testować ;) )

Ja piszę ogólnie - w skali globalnej Opery używa nie więcej niż 3% internautów. Wyjątki tylko potwierdzają regułę.

Nie wiem ile masz odwiedzin dziennie, ale zapewne przy większej liczbie odwiedzin te 17% szybko zamieniłoby się w 3-4 (zakładając, że nie prowadzisz serwisu dla przeciwników IE i FF, bo tak to można dojść do 90% ).

Moją witryne odwiedza około 150 tyś. unikalnych użytkowników miesięcznie i mam około 1.5 mln odsłon. Moja wypowiedź miała służyć zwróceniu uwagi na problem. Znam statystyki ranking.pl i wiem ile w skali całego internetu ma udział Opera, jednak szczerze mówiąc nie obchodzi mnie to. Obchodzą mnie moje zarobki - jeżeli nawet 5 % uzytkowników mojej witryny będzie korzystało z Opery, to w przypadku nie wyświetlania reklam pod Operą będę tracił.

Zadaję konretne pytanie: Czy na Waszych komputerach, najnowsza wersja Opery wyświetla Adsense?

P.S Proszę o metorytoryczne wypowiedzi w tej sprawie, ponieważ to nie jest forum filozoficzne :)

Pozdrawiam

Tak, wyświetla Adsense ... po wywaleniu odpowiedniej linijki z okna "zablokowana zawartość"

Dzięki - o taką odpowiedź mi właśnie chodziło. Nie blokowałem nigdy Adsense, jednak w ustawieniach wyszło mi, że blokowałem (pewnie przez przypadek podczas blokowania innego elementu) ;) Tym samym moja teoria dotycząca Opery okazała się błędna.

Pozdrawiam

A ja muszę się pochwalić, że po kiepskim okresie wreszcie kliki u mnie są w miare konkretne. Może jednak to był SM, w zeszłym tygodniu wywaliłem reklamy AS z 3 serwisów, efekty są zadowalające :rolleyes:

Z jakich serwisów wywaliłeś reklamy? Chodzi mi nie o adresy tylko co brałeś pod uwagę? Za duży procent kliknięć? To były strony tylko pod AdSense? Czy coś innego?

Stawki, moim zdaniem, zmieniają się dość dziwacznie z dnia na dzień i podejrzewam, że jednemu spada, innemu wtedy rośnie... taki system. Co pisałem wyżej, codzienna obserwacja nie ma sensu większego, raczej trzeba brać dane z całego miesiąca i porównywać do innych miesięcy - to daje jakiś obraz zarobków i stawek za kliki (najlepiej to wogóle z uwzględnieniem sezonowości pewnych zjawisk ale mniejsza o to teraz).

Jestem natomiast ciekaw, czy jest jakiś poziom dolara, przy którym zaczniecie poważnie myśleć o polskich serwisach reklamy kontekstowej. Czy dolar po 2 zł to byłby taki poziom, czy jeszcze nie? Mi się wydaje, że to mogłoby mieć jakiś sens i w pewnej perspektywie nawet korzyści, gdyby niski kurs, wymusił na reklamodawcach i reklamobiorcach przeniesienie się na rynek lokalny (może mógłby on liczyc na pewnego rodzaju rozwój, bo jak wiemy, narazie jest dość średnio - w porównaniu do Adsense).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności