Skocz do zawartości

Marniutko z AdSense...

Dustean

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 136
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

No ja testowałem... krótko, bo krótko, bo... nie kalkulowało się (zarobek 1:3). To co wyżej napisano + troche jednak mniejsza ilość reklamodawców (albo jakieś problemy z dopasowaniem się) spowodowały szybkie zwinięcie żagli. Chociaż nie jestem pewien czy ten spadek kursu dewizy będzie bodźcem dla reklamodawców do exodusu... Im się to chyba jednak bardziej opłaca.

Z drugiej strony, czy samym polskim kontekstowcom zależy na przejmowaniu większej ilości rynku, skoro te ich serwery przy obecnym ruchu średnio się wyrabiają... Gdyby zależało to by pewnie już dawno przekalkulowali stawki, na troche bardziej konkurencyjne dla giganta i robili dużo większe obroty...

Ciekawi mnie jeszcze jeden fakt, jak to jest u was z reklamami obrazkowymi?? A konkretrnie chodzi mi o stawki, gdyz u mnie to normalnie tragedia w porownaniu do rekalm tekstowych. Mam wyzszy ctr ale co z tego jak srednio za klika mam ponizej 1 centa( 0.01$) ;|

Ogłoszenia turystyczne -wyjeżdzasz z rodziną na wakacje?

Co do Adkontekstu to nawet nie ma co się rozpisywać. Do mnie napisali maila (już ze 3 miesiące temu) że są zmuszeni wypowiedzieć mi umowę gdyż brakuje im reklamodawców w danej tematyce - żenada.

Reklamy obrazkowe? Nigdy nie umieszczałem wyłącznie obrazkowych, dlatego nie mogę Ci nic na ten temat powiedzieć. Ale według mnie stawki powinny być wyższe, niż za normalne reklamy tekstowe.

Co do Adkontekstu to nawet nie ma co się rozpisywać. Do mnie napisali maila (już ze 3 miesiące temu) że są zmuszeni wypowiedzieć mi umowę gdyż brakuje im reklamodawców w danej tematyce - żenada.

Cześć,

adas_5 - opisujesz wycięty z kontekstu fragment, a nie całą sytuację.

Faktycznie, pod koniec wakacji zdecydowaliśmy się wypowiedzieć umowy części naszych Partnerów z kategorii Rozrywka. Powodów tej niełatwej również dla nas decyzji było kilka. Najważniejszy --> nasi klienci informowali nas wówczas na bardzo niską konwersję z tych serwisów. Postanowiliśmy zmienić strategię i zapewniać reklamodawcom promującym się w naszej sieci ruch o wysokiej jakości.

Z perspektywy czasu okazało się, że była to bardzo dobra decyzja:

+ jakość ruchu faktycznie znacząco się poprawiła

+ klienci przekonali się o tym osobiście, co zaskutkowało w znaczącym przyroście reklam w systemie

+ zyskali na tym wydawcy posiadający serwisy opiniotwórcze, o wysokiej jakości merytorycznej i wizualnej (wzrosła im liczba reklam, w tym droższych, które skuteczniej ze sobą zaczęły konkurować)

+ wzrosły ogólne przychody Partnerów w sieci

Obecnie liczba reklam znacznie wzrosła. Dowodem na to może być fakt, ze kilku Partnerom, którym musieliśmy w wakacje podziękować, a którzy posiadali najlepsze serwisy spośród tej grupy, zaproponowaliśmy ponowną współpracę.

adas_5 - prawdopodobnie Twój serwis nie znalazł się w tym gronie.

W międzyczasie wprowadziliśmy też zmiany związane z wyglądem boksów, przez co stały się one bardziej nowoczesne i przyjazne dla userów.

Wprowadziliśmy nowe formy, które doskonale sprawdzają się pod artykułami (mozecie je zauważyć np na stronach Witrualnej Polski, czy choćby Interklasy).

BTW ciekawi nas bardzo, jak dawno temu osoby wypowiadające się, ze ich przychody z Adkontekstu są 3 krotnie niższe, testowały nasze rozwiazanie. Być może bazują po prostu na nieaktualnych już danych :)

Będziemy bardzo wdzięczni za Wasze uwagi, które możecie podsyłać na adres: adkontekst@netsprint.pl lub na forumowego priva.

Pozdrawiam

optymalizuj.adkontekst.pl - tu znajdziecie ciekawe porady i case studies dot. Adkontekst i ContentStream

BTW ciekawi nas bardzo, jak dawno temu osoby wypowiadające się, ze ich przychody z Adkontekstu są 3 krotnie niższe, testowały nasze rozwiazanie. Być może bazują po prostu na nieaktualnych już danych :)

Będziemy bardzo wdzięczni za Wasze uwagi, które możecie podsyłać na adres: adkontekst@netsprint.pl lub na forumowego priva.

Pozdrawiam

Jakieś 10 miesięcy temu.

Gogle faktycznie coś ostatnio leci w kulki, kiepściutko :/

Zastanawiam się czy nie przejść na program Ceneo.pl

Ma ktoś tam konto? Konkretnie mnie interesuje jaka jest średnia klikalność. Bo jeżeli miałbym tyle samo klików co w AdSense to 3 razy tyle by szło wyciągnąć.

Witam

a ja poczytałem regulamin ceneo i na trzeźwo nigdy bym go nigdy nie podpisał.

1. Ceneo S.A. nie ponosi odpowiedzialności za:

a. problemy techniczne związane z wyświetlaniem bannerów, naliczaniem Kliknięć lub przekierowywaniem odwiedzających Strony WWW Uczestnika.

.....

„Sztuczne klikniecia”– jest wyrażeniem zbiorczym obejmującym nieprawidłowe Klikniecia, których przyczyną może być automatyczne załadowanie się strony, oprogramowanie aktualizujące indeksy wyszukiwarek internetowych, roboty internetowe, prośby o przesłanie za pośrednictwem maila, serwisy dyskusyjne typu chat room, generatory skryptów, kliknięcia generowane w wyniku działania oprogramowania oraz uzyskiwania kliknięć na drodze umów między użytkownikami lub za pomocą samodzielnego, częstego aktywowania bannera lub panelu reklamowego oraz umieszczania hiperłącza w systemach pay-to-click lub click-harvester bądź innych systemach, skryptach, programach lub metodach mających na celu wygenerowanie sztucznych kliknięć.

Nie bardzo wiem jak rozumiec tą definicję sztucznych kliknieć - a szczególnie: "oprogramowanie aktualizujące indeksy wyszukiwarek internetowych" - czyli mogą mi zamknąć konto bo moja tsrona jest odwiedzana przez robota google ?

Pozdrawiam

AdSense robi się żałosne - mam kliknięcia za 0,2 centa co przy takiej cenie dolara jest chyba stratą czasu :|

Tak, masz rację, wybierz polskie systemy a będziesz miał 0,02zł!.

0,2 centa za kliknięcie?? Pewny tego jesteś?

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności