Skocz do zawartości

Kali

Rekomendowane odpowiedzi

ta która jest odwiedzana czy ta która znikomy ruch ?

Ta, która jest zaindeksowana i ma naturalne linki. Chyba nie uważasz, że jak wrzucę do autosurfa zbanowaną domenę to będzie ona lepsza od świeżo postawionej domeny bez ruchu z 1 linkiem?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Chyba nie uważasz, że jak wrzucę do autosurfa zbanowaną domenę to będzie ona lepsza od świeżo postawionej domeny bez ruchu z 1 linkiem?

Nie no Blake nie popadajmy w paranoję ! Dla przykładu zakładam np. forum/bloga o pozycjonowaniu umieszczam linka na pio do tego bloga/forum i taki link jest więcej warty aniżeli setka z katalogów czy precli.

Nie wszyscy stosują się do zasady opisanej powyżej i idą na ilość a nie jakość a później filtry i bany lecą na potęgę.

troche filozofii zapodam - skoro na strone można dotrzeć z dobrego źródła tematycznego to czy potrzebne jest aby umieścić Ciebie wysko w wyniku serp czy to źródło które do ciebie kieruje ? Tak tylko pytam :)

Podaruj 1% Oli Borwik

Wspieraj charytatywnie na SEO forum PIO

skoro na strone można dotrzeć z dobrego źródła tematycznego to czy potrzebne jest aby umieścić Ciebie wysko w wyniku serp czy to źródło które do ciebie kieruje ?

Dobre pytanie - i właśnie algo powinien ocenić czy nowa stronka przyciąga uwagę userów czy też nie bardzo, jeżeli przyciąga uwagę to jest to korzystne dla googla bo ma więcej klientów a w zamian dostajesz lepszą pozycję w serpach.

Wiesz pewnie o tym, że można sztucznie przyciągać uwagę userów a tym bardziej algorytmu. Co wówczas proponujesz?

E:

Każdym składnikiem algorytmu można manipulować. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

google nie jest od robienia ruchu na stronei, ma podawać odpowiedź , podając info z metadescr lub zaciąga z contentu na stronie lub altów ... etc ... czasami ktoś wejdzie na strone , pewnie w ten sposób ucieka z 35% trafficu , ja tak sobei zakładam że nastepnym etapem będzie promowanie katalogów stron które są tematyczne i zadabane, ale tak sobie gdybam , może to już miało miejsce, nastepnym etapem będzie umieszczanie na swoich stronach linków wychodzących do stron tematycznych :) bo zachowując https://moz.com/blog/external-linking-good-for-seo-whiteboard-friday można dojść do wniosku że praktyka linkowania ma na celu wzmocnienie strony linkującej a może już to było..

Podaruj 1% Oli Borwik

Wspieraj charytatywnie na SEO forum PIO

Wiesz pewnie o tym, że można sztucznie przyciągać uwagę userów a tym bardziej algorytmu. Co wówczas proponujesz?

Tu wszystko chodzi o to aby googiel zaliczał taki ruch :faja:

google nie jest od robienia ruchu na stronei, ma podawać odpowiedź

Tu istnieje pewna zależność pomiędzy ruchem a odpowiedzią.

Po prostu nie da się w prosty sposób ocenić mocy linków nie znając wszystkich czynników wpływających na nie, a te znają twórcy algo G. Najprościej moc linków ocenić po testach w wyniku których widzisz czy strona linkowana idzie do góry czy nie ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

istnieje pewna zależność pomiędzy ruchem a odpowiedzią

liczona w ‰

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Po prostu nie da się w prosty sposób ocenić mocy linków nie znając wszystkich czynników wpływających na nie, a te znają twórcy algo G. Najprościej moc linków ocenić po testach w wyniku których widzisz czy strona linkowana idzie do góry czy nie ;)

Ale to nie daje ci odpowiedzi który link jest mocny, to daje odpowiedź O.K, ten pakiet 1000 linków działa, ale który link rusza góry, a który jest tylko tłem nie.

swego czasu robiłem testy mocy "najmocniejszych linków" wg ahresa i szału nie było, algorytm ahrewsa nie wiem dlaczego upodobał sobie linki z zaspamowanych do bólu for

@up, dokładnie, jak się rozbijać na pojedyncze linki i sprawdzanie ich mocy, to same testy po zakończeniu ich mogą być już nic nie warte, bo domeny z testowanymi linkami dawno poszły w piach, albo algo zaczęło je doceniać ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności