Skocz do zawartości

Jak zablokować odsyłacz w komentarzach na mojej stronie ?

zaq12

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie wyżej. Chodzi o to że mam swoją stronę i artykuły które moi goście mogą komentować. I stąd moje pytanie : co zrobić żeby link był "nieaktywny" tzn. może być napisany ale żeby nie dało się w niego kliknąć? Jest na to jakiś kod do html lub php ???

To ja wiem ale chodzi mi o automatyczne działanie. Ktoś dodaje komentarz do artykułu wraz z linkiem a ja chce żeby ten link nie był "aktywny". Często tak jest chociażby w różnych portalach np. w profilu kiedy piszemy w "about me" i nawet jeśli zostawimy link to on nie działa....

• 4 tygodnie później...

Odnosniki w komentarzach to tylko początek. Tak naprawdę, to mógłbyś weryfikować co ludzie wpisują w komentarzach, a w szczególności usuwać z nich fragmenty kodu html (np. javascripty, itp), albo dopuszczać tylko wybrane tagi. Możesz oczywiście wykorzystać wyrażenia regularne, albo przyjrzeć się bibliotece HTML Purifier (choć to spory kombajn jest).

Prosty program do fakturowania: finansis.pl/faktury

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności